Mars Logistics, araç yatırımında Iveco markasını tercih ederek 200 adet Stralis Hi-Road aracı filosuna kattı. Iveco İstanbul yetkili satıcısı İstanbul Otomotiv tarafından satışı gerçekleştirilen 200 adet Stralis Hi-Road araç İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen tören ile Mars Logistics’e teslim edildi.
Tırsan, Kafkas Nakliyat’a 16 adet Tırsan Perdeli Maxima+ semi-treylerler, Emiroğlu Uluslararası Nakliyat’a 10 adet Brandalı Maxima+, Arga Transport’a 20 adet tren yüklemeli Tırsan Brandalı Maxima Plus semi-treyler, T.SNS X+ ve 1 adet Kässbohrer uzayabilir 5 dingilli low-bed, K.SLA 5 teslimatı gerçekleştirdi.
Temsa Motorlu Araçlar, Mitsubishi Fuso Canter’in yeni 3,5 tonluk kamyonetlerini ve 7,5 tonluk çift kabin kamyonunu Türkiye pazarına sundu. ‘Her ihtiyaca bir Canter’ sloganıyla Canter versiyon sayısını 8’den 12’ye yükselten şirket, yeni model ve versiyonlarıyla pazar payını daha da artırmayı planlıyor.
Yürüttükleri çalışmalar sonucunda lojistik nakliye sistemlerinde ton başına saldıkları CO2 miktarını son 4 yılda %23 azalttıklarının altını çizen Unilever Türkiye Lojistik ve Müşteri Hizmetleri Direktörü Dilşat Uyguroğlu, “Son dört yılda yalnızca bitmiş mamul nakliyesinden 15.000 ton, hammadde ambalaj madde nakliyesinden 2.500 tondan fazla karbon salımı tasarruf ettik” diyor.
Sektörüne yön veren öncü kimliğiyle çevreye uyumlu üretim ve geliştirme çalışmaları yürüten Tırsan’ın, güvenlik donanımları artırılan daha hafif ve ekonomik ürünleri daha fazla yük taşırken sağladığı %2 seviyesindeki yakıt tasarrufuyla karbondioksit salınımını da azaltıyor.
Dünya üzerindeki karbon emisyonunun yaklaşık %25 'inin lojistik ve taşıma işlemlerinden kaynaklandığına dikkat çeken Rail Cargo Logistics (RCL) Türkiye Satış Müdürü Pervin Altındağ, bu anlamda karbon emisyonun azaltılmasına ve çevrenin korunmasına önemli bir katkı sunan demiryolu bağlantılı intermodal taşımacılık hizmetleriyle önemli bir alternatif yarattıklarını söylüyor.
“Yeşil Performans” stratejisini Türk Pirelli, lojistik süreçlerinde de çevreci yaklaşımı destekleyen projeler gerçekleştiriyor. Tedarik zinciri süreçlerini teknolojiyle güçlendirip, yeşil lojistik prensibiyle hareket eden iş ortaklarıyla çalıştıklarını belirten Türk Pirelli Lojistik Direktörü Ayşegül Şenalp, ayrıca karayolu taşımalarını deniz ve demiryoluna yönlendirmeye devam edeceklerini açıklıyor.
Karbon ayak izini rahatlıkla ölçen ve bunu müşteriyle paylaşan Maersk Line, 2014’te CO2 salınımını 456 bin ton azalttı ve 98 milyon dolar da yakıt tasarrufu sağladı. Maersk Line Ülke Grubu Genel Müdürü Lars Oestergaard Nielsen, “2007 yılını baz alarak 2020’de %80 fazla yük taşırken, enerji verimliliğimizi artırarak %60 daha az CO2 salımı yapmayı planlıyoruz. Buna göre, 2020’de konteyner başına 30.8 gram CO2 salımı hedefliyoruz” dedi.
Türkiye’ye gerçekleştirdiği sevkiyatlarda denizyolunu kullanan Lenovo, Kuehne+Nagel, Panalpina, DHL, Ata Freight ve Erben Lojistik’ten hizmet alıyor. Lenovo Türkiye Lojistik ve İthalat Müdürü Nermin Yılmaz, çevre için demiryolu bağlantılı kobine ve intermodal taşımacılık modellerinin geliştirilmesi gerektiğini söylüyor.
2018’de 6 milyon büyük ev aleti üretimi hedefleyen BSH Ev Aletleri A.Ş. lojistik altyapısını da buna göre yeniden yapılandırıyor. İç ve dış lojistikte demiryolunu çok daha aktif kullanarak hem maliyet hem de karbondioksit salınımlarını azaltmayı hedeflediklerini belirten Tedarik Zinciri Yöneticisi Arif Özgür Sezer, “Satın alma, lojistik yönetimi ve fabrika tedarik zinciri organizasyonlarında entegrasyonu öngören değişikliklerle, talep& tedarik dengesini optimize edilmiş maliyetlerimizle daha etkin biçimde yönetebileceğiz” diyor.