Dünyanın en büyük tedarik zinciri yönetim şirketlerinden biri olan CEVA Lojistik Türkiye’nin Bilgi Teknolojileri Departmanı, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 355. Ar-Ge merkezi olarak onaylandı. İnovasyon ve dijitalleşme çalışmalarının yürütüleceği merkez, CEVA’nın ürün ve hizmet kalitesini daha da artırırken müşterilerine de maliyet avantajı sağlayacak.

Geçtiğimiz günlerde Lojistik 4.0 stratejisini açıklayan Ekol, sektörün en önemli fuarı olan Transport Logictic Münih’e çıkarma yaptı. 10 Mayıs Çarşamba günü Ekol standında düzenlenen basın toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, şirketteki önemli gelişmelerin yanı sıra İpek Yolu Projesi’nin detaylarını paylaştı.

Türk otomotiv üreticilerinin lojistik alanda en büyük beklentilerinden birini alternatif taşıma çözümleri oluşturuyor. Ekol Lojistik CRM&Satış Genel Müdürü Murat Kavrar, “Uluslararası taşımalarda taşıdığımız hacmin büyük bir kısmını kurmuş olduğumuz intermodal altyapısı ile taşıyoruz. Böylece hem çevreci hem de sürdürülebilir bir çözüm sunmuş oluyoruz” diyor.
Müşterilerine sağladığı geniş network imkanı ile dünyanın 120 ülkesinde hizmet sağlayan öncü marka Turkish Cargo, taze balık taşımaları için İzmir’den Tel Aviv’e 29 Nisan 2017 itibariyle düzenleyeceği tarifeli kargo seferi ile su ürünleri ihracatını desteklemek adına önemli bir hamlede daha bulunuyor.
OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, "Türk otomotiv sanayisi olarak 2017 hedefimiz 1 milyon 350 bin adet ihracat yaparak 27 milyar dolar ihracat geliri elde etmektir" dedi.
2025 için en büyük ideallerinin Türkiye’nin her noktasına 2 saatte teslimat yapmak olduğunu belirten Continental Tedarik Zinciri Müdürü Nihan Çavuşlar, “Bu hedefi bugünün koşullarına bakarak asla koyamazdık, ama biliyorsunuz ancak iddialı hedefler koyarsak fark yaratan çözümlere ulaşabiliriz” dedi.
2004 yılında Türkiye’nin ilk Çok Markalı Lojistik Merkezi’ni hizmete sunarak başladığı otomotiv lojistiğinde bugün sektörün önemli markalarına hizmet veren Borusan Lojistik, Türkiye’de satılan her iki araçtan birine lojistik hizmeti sunuyor.

2016’da otomotiv lojistiği alanında 1000 tona yakın kargo taşıması gerçekleştirdiklerini belirten THY Kargo Başkanı Şeref Kazancı, “2017’de yatırımlarımız, yüksek standartlara sahip kargo terminalimiz ve uçmaya başladığımız yeni destinasyonlar sayesinde taşımalarımızı %35 oranında arttırmayı planlıyoruz. Otomotiv taşımalarına özel geliştirmekte olduğumuz ürünümüzün de çalışmaları devam etmekte ve 2017 yılı içerisinde lansmanının yapılması planlanmakta” diyor.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Taslağı, 20 Mart’ta Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanarak, sektör paydaşlarının görüş ve önerilerine sunuldu. Taslak yönetmelikte en dikkat çeken husus yetki belgesi sayısının düşürülmesi ve mevzuatın sadeleştirilmesi oldu. Eski yönetmelikte 37 olan belge sayısı yeni yönetmelikte 13’e düşürülüyor.
Turkish Cargo, Türkiye İhracatçılar Meclise bağlı ihracatçı birlikleriyle İstanbul’ daki kargo tesislerinde bir araya geldi.