e
Banner

Etiketler: intermodal



DFDS ve Çobantur Boltas'tan intermodal hamlesi



Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması DFDS’in Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi, Avrupa ve Türkiye arasındaki intermodal yük taşımacılığının başlıca operatör şirketlerinden biri olan Çobantur Boltas ile iş birliği çerçevesinde sürdürülebilir tedarik zinciri hizmetlerini güçlendiriyor. Bu kapsamda yeni açılan ve DFDS ’in desteğiyle işletilecek Nürnberg-Trieste doğrudan demiryolu bağlantısıyla Çobantur Boltas, intermodal taşımacılık faaliyetlerini daha da genişletecek.




Barsan global gücüyle bir adım önde



81 lojistik merkeziyle hizmet ağını ABD’den Çin’e, Avrupa’dan Asya’ya kadar çok geniş bir coğrafyaya yayan Barsan Global Lojistik (BGL), bu gücünü intermodal taşımacılıkta da kullanarak ciddi bir rekabet avantajı yakalıyor. “Tüm dünyada oluşturduğumuz geniş hizmet ağı ile intermodal taşımacılıkta rakiplerimizin daima bir adım önündeyiz” diyen BGL Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, planlanan yatırımların tamamlanması ile 2020 yılı sonunda, dünya ekonomisinin yüzde 94.89’unu oluşturan ülkelerde olmayı hedeflediklerini söyledi. 




Transorient intermodal gücünü yeni pazarlara taşıyacak


Yayın: 23-11-2020
Kategori: Lojistik

Avrupa’da 12 ayrı ülkeye intermodal ve kısa mesafeli deniz taşımacılığı çözümleri sunan Transorient, bu alandaki gücünü yeni pazarlara taşımaya hazırlanıyor. Avrupa pazarında yeni yatırımlarla daha etkin olacaklarını belirten Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, yeni bağlantılarla Çin pazarında iddialarını arttırırken, bir diğer duraklarının ise Kuzey Afrika olacağını söyledi. 




DFDS sürdürülebilir çözümlerine iki güçlü halka ekledi



Türkiye ve Avrupa arasında sunduğu Ro-Ro ve İtalya çıkışlı tren bağlantıları ile güçlü bir intermodal altyapısı sunan DFDS, bu alanda atılıma geçti. Temmuz ayında primeRail Gmbh ile Köln’de Intermodal Yetkinlik Merkezi kuran şirket, bu ay Çobantur Boltas ile iş birliği çerçevesinde açtığı Nürnberg- Trieste demiryolu bağlantısı ile sürdürülebilir tedarik zinciri hizmetlerini güçlendirdi. DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, “Bu yeni hat, Intermodal yetkinlik merkezinin ve primeRail Gmbh ile ortak girişimin ilk net sonucu olarak hizmete girdi” dedi. 




Alışan Lojistik intermodale ağırlığını koyacak


Yayın: 24-11-2020
Kategori: Lojistik

Alışan Lojistik, intermodal taşımacılığı odağına aldı. Demir ve deniz yolu taşımacılığını geliştirdiklerini, yurt içinde büyümelerini sürdürdüklerini, filoyu gençleştirdiklerini ve katma değerli hizmet operasyonlarında yenilikler yarattıklarını vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, intermodal taşımacılık alanında paylarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. 




Sarp Intermodal salgında iş hacmini ikiye katladı


Yayın: 24-11-2020
Kategori: Lojistik

Pandemi sürecinde ihracatçılar uluslararası karayolu taşımalarında yaşanan zorlukları aşmak için intermodal taşımacılığa yöneldi. Bu dönemde iş hacmi ve yeni müşteri oranında 2 kat artış yakaladıklarını belirten Sarp Intermodal Genel Müdürü Şenol Taş, intermodal taşımacılığın, Türkiye’de son 5 yıldaki büyümesini önümüzdeki 1 yılda yakalayabileceğinin altını çizdi.




Ford Otosan lojistikte “çevik” olacak



Otomotiv lojistiğinde devreye aldığı projelerle ilklere imza atan Ford Otosan, tedarik zincirinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Lojistik süreçlerini çevik bir yapıya kavuşturacak çözümlere odaklandıklarını belirten Ford Otosan Malzeme Planlama & Lojistik Üst Düzey Yöneticisi Gökşen Töre Sancak, ayrıca süreçlerin sürdürülebilir güvenliği için Uzak Doğu ve Avrupa sevkiyatlarında alternatif taşıma modlarının geliştirilmesini önemsediklerini vurguladı. 




Lojistiğin yıldızı “intermodal” oldu


Yayın: 21-06-2021
Kategori: Lojistik

Uluslararası yük taşımacılığında pandemi nedeniyle birçok zorluk yaşanıyor. Lojistik şirketleri, başta sürücülere uygulanan karantinalar, sınır kapılarındaki kuyruklar ve konteyner krizi gibi sorunları intermodal taşımacılığa ağırlık vererek aşmaya çalışıyor. ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, insan faktörünü ve teması en aza indiren, maliyet avantajı da sağlayan intermodale ithalat ve ihracatçıların ilgisinin korona virüs sürecinde daha da arttığını belirtti. 




CAG Logistics’ten ihracata katkı yapacak navlun kampanyası



CAG Logistics, Türkiye-Avrupa arasında ithalat-ihracat yapan firmalara intermodal taşımacılık hizmetlerinde avantajlı navlunlar sağlayacak.
 




DFDS intermodalde yeni hamlelerle güçleniyor


Yayın: 28-07-2021
Kategori: Denizyolu

DFDS, stratejik bir öncelik olarak belirlediği intermodal taşımacılık alanında yeni yatırımlarla kapasitesini artırmaya devam ediyor. DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, “2020 yılından bu yana intermodal faaliyetlerimizi yaklaşık 1/3 oranında artırdık. 2021 yılında DFDS'nin trenlerinde yaklaşık 100.000 intermodal ünitesinin olmasını öngörüyoruz”  dedi.