
Türkiye ile Avrupa arasında intermodal taşımacılık köprüleri kuran U. N. Ro-Ro yeni yatırım ve projelerle intermodal altyapı sağlayıcısına dönüşümünü hızlandırmaya devam ediyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, çevreci taşıma modlarına yöneliyor. Toplam taşıma ve hareketi azaltmak için sürekli iyileştirmeler yaptıklarını, uzun mesafeli taşımalarda karayolu yerine deniz ve demiryolunu tercih ettiklerini belirten TMMT Üretim Kontrol Müdür Yardımcısı Hasan Aydemir, sağlanan yakıt tasarrufu ve azalan karbondioksit salınımının maliyet açısından da avantaj yarattığını söylüyor.

Akyol Trans, özmal 32 oto taşıma aracı, 12 çekici ve 20 adet dorsenin yanı sıra kiraladığı araçlarla oto taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalara hizmet sunuyor.

İstanbul, 12 Nisan 2016 – 38 yıldır aralıksız Türkiye’nin lider treyler üreticisi olan Tırsan, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından verilen Başarı Ödülleri çerçevesinde Faydalı Model alanında birincilik ödülü aldı.

Dünyanın önde gelen sanayi ve otomotiv lojistiği şirketi GEFCO’nun Türkiye Genel Müdürü M. Denis Renard oldu.

Uçak kiralamada en yoğun talebi otomotiv sektöründen aldıklarını belirten Skyair Ticaret Direktörü Erdinç Ertemel, “Üretim bandına acil yetiştirilmesi gereken yedek parça ya da ekipmanlar için bırakın ufak kargo uçağını, VIP JET bile kiralıyoruz ve ‘OBC on board’ kurye diye tabir ettiğimiz bir elemanımızla müşterimize çözüm sunuyoruz” diyor.
Otomotiv lojistiğinin toplam iş hacimleri içinde %30’un üzerinde pay aldığını belirten Ekol Lojistik CRM & Satış Genel Müdürü Demir Temurboğa, “Türk otomotiv sektörü ihracatı 2016 yılında %9’luk artış oranı ile 23 milyar dolar olarak hedeflenirken, Ekol Lojistik’in otomotiv sektöründeki ihracat artışı %30 civarında olacak” dedi.

100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, lojistik süreçlerde verimliliğe odaklanıyor. Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, “Lojistik partnerlerimizi seçerken verimlilik kriterlerini göz önünde bulunduruyor, maliyet önceliğinde sektörde istikrarlı bir süreç yürüten firmalara yönelik seçimler yapıyoruz” diyor.

Multimodal olarak gerçekleştirdikleri yurtdışı sevkiyatlarında denizyolunun oranını %66’ya, demiryolunun oranını ise %6’ya çıkartırken, karayolunun oranını ise %28’e düşürdüklerini belirten Brisa Tedarik Zinciri Yönetimi Direktörü Fatih Tunçbilek, yurtiçinde ise karayolunu kullandıklarını söylüyor. Tunçbilek, 2018’de devreye alacakları Aksaray Fabrikası’nda demiryolunu kullanmak üzeri fizibilite çalışması yürüttüklerini açıklıyor.

Araç lojistiği sektörünün otomotiv endüstrisiyle kol kola büyüdüğünü belirten ARLOD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı, her iki sektörün de gelişimi açısından lojistik öncelikleri, lojistik ve transfer merkezlerinin kurulması, gabari sorununun ortadan kaldırılması ve otomotiv ihtisas limanlarının kurulması olarak sıraladı.