Batu International Logistics, tehlikeli madde ve kimya sektörüne kara, demir, deniz ve havayolu, Ro-Ro, depo & antrepo ve 4PL çözümleri sunuyor. Müşterilerinin her talebine tek bir çatı altında alternatif çözümler sunarak avantaj yarattıklarını vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara “Amacımız bu pazardan çok daha fazla pay alabilmek” diyor.
“Türkiye’de ADR kurallarını en üst düzeyde uygulayan tek firma konumundayız” diyen Alışan Lojistik Operasyonlar Koordinatörü Jan Devrim, tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlığa, güçlü bir altyapıya ve başarılı bir çalışma modeline sahip olduklarını söylüyor.
Tedarik zinciri süreçlerini insan sağlığı ve çevre güvenliğini korumak üzerine kurgulayan Ak-Kim Kimya, ADR kapsamında attığı adımlarla güvenlik duvarını daha da güçlendirdi.

2 Aralık’ta Gümrük Yönetmeliği kapsamında yapılan değişikliğin antrepolarda maliyetleri artırdığını ve operasyon süreçlerini olumsuz etkilediğini vurgulayan UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, uygulamanın dış ticaretteki akışı etkilemeyecek şekilde güncellenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kurulduğu 1985 yılından beri lojistik sektörüne yön veren faaliyetleri ve yatırımları ile ülke ekon

AB ve ABD arasında müzakerelerine başlanan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’nın Türkiye için önemli bir sorun teşkil ettiğine dikkat çeken Şikago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Kerem Coşar, buna karşı Gümrük Birliği’nden(GB) çıkmanın faturasının kalmaktan daha ağır olabileceği uyarısında bulundu. Çoşar, alternatif olarak AB'nin bundan sonra Serbest Ticaret Anlaşması imzalayacağı ülkelerden Türkiye’ye doğrudan gelen malların GB dışında tutulması önerisinde bulundu.

Tekstil sektörüne özel çözümler sunan Militzer & Münch Türkiye, bu alanda yeni ürünler ve coğrafyalara konsantre olacak. Önünüzdeki süreçte yoğunlaşacakları bölgeleri Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve İskandinav ülkeleri olarak açıklayan Militzer & Münch Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alex Sandalcı, yakın zamanda kapalı kasa özel teçhizatlı M&M dorselerini Pendik – Toulon güzergahında da kullanarak, İstanbul’dan Fas Tanca’ya hizmet vermeye başlayacaklarını açıklıyor.

Boyner, önümüzdeki 2-3 yılda hayata geçireceği önemli projelerle tedarik zinciri ve lojistik süreçlerinde köklü bir dönüşüm yaratmayı hedefliyor. Operasyon ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sedef Nasuhioğlu, bu projelerden birinin tedarik zinciri süreçlerini daha yalın ve verimli hale getirecek olan merkezi dağıtım projesi olduğunu söylüyor.

Balnak’ı satın alarak Türkiye’nin en büyük lojistik şirketlerinden biri haline gelen Borusan Lojistik, şimdi gözünü dünyanın en büyük 10 kontrat lojistiği firmasından biri olmaya dikti. Bu hedefe ulaşmanın yeni satın almalarla mümkün olacağını vurgulayan Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, “Her ne kadar şirket satın almanın zorluğunu görsek de, Balnak alımı ile önemli bir tecrübe kazandık. Bu anlamda büyüme stratejimiz içerisinde satın almalar önemli bir pay alacak” dedi.