e


DFDS intermodalde yeni hamlelerle güçleniyor
DFDS, stratejik bir öncelik olarak belirlediği intermodal taşımacılık alanında yeni yatırımlarla kapasitesini artırmaya devam ediyor. DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, “2020 yılından bu yana intermodal faaliyetlerimizi yaklaşık 1/3 oranında artırdık. 2021 yılında DFDS'nin trenlerinde yaklaşık 100.000 intermodal ünitesinin olmasını öngörüyoruz”  dedi.




dfdsDFDS, nasıl bir filo gücü ve yük kapasiteyle hangi hatlarda hizmet sunuyor? 
 
Türkiye ve Avrupa arasında sunduğumuz Ro-Ro ve İtalya çıkışlı tren bağlantıları ile kurduğumuz intermodal altyapısının yanında bir liman operatörü olarak hizmet vermekteyiz. Türkiye’de operasyonlarımızı İstanbul Pendik, Yalova, Ambarlı ve Mersin limanlarından gerçekleştiriyoruz. İtalya’da Trieste ve Bari, Fransa’da Sete, Marsilya-Tunus ve Yunanistan’da Patras limanlarından hizmet veriyoruz. 14 büyük Ro-Ro gemisi ve 60 km’yi aşan gemi kapasitesiyle düzenli seferler düzenlemeyi sürdürüyoruz.
 
“İNTERMODALİ KULLANAN MÜŞTERİLERİMİZ YÜZDE 45 ARTTI” 
 
DFDS, pandemi sürecinde nasıl pozisyon aldı? Bu dönemde özellikle intermodal taşımacılık alanında hayata geçirdiğiniz yeni projelerden söz eder misiniz? 
 
Pandemi sürecinde intermodalı kullanan müşterileri sayımız %45 oranında arttı. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak hali hazırda güçlü bağlantılarımız ve intermodal altyapımız varken, bunun yanı sıra geçtiğimiz sene yenilikçi, çevreci ve maliyet etkin intermodal taşımacılık çözümleri ile mobiliteyi en üst düzeye çıkarmaya çalışan demiryolu operatörü primeRail ile iş birliği gerçekleştirdik. Bu kapsamda Köln’de DFDS Intermodal GmbH adıyla yeni bir ”Intermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi” kurmaya karar verdik. 
Ortaya koyduğumuz iş birliğiyle beraber, 5 Kasım 2020 tarihinde hizmete giren yeni Trieste- Nürnberg hattımızla intermodal taşımacılık faaliyetlerimizi genişletmeye devam ettiğimizi ortaya koyduk. Bu yeni hat, intermodal yetkinlik merkezinin ve primeRail Gmbh ile ortak girişimin başarılı bir sonucu olarak hizmete girdi. 
Stratejik bir öncelik olarak gördüğümüz intermodal taşımacılık faaliyetlerine güçlü yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl Köln, Troisdorf'ta bir Ticari Yetkinlik Merkezi inşa etmek için intermodal taşımacılık operatörü primeRail ile güçlerini birleştirdikten sonra operasyon sözleşmesi imzaladık. Operasyon sözleşmesinin de imzalanmasıyla primeRail artık resmi olarak intermodal taşımacılık tedarikçileri için DFDS'nin sözleşmeli iş ortağı olarak hizmet sağlıyor.
DFDS primeRail ile uzun vadeli iş birliği kapsamında, Troisdorf/Köln'de kurulan “Ticari Yetkinlik Merkezi”'nin yanı sıra 2022 yılının başından itibaren faaliyetlerine başlaması planlanan bir “Operasyonel Yetkinlik Merkezi” kuracak. İntermodal işini merkezileştirmek, DFDS'nin hem ticari hem de operasyonel yönleri daha da optimize etmesine olanak sağlayacak.
 
2021 yılı için hedefleriniz neler?
 
DFDS olarak 2021 yılında beklentimiz 2020'nin 3. ve 4. çeyreğine göre %2 ya da 3 oranında bir büyüme. 2021 hedefimiz ise, Türkiye ile Avrupa arasındaki birim kargo ticaretinde en iyi tedarikçi konumumuzu korumak yönünde. Sistemimizin sürekli iyileştirilmesi ve müşteri odaklı olmasını sağlamak için mümkün olan en kısa nakliye sürelerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Hedeflerimize odaklanarak her yeni dönemde büyüme yönünde aşama kaydetmeyi sürdürüyoruz. DFDS olarak 2020 yılından bu yana DFDS Akdeniz İş Birimi bünyesindeki intermodal faaliyetlerimizi yaklaşık 1/3 oranında artırdık. 2021 yılında DFDS'in trenlerinde yaklaşık 100.000 intermodal ünitesinin olmasını öngörüyoruz. 
 
Bu süreçte hayata geçirdiğiniz ”Kadın İçin Taşıyoruz” projesi  oldukça ses getirdi. Projede nasıl bir ilerleme sağladınız?
 
DFDS Akdeniz İş Birimi olarak KAGİDER iş birliğiyle iş kadınlarına yönelik “Kadın İçin Taşıyoruz” kurumsal sosyal sorumluluk projemizi geçen Temmuz ayında kamuoyuna duyurduk. Özellikle pandemi sürecinde kadın girişimcilere verilen her türlü desteğin hayati nitelik taşıdığına inanıyoruz. Kadın girişimcilerin yaptıkları ihracata katkıda bulunmayı hedefleyen projemize Türkiye’nin farklı illerinden 108 kadın girişimci başvurdu. 
Proje kapsamında kadın üreticilerin ürünlerini, DFDS olarak Pendik, Yalova ve Mersin kalkışlı taşımacılık ağında ücretsiz olarak Avrupa’ya ve Kuzey Afrika’ya taşıyoruz.
Bunun yanı sıra projeye destek veren lojistik partnerlerimizin sayısı 33’e ulaştı. ABC Lojistik, Alişan Lojistik, ALC Lojistik, Arcese, Ares Lojistik, BKM Lojistik, Borusan Lojistik, Bulung, CMA International, Çobantur Boltas, Deneks, Denko Lojistik, Ekol Lojistik, Eyüp Lojistik, Frigo Nevnak, Fullsped Uluslararası Taşımacılık, Galata Taşımacılık, Globelink, Hellmann, Hüner Lojistik, İkra Lojistik, İsa Çani Uluslararası Taşımacılık, Latifoğlu Gemi Acenteliği Nakliyat Ltd.Şti, Mars Lojistik, Reysaş Lojistik, Sağlık Lojistik, Sarp Intermodal, SCSLOG, Sun Lojistik, Sultantur, Tetnak, Transtaş, VİP Transport lojistik çözüm ortakları olarak projemize destek veriyor. 
Şu ana kadar 11 kadın girişimcimizin ihracat ürünlerinde toplam 17 taşımasını proje kapsamında Avrupa ve Kuzey Afrika’ya taşıdık. Savunma, tekstil, gıda, emaye sektörlerinde taşıma gerçekleştirdik. 
Projemizin ekonomimiz ve toplumsal hayatımız için katma değer niteliği taşıyan bir proje olduğuna inanıyoruz. Talep olduğu sürece kadın girişimcilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat