e
Banner

Etiketler: multimodal



Reysaş 2013’te elini multimodal taşımalarla güçlendirecek


Yayın: 19-01-2013

Demiryolu taşımacılığına en çok yatırım yapan ilk özel sektör şirketi olduklarını vurgulayan Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “2013 yılında stratejik noktalarda devam edecek istasyon yatırımlarımız ve artırılacak vagon sayımız ile Türkiye ve dünya genelinde önem kazanan multimodal taşımalara ağırlık vermeyi hedefliyoruz” dedi.




Viking Treni’nin yeni partneri Gebrüder Weiss


Yayın: 18-12-2015
Kategori: Demiryolu

Gebrüder Weiss Türkiye, JSC Litvanya Demiryolları ile imzaladığı anlaşmayla Viking Treni’ne dahil oldu. Bu anlaşmayla Türkiye’den İskandinavya’ya uzanan bir koridor üzerinde demiryolu bağlantılı multimodal taşımacılık hizmeti vermeye başlayacaklarını aktaran Gebrüder Weiss Türkiye Ülke Müdürü Avşar Dada, taşımalara ise 2016’ın Ocak ayında start vereceklerini açıkladı. 




Brisa global arenaya multimodal ile çıkıyor


Yayın: 09-04-2016
Kategori: Lastik

Multimodal olarak gerçekleştirdikleri yurtdışı sevkiyatlarında denizyolunun oranını %66’ya, demiryolunun oranını ise %6’ya çıkartırken, karayolunun oranını ise %28’e düşürdüklerini belirten Brisa Tedarik Zinciri Yönetimi Direktörü Fatih Tunçbilek, yurtiçinde ise karayolunu kullandıklarını söylüyor. Tunçbilek, 2018’de devreye alacakları Aksaray Fabrikası’nda demiryolunu kullanmak üzeri fizibilite çalışması yürüttüklerini açıklıyor. 




Transorient demiryolunda yeni sürprizlerle yol alacak


Yayın: 22-01-2019
Kategori: Demiryolu

2016 yılında “Yılın Demiryolu Forwarderı” ödülüne layık görülen Transorient, Avrupa pazarına intermodal ve kısa mesafeli deniz taşımacılığı servisi sunuyor. Bu servislerle karayoluna hatta denizyoluna göre daha rekabetçi navlunlar sunabildiklerinin altını çizen Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, 2019’da intermodal ağlarına iki yeni ülke ekleyeceklerini, multimodal hizmetlerini yeni dağıtım ağlarıyla genişleteceklerini ve Çin’de oluşturdukları bağlantılarla bu pazarın iddialı oyunculardan biri haline geleceklerini söylüyor.