e
Banner

Etiketler: osd



Otomotivin 2023 hedefleri lojistikle desteklenmeli


Yayın: 16-07-2013
Kategori: Otomotiv

2023 yılında üretimde dünyada ilk 10, AB’de ilk 3, Ar-Ge’de ise ilk 5 içine girmeyi hedefleyen Türkiye otomotiv sanayi, bu hedeflere ulaşmada lojistik sektörüne stratejik bir rol biçiyor. “Lojistik planlaması sanayimizin karşı karşıya bulunduğu önemli bir sorun olarak algılanmaktadır” diyen Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer, sektöre yönelik talep listesini ise şöyle sıralıyor: Kombine taşımacılık, zamanında teslimat, sıfır stok, verimlilik ve düşük maliyet.




Otomotiv sektörü kombine taşımacılığı liste başı yaptı


Yayın: 21-04-2016
Kategori: Otomotiv

Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından çalışmaları yürütülen Lojistik Master Planı hazırlanırken otomotiv temsilcilerinin de görüşlerinin alınması gerektiğini belirten Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekteri Osman Sever, “Taşımacılığın kombine modlarla yapılmasını öngören bir Master Planı’nın, sanayimizin ihtiyaçlarına cevap verebileceğini düşünüyoruz” dedi. 




2017’de 1 milyon 350 bin araç ihraç edilecek


Yayın: 03-05-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi


OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, "Türk otomotiv sanayisi olarak 2017 hedefimiz 1 milyon 350 bin adet ihracat yaparak 27 milyar dolar ihracat geliri elde etmektir" dedi.




Otomotiv lojistiğinde eylem planına ihtiyaç var


Yayın: 19-09-2018
Kategori: Otomotiv

12 yıldır ihracat lideri olan otomotiv sanayinin 2023 yılı hedefine ulaşabilmesi için lojistik alanında güçlü bir eylem planına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Osman Sever, bu planında yer alamsı gereken en temel konuları; liman ücretlerinin iyileştirilmesi, karayollarında tonaj sınırlamasının kaldırılması, demiryolu taşımacılığının yaygınlaştırılması, havalimanlarının kargo taşımacılığı için teşvik edilmesi, gümrük uygulamalarının iyileştirilmesi olarak sıraladı.




Türkiye, otomotiv üretiminin yüzde 85’ini ihraç etti


Yayın: 15-12-2018
Kategori: Ekonomi Gündemi

Otomotiv Sanayii, iç pazarda yaşanan daralmaya karşılık 2018 yılında üretiminin yüzde 85’ini ihraç etti ve ihracat performansını devam ettirdi.




Otomotiv lojistiği kökten değişecek!


Yayın: 21-12-2020
Kategori: Otomotiv

Türkiye ihracatının dinamosu haline gelen otomotiv sektörü, rekabet gücünü artırmak için lojistikte maliyetleri azaltmanın yollarını arıyor. Bağlantılı Taşımacılık, Otonom Taşımacılık, Talebe Bağlı Lojistik ve Elektrikli Yük Taşımacılığı olmak üzere temelde dört büyük trendin otomotiv ve lojistik sektöründe kökten değişiklikler yaratmasını beklediklerini ifade eden Otomotiv Sanayii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, sanayinin rekabet gücünü artırmak için lojistiğe ilişkin gündemlerinde olan konuları açıkladı. 




OSD'de Cengiz Eroldu dönemi


Yayın: 30-03-2022
Kategori: Otomotiv

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 47’nci Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel Kurul’da 2018 yılından bu yana derneğin yönetim kurulu başkanlığını başarı ile yürüten Haydar Yenigün görevini Cengiz Eroldu’ya devretti. OSD’nin Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu “Türk otomotiv sanayisini daha iyi noktalara taşımak hedefi ile yolumuza devam edeceğiz” dedi. 




Otomotivciler lojistikte çözümü çevreci modlarda ve dijitalleşmede arıyor


Yayın: 25-05-2022
Kategori: Otomotiv

Otomotiv sektörü pandemiyle başlayan tedarik krizi ve lojistik darboğazlarıyla mücadelesini sürdürüyor. Bir aracın toplam maliyeti içinde yüzde 10 gibi ciddi pay alan lojistiğin sektörün rekabet gücünde en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Özlem Güçlüer, sektörün lojistik ajandasındaki başlıkları, yeşil lojistik, dijitalleşme, nitelikli iş gücü, tedarik kaynaklarının çeşitlendirilmesi, yerli katkı payının maksimizasyonu ve tedarik zincirinin güvenli şekilde sürdürülebilirliğinin sağlanması olarak açıkladı.