e
Banner


Viking Treni’nin yeni partneri Gebrüder Weiss
Gebrüder Weiss Türkiye, JSC Litvanya Demiryolları ile imzaladığı anlaşmayla Viking Treni’ne dahil oldu. Bu anlaşmayla Türkiye’den İskandinavya’ya uzanan bir koridor üzerinde demiryolu bağlantılı multimodal taşımacılık hizmeti vermeye başlayacaklarını aktaran Gebrüder Weiss Türkiye Ülke Müdürü Avşar Dada, taşımalara ise 2016’ın Ocak ayında start vereceklerini açıkladı. 




avsar_dada500 yılı aşkın tarihi ile dünyanın en köklü lojistik firmalarından Avusturya merkezli Gebrüder Weiss, 2014 yılından itibaren Türkiye’de kendi ofisiyle hizmet veriyor. Bir yıl gibi kısa zaman içerisinde yaptığı başarılı işlerle global şirket yapısı içerisinde gücünü kanıtlayan Gebrüder Weiss Türkiye, 18 Kasım’da JSC Litvanya Demiryolları ile imzaladığı anlaşmayla başarısını daha da ileriye taşıyacak. Gebrüder Weiss Türkiye, bu anlaşmayla JSC Litvanya Demiryolları’nın Türkiye temsilcisi olarak Viking Treni ile Türkiye’den İskandinavya’ya uzanan bir koridor üzerinde multimodal taşımacılık hizmeti verecek.
 
DEMİRYOLU BAĞLANTILI MULTİMODAL ATAĞI 
 
İmza töreninde yer alan UTA Lojistik Dergisi’ne özel açıklamalarda bulunan Gebrüder Weiss Türkiye Ülke Müdürü Avşar Dada, “6 bin 500 çalışanı, 150 ofisi ve tüm Avrupa’da 1 milyon metrekareyi aşan depolarıyla global çapta lojistik hizmetler sunan Gebrüder Weiss, 500 yılı aşkın geçmişiyle dünyanın lojistik alanında en eski firması. Firma, tüm Avrupa'da kendi trenleriyle taşıma yapıyor. Türkiye ekonomisi gelişiyor ve büyüyor. Gebrüder Weiss olarak biz de Türkiye’de ve bölgesinde büyüyoruz. JSC Litvanya Demiryolları ile imzaladığımız bu anlaşmayla global yapımız içinde Viking Treni’ne dahil olmayı Türkiye’den başlattık. 
 
CUMA ÇIKIŞLI HAFTALIK SERVİS
 
Avşar Dada, Viking Treni ile sunacakları servisin detayları hakkında ise şu bilgileri verdi: “Tüm Türkiye limanlarından konteyner ile çıkış yapan yükler 36 saatte Odesa Limanı’na ulaşacak. Limandan Viking Treni’ne yüklenen konteynerler 4-4,5 günde Klaipeda Limanı’na taşınacak. Buradan da kamyonlarla ülke içine kapı teslim veya günlük feribot geçişleri ile İskandinav ülkeleri içinde istenilen yere son teslimatı yapılacak. Müşterinin Klaipeda Limanı’na demiryolu bağlantısı varsa taşımalar trenle de yapılabilecek. Şu anda haftada bir gün (Cuma) Türkiye limanlarından çıkış yapılıyor. Tonaja ve harekete göre servis sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Belirtilen gün ve saatin dışına çıkmayan bu servisin en önemli avantajı ise; hava koşulları, gümrük sınır kapılarındaki tatil ve geçiş dönemlerindeki sıkışıklıklar gibi olumsuzluklardan etkilenmemesidir. Bu servisle ithalat ve ihracat taşımaları yapacağız. İhracatta ağırlıklı olarak ağır sanayi, beyaz eşya, tekstil, ithalatta ise orman ürünleri, yarı değerli madenler, demir madenleri taşıyacağız. Bu şekilde hem Türkiye ekonomisine hem de büyüyen yük trafiğine katkıda bulunacağız.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat