
17 otomobil markasına ürün tedarik eden CMS, Avrupa’nın iki büyük jant üreticisinden biri olmak istiyor. Yıllık 9,5 milyon adetlik üretim kapasitesiyle önemli bir avantaj yakaladıklarını belirten CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen, Avrupa’daki rakipleri karşısındaki esneklik dezavantajlarını ise geliştirecekleri alternatif taşıma/paketleme yöntemleri ve Avrupa’da devreye almayı planladıkları lojistik merkez yatırımlarıyla ortadan kaldıracaklarını vurguluyor.
Kuruluşundan bugüne sırasıyla Balkancar, Boss, Samsung, Yale markalarının mümessili olan Boskar, 2008 yılından beri ise alanında bir dünya markası olan CAT Forklift ve Depo Ekipmanları’nın Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor.
KKR, 2007'de aldığı UN Ro-Ro'nun satışı için Esas Holding ve Actera Group ile anlaştı. Satış Rekabet Kurumu'nun onayından sonra resmiyet kazanacak.

Uluslararası taşımacılık sektörünün global ölçekteki en büyük oyuncudan biri olan Panalpina, 2013 yılında yeniden yapılandığı Türkiye’de hız kesmeden büyümeye devam ediyor.

Tedarik zincirinin önemli bir parçasını oluşturan lojistik firmalarının seçiminde ekonomik kriterlerin yanı sıra çevresel, sosyal ve kurumsal denetim standartlarını da kullandıklarını belirten BASF Bilgi Servisleri ve Tedarik Zinciri Türkiye Müdürü Barış Güngören, “BASF tedarikçi davranış kodu, insan ve işçi hakları gibi konuların yanı sıra çevre korumayı da içeriyor” dedi.

Otomotiv sektörünün “tam zamanında” teslim ihtiyacının hizmet felsefelerine tam uyduğunu vurgulayan Maersk Line Karadeniz Ülke Grubu Genel Müdürü Lars Nielsen Oestergaard, “Drewry raporlarına göre, 2006 yılından günümüze iki çeyrek hariç hep ilk üç sırada yer aldık. 29 çeyrekten 19’unda birinci sırada yer alan şirketimiz tam zamanında varış oranında sektör ortalamasının üstündedir” diyor.

Otomotiv lojistiğinde uzmanlaşan OMSAN, hem yurtiçinde hem de yurtdışında gerçekleştirdiği yatırımlar, yaratıcı ve intermodal çözümleriyle sektörün rekabet gücünü artırmaya devam ediyor. Yılda yaklaşık 700 bin bitmiş araca lojistik hizmet verdiklerini belirten OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, “Türkiye’de satılan her üç otomobilden birini biz taşıyoruz” diyor.

2023 yılında 5,2 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye deri ve deri ürünleri sektörü, rotayı Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Uzakdoğu’ya çevirdi. Sektörün ihracatta lojistik sektörü ile uyum ve işbirliği içinde çalıştığını belirten İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, hız unsurunda zaman zaman yaşanan gecikmelerin ise ortak çalışmayla aşılabileceğini söylüyor.

Yalın üretim felsefesini benimseyen ve iş süreçlerini buna göre şekillendiren Karsan, tedarik zincirinde bu felsefeye uygun çalışmalar yürütüyor.

Hızla büyüyen Türk otomotiv sanayi mevcut limanların kapasitelerinin yetersizliğinden ve altyapı eksikliklerden şikayetçi. Yakın gelecekte 2 milyon üretim, 1,5 milyon ihracat gerçekleştirerek toplam taşıt üretiminde dünya ilk 10, Avrupa Birliği’nde ilk 3 ve Ar-Ge’de ise ilk 5 içinde yer almayı hedefleyen sektör, oto-port nitelikli limanların yapılmasını bekliyor.