Depolamada ihtiyaçlara özel çözümler sunan BD Depolama, yük sabitleme malzemelerinden sonra palet istifleme sektörüne de adım attı. Türkiye temsilciliğini üstlendikleri “MaxiMate” ürünlerinin 2, 3 ve hatta 4 paleti pratik ve emniyetli şekilde istifleme imkanı sunarak, yükleme verimliliğinde %300’e kadar artış sağladığını belirten BD Depolama Genel Müdürü Uğur Evcil, “CO2 emisyonlarını da önemli ölçüde düşürülmesine imkan sunan MaxiMate ürünlerimiz, sektörümüzün yeşil lojistik hedeflerine de önemli katkı sağlayacak” diyor.
Yılda dökme ve paketli olmak üzere toplamda 500 bin tona yakın ürün sevkiyatı gerçekleştiren BASF, ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Kimya Yaratıyoruz’ misyonunu tedarik zinciri süreçlerine de taşıyor. Yüksek güvenlik standartlarına sahip lojistik şirketleriyle çalıştıklarını belirten BASF Fabrika Lojistik Müdürü Umut Mutlu, iş ortaklarının karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı olduklarını söylüyor.
1998 yılında Zafer Nakliyat İthalat İhracat ve Sanayi Limited Şirketi olarak tank konteyner taşımacılığı hizmet alanına giren, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için 2005 yılından itibaren Zafer Tank Taşıma Uluslararası Nakliyat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi olarak sektörde yerini sağlamlaştıran Zafer Tank Taşıma, gelişen teknolojiye ve imkanlara paralel olarak yenilikçi, sürdürülebilir bir istikrarla ilerlemesini sürdürüyor.
2014’te 780 milyon litre akaryakıt, 51 milyon 971 bin 11 metreküp LPG taşıması gerçekleştirdiklerini belirten Ulusoy Logistics General Manager Ertunç Laçinel, “Bu alanda rekabet içerisinde olmaktan çok farkındalığımızın getirdiği avantajlarla hizmetimizi yayarak genişliyoruz” diyor.
Lojistik, ulaştırma, dış ticaret, gümrük ve tehlikeli maddeler gibi alanlarda operasyonel danışmanlık ve eğitimler veren TUGEM, Türkiye'de TMGD mesleki yeterlilik eğitimlerinde IRU Academy akreditesi alan ilk ve tek özel kuruluş. Yaklaşık 10 ayda 800 kişiye TMGD sertifikası verdiklerini belirten TUGEM Genel Müdürü Mehmet Tanbaş, “Verdiğimiz eğitimlerle ve yaptığımız çalışmalarla tehlikeli madde taşımacılığında yaşanan kazaları önlemeyi hedeflemekteyiz” diyor.
ADR’ye ilişkin belgelendirme işlemlerinin TSE tarafından yapılmasıyla birlikte yerli üreticinin uluslararası alanda rekabet gücünü artırdığını ve ihracatın ivme kazandığını belirten TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, “Amacımız tüm üreticilerin üretimlerini standartlara uygun hale getirmek” diyor.
Yaptıkları bir araştırmaya göre trafikte tehlikeli madde taşımacılığı yapan tüm araçların ADR’ye geçmesi ile yaklaşık 3 milyar euroluk bir araç pazarı oluşacağını belirten Treyler Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, “Bu değişimi hızlandırmak için gerekli teşvik önlemlerini alma görevi hükümete düşmektedir” diyor.
Linde Gaz, Aygaz, Petrol Ofisi gibi şirketlere verdiği hizmetlerle yurtiçinde başarısını kanıtlayan TLS Lojistik, kimyasal tank konteyner taşımacılığında Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerden oluşan bölgede lider olma hedefi doğrultusunda yatırımlarına hız verdi.
Uluslararası alanda faaliyet yürüten kimya ve lojistik sektörü firmalarının ADR konusunda önemli bir mesafe kaydettiğini belirten TKSD Genel Sekreteri Mustafa Bağan, “Ancak hala alınacak çok mesafe var. Devletin de uygulayıcıların da tecrübe kazanması gerekiyor. Avrupa’da ADR sözleşmesi yaklaşık 11 yıllık bir geçiş dönemi gerektirmiştir. Türkiye’de bugünden yarına ADR’nin tamamının uygulanmasını beklemek ise biraz hayalciliktir” diyor.