Haber »
Etiketler: intermodal
Etiketler: intermodal
Son iki yılda ekipman ve araç yatırımlarını yüzde 70 artıran Sarp Intermodal, 2025 sonuna kadar 6 bin konteynere ulaşmayı hedefliyor. 2022 yılını yaklaşık 55 bin taşımayla kapattıklarını belirten Sarp Intermodal Genel Müdürü Yiğit Altıparmak, “Bu yıl yurt içi ve yurt dışında yatırımlarımız tüm hızıyla sürecek. Üreticilerimizi uygun maliyetli taşıma modeli olan intermodal ile tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.
Arkas Lojistik, duisport ve Hupac arasında İntermodal taşımacılığı için hizmet sözleşmesi imzalandı. Halkalı-Duisburg terminali arasında karşılıklı düzenlenecek tren seferleri ile Almanya’nın yanı sıra Belçika, Hollanda ve Avusturya gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerine yük taşımacılığı kolaylaşacak.
Lojistik sektörünün öncü markalarından Sarp Intermodal, Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli çekici (TIR) yatırımını gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Türkiye ile Slovakya ve Avusturya arasında iki yeni demir yolu servisi sunmaya başlayan Bulung Logistics, beklentilerin üzerinde bir sonuç aldı. Haftalık sefer sayısını karşılıklı olarak artırma kararı alan şirket, ithalat ve ihracatçıları ideal taşıma süreleri ve uygun navlunlar ile hedefe ulaştırmaya devam ediyor. Bulung Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Erkara, Türkiye ile Avusturya ve Slovakya arasında 5,5 günde taşıma yapabildiklerini açıkladı.
Hiper Lojistik A.Ş. karayoluyla firmanın bünyesinde yer alan 40 HC ve 45’lik ekipmanlarıyla yükleri aktarmasız Suudi Arabistan’a 10 günde teslim ediyor! Suudi Arabistan’a bu yöntemi kullanan ilk firma özelliğine sahip Hiper Lojistik A.Ş. müşteri odaklı inovasyonla ilk defa Ortadoğu hattında karadan konteyner sevkiyatlarını başlattı.
Türkiye'nin ihracatından %40'ı aşkın pay alan ve ilk sırada konumlanan Avrupa, Yeşil Mutabakat hedefleri kapsamında lojistik sektöründe de yeni politikaları hayata geçirmeyi planlıyor. Bu durum, Türkiye’deki ihracatçıları lojistik ve tedarik zinciri alanlarında Avrupa standartlarına uygun iş ortaklarına yönlendiriyor.
Demiryolu Taşımacılığı Derneği'nin (DTD) raporuna göre Türkiye’de geçen yıl ihracat kapsamında 5,8 milyon ve ithalat kapsamında 6,5 milyon ton olmak üzere toplam 12,3 milyon ton yük, liman bağlantılı demir yolu kombine taşımalarıyla hedefe ulaştı. Bu durum intermodal taşımacılığa da olumlu yansıdı. Boltas CEO’su Selman Çoban, demir yolu yatırımlarının hızlanmasıyla intermodale talebin daha da artacağını belirtti.
Odağına intermodal taşımacılığı alarak kurulan ilk şirket olan Sarp Intermodal, 2025 yılı sonunda 6 bin konteynere ulaşacak. Türkiye'nin ilk yüzde 100 elektrikli çekici yatırımını gerçekleştiren şirket, elektrikli çekici sayısını ise 2030’da 15’e çıkaracak. Bu yılı 80 bin taşımayla kapatacaklarını belirten Sarp Intermodal Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Altıparmak, hız kesmeyen yatırımlarla hedeflerinin küresel bir lojistik servis sağlayıcı haline gelmek olduğunu söyledi.
İntermodal hatlarıyla Avrupa ülkelerinin tamamına hizmet veren Boltas, bu alandaki yatırımlarını sürdürüyor. Boltas İntermodal Müdürü Merih Ünal, kara, deniz ve demir yolunu birbirleriyle entegre şekilde ve optimum verimlilikle kullandıklarını söyleyerek, İtalya’nın en önemli intermodal taşımacılık merkezlerinden Trieste’de yeni depo yatırımı yapacaklarını belirtti.
Galata Taşımacılık, 2020 yılında hizmet portföyüne eklediği intermodal taşımacılıkta yatırımlarını ve büyümesini sürdürüyor. Son olarak mevcut olan filolarına ek olarak 50 adet daha 45HCPW konteyneri filoya kattıklarını vurgulayan Galata Taşımacılık Karayolu Genel Müdürü İlhan Tozar, 2024’te komple taşımalarda intermodalin payını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.