e
Banner

Etiketler: dfds



DFDS, primeRail ile intermodal taşımacılık çözümleri geliştirecek


Yayın: 23-07-2020
Kategori: Denizyolu

Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması DFDS’in Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi, intermodal taşımacılık operatörü primeRail ile bir araya gelerek Köln’de DFDS Intermodal GmbH adıyla yeni bir ”Intermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi” kuruyor. DFDS Akdeniz İş Birimi’nin demiryolu operatörü primeRail ortaklığında kuracağı merkez rekabetçi çözümler geliştirmeye odaklanacak.




DFDS’nin“Kadın için Taşıyoruz” projesi ekrana taşındı


Yayın: 10-08-2020
Kategori: Denizyolu

DFDS’nin, KAGİDER ile birlikte başlattığı “Kadın için Taşıyoruz” projesi ekrana taşındı. Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan ”Kadın Girişimcilerin Rotası” programının bu haftaki konukları, META Mühendislik Genel Müdürü Melek Yıldız ile HNR Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melisa Hüner’di. Her iki kadın yönetici de sektöre ve projeye ilişkin görüşlerini paylaştı.




‘Kadın için Taşıyoruz’ projesi kadın üreticiler için model oldu



DFDS’nin, KAGİDER ile başlattığı “Kadın için Taşıyoruz” projesini Bloomberg HT ekranlarına taşıyan ”Kadın Girişimcilerin Rotası” programının bu haftaki konukları, Kasis Kimya CEO’su Nerma Gökçe ile Sarp Intermodal Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Altıparmak oldu. Gökçe, Bu vizyoner proje sayesinde DFDS kadın üreticiler için model oluşturdu” diyerek projenin önemini dile getirdi.




DFDS Türk kadın girişimcileri global arenaya taşıyor


Yayın: 24-08-2020
Kategori: Denizyolu

DFDS Akdeniz İş Birimi, KAGİDER ile birlikte başlattığı “Kadın için Taşıyoruz” projesiyle lojistik sektöründe yeni bir farkındalık yarattı. Kadın girişimcilerin ihracat ürünlerinin ücretsiz olarak taşındığı projeye 100’e yakın başvuru yapıldı. Lojistik sektöründen farklı oyuncuların da destek sunmaya başladığı proje ile kadın ihracatçıların ürünleri Türkiye’nin her tarafından Avrupa’nın her hangi bir noktasına ücretsiz olarak taşınacak.




‘Kadın için Taşıyoruz’ projesiyle Kuzey Afrika kapısı açıldı


Yayın: 25-08-2020
Kategori: Denizyolu

DFDS’nin, KAGİDER ile başlattığı “Kadın için Taşıyoruz” projesini Bloomberg HT ekranlarına taşıyan ”Kadın Girişimcilerin Rotası” programının bu haftaki konukları, UTİKAD Yönetim Kurulu üyesi Berna Akyıldız ile Prefsan Prefabrik Kurucusu Ayşe Ağaç Dağ oldu. Akyıldız, projeyi aynı zamanda başında olduğu Transtaş firması olarak Kuzey Afrika’da destekleyeceklerini belirtti.




DFDS, Patras-Trieste seferlerine başladı


Yayın: 09-09-2020
Kategori: Denizyolu
Etiketler: dfds patras-trieste

Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması DFDS’in Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi, yeni yapılanmayla sadece Avrupa içerisinde olmak üzere Patras-Trieste seferlerine başladı. DFDS Akdeniz İş Birimi’nin 2018 yılından beri Trieste - Patras arasında uğraklı seferler ile hizmet veren Yunanistan hattı, ayrı bir hizmet ve açılan yeni hata özel bir gemi ile seferlerini sürdürecek.




DFDS ve Çobantur Boltas'tan intermodal hamlesi



Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması DFDS’in Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi, Avrupa ve Türkiye arasındaki intermodal yük taşımacılığının başlıca operatör şirketlerinden biri olan Çobantur Boltas ile iş birliği çerçevesinde sürdürülebilir tedarik zinciri hizmetlerini güçlendiriyor. Bu kapsamda yeni açılan ve DFDS ’in desteğiyle işletilecek Nürnberg-Trieste doğrudan demiryolu bağlantısıyla Çobantur Boltas, intermodal taşımacılık faaliyetlerini daha da genişletecek.




"Kadın İçin Taşıyoruz”a 108 kadın girişimci başvurdu


Yayın: 19-11-2020
Kategori: Lojistik

DFDS Akdeniz İş Birimi’nin, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile birlikte başlattığı “Kadın için Taşıyoruz” projesine başvurular sonuçlandı. DFDS proje kapsamında, belirlenen 50 kadın girişimcinin ihracat ürünlerine, 1 yıl süreyle ücretsiz taşımacılık desteği verecek. Kadınların yaptıkları ihracata katkıda bulunmayı hedefleyen projede, kadın üreticilerin ürünleri, DFDS’nin Pendik, Yalova ve Mersin kalkışlı taşımacılık ağında Avrupa’ya ulaştırılacak.




DFDS sürdürülebilir çözümlerine iki güçlü halka ekledi



Türkiye ve Avrupa arasında sunduğu Ro-Ro ve İtalya çıkışlı tren bağlantıları ile güçlü bir intermodal altyapısı sunan DFDS, bu alanda atılıma geçti. Temmuz ayında primeRail Gmbh ile Köln’de Intermodal Yetkinlik Merkezi kuran şirket, bu ay Çobantur Boltas ile iş birliği çerçevesinde açtığı Nürnberg- Trieste demiryolu bağlantısı ile sürdürülebilir tedarik zinciri hizmetlerini güçlendirdi. DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, “Bu yeni hat, Intermodal yetkinlik merkezinin ve primeRail Gmbh ile ortak girişimin ilk net sonucu olarak hizmete girdi” dedi. 




DFDS, gençlere "Starfish" staj programını tanıttı


Yayın: 30-11-2020
Kategori: Lojistik

Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması DFDS’in Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi, 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 25.Geleneksel Kış Kariyer Günleri’nin konuğu oldu. Çevrim içi kariyer günlerinde gençlere yol gösterecek bir sunum gerçekleştiren DFDS Akdeniz İş Birimi İnsan Kaynakları Direktörü Seran Yüzbaşıoğlu, gençlere global düzeyde hayata geçirilen ve karşılıklı öğrenme süreciyle hem bireyler hem de organizasyon için "Sürekli Gelişim" hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlayan “Starfish” staj programını tanıttı.