
Cenk Group' Turk ve Ukrayna medyasında yayınlanan haberlerle ilgili kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yaptı.

“Zamanında ve kaliteli hizmet” felsefesiyle büyümeye devam eden Pegasus Kargo, Yeditepe Üniversitesi ile birlikte tüm sektör ve öğrenciler için “Uluslararası Hava Kargo Lojistik Konferansı” düzenliyor.

Gebze deposunu hizmete açan Batu Lojistik 12.500 m²’si kapalı olmak üzere toplam 20.000 m²’lik bir alanda hizmet vermeye başladı.

İstanbul Karbon Zirvesi’nde düzenlenen UTİKAD oturumunda, lojistik sektörünün karbon salınımındaki hassasiyetleri ve sektördeki uygulamalar ele alındı.

Yaptıkları İhracatçı Eğilim Anketi’ne göre ihracatçıların %75,8’inin uygun maliyet ve ihtiyaca uygun taşıma modu konusunda lojistik firmalarının yönlendirici olmalarını, %40.6’sının kurumsal yapılanma ve %35.4’ünün entegre hizmetler beklediğini söyleyen Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Lojistik firmalarının ihracatçıdan gelen benzeri geri dönüşleri dikkate alarak daha kazan-kazan çözümler geliştirmesini bekliyoruz” dedi.

Avrupa karayolu taşımacılığında 25 bin çalışanı ve 730 lokasyonu ile öncü konumda olan DB Schenker bu hizmetine Fas’ı da dahil etti.

Milyar dolarlık ciroya ulaşan lojistik sektörü 21. yüzyılın meleği olarak görülüyor. Üniversitedeki lojistik bölümlerine talep her geçen gün artarken, lojistik sektörünün profesyonel akademisyenleri üniversite kürsülerinden verdikleri eğitimlerle lojistik sektörü çalışanlarının nitelik kazanmasına büyük bir katkı sunuyor.

Her yıl İsviçre’nin Zürih kentinde yapılan FIATA yıllık Merkez Toplantısı 20-23 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. FIATA bünyesinde görev yapan enstitü, danışma kurulu ve çalışma gruplarında sektörün farklı alanlarındaki güncel konuları ve sorunlarına çözüm arandı.

Türkiye hava kargo sektörü için var olan ihracat-ithalat taşımalarının yanı sıra, asıl 3. ülkelere yapılan transit taşımaların nasıl artırılacağının hesabının yapılması gerektiğini vurgulayan Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur, “Bunun içi ise havalimanlarımızın doğru planlanması ve limanlar arası kargo trafiğinin hızlı ve ekonomik hale getirilmesi şart” diyor.

Uzakdoğu’da deniz ve havayolu taşımacılığında liderliğe oynayan Kıta Lojistik, bölgeden Avrupa’ya uçak + karayolu ile taşımalar da yapıyor. Uzakdoğu’dan Avrupa havalimanlarına gelen yükleri özmal araçlarıyla 3-4 günde kapıya teslim ettiklerini belirten Kıta Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, önümüzdeki süreçte yoğunlaşacakları bölgenin ise Güneydoğu Asya olacağını söylüyor.