e
Banner

Etiketler: sürdürülebilirlik



BASF tedarikçilerini yeşile adapte ediyor


Yayın: 27-07-2015
Kategori: Yeşil Lojistik

Yılda dökme ve paketli olmak üzere toplamda 500 bin tona yakın ürün sevkiyatı gerçekleştiren BASF, ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Kimya Yaratıyoruz’ misyonunu tedarik zinciri süreçlerine de taşıyor. Yüksek güvenlik standartlarına sahip lojistik şirketleriyle çalıştıklarını belirten BASF Fabrika Lojistik Müdürü Umut Mutlu, iş ortaklarının karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı olduklarını söylüyor. 





PAN emin adımlarla “etkin - sürdürülebilirliğin” peşinde


Yayın: 28-09-2020
Kategori: Lojistik

Pan Lojistik, yeni dönem için atacağı adımları belirledi. “Ekip ve sisteme yapılan yatırımın en doğru ve bilinçli yatırım olduğunu gördük” diyen Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, yeni dönemde depolama ve dağıtımda hizmet verilen sektör ve bölgeye göre kompakt yapılar oluşturacaklarını, ofis sayılarını da, büyük merkez ofisler yerine, küçük birimler olacak şekilde bölgesel olarak arttıracaklarını söyledi. 




McDonald’s Türkiye'de Tedarik Zinciri Yönetimi



Sertaç Hamza / McDonald’s Türkiye Tedarik Zinciri Lideri 




Continental tedarik zincirinde sürdürülebilirlik taahhüdünü genişletiyor


Yayın: 18-05-2021
Kategori: Lastik

Teknoloji şirketi ve Premium lastik üreticisi Continental, doğal kauçuk tedarik zincirinin dijitalleşerek tam izlenebilirliği yönünde önemli bir adım attı. Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı ile anlaşmaya varan teknoloji şirketi, Endonezya’da yürüttüğü başarılı projelerini genişletecek. Anlaşma kapsamında bu projelere katılan küçük çiftçilerin sayısı ise 2024 yılında 450'den 4.000'e çıkacak. Continental Lastik Grubu Sürdürülebilirlik Başkanı Claus Petschick, eğitim ve dijitalleşmenin, tedarik zincirlerinin sürdürülebilirliğine önemli katkılar sağladığına dikkat çekti.




Brisa, çalışanlarını geleceğe hazırlıyor


Yayın: 18-05-2021
Kategori: Lastik

Brisa, çalışanların büyük bölümünün uzaktan ve hibrit modellerle çalıştığı, akıllı teknolojilerin etkin biçimde kullanıldığı, esnek istihdam ve çalışma modellerinin farklı alternatiflerle çalışanlara sunulduğu bir geleceğe hazırlanıyor. Bu kapsamda "İşin Geleceği" için 7 ana başlıktan oluşan kapsamlı bir yaklaşım geliştirildi ve bütünsel bakış açısıyla 2023 planları oluşturuldu.




Ekol sürdürülebilirlik liderliğini en üst seviyeye taşıdı


Yayın: 25-05-2021
Kategori: Lojistik

FIATA (Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu) 2014 Dünya Kongresi’nde dünyada “Sürdürülebilir Lojistik Tescili”ni alan ilk şirket olan Ekol, 2021’in ilk çeyreğinde gerçekleşen denetimle sürdürülebilir hizmet anlayışı ile yürüttüğü faaliyetlerinin başarısını tekrar tescil ettirdi. Böylece Ekol 8 yıldır üst üste artırdığı, en üst kategori olan ALTIN seviyesindeki puanını bu sene daha da yükseltmiş oldu.




DHL'den sürdürülebilirliğe 7 milyar euroluk yatırım


Yayın: 10-09-2021
Kategori: Lojistik

DHL, karbondioksit emisyonlarını azaltmaya yönelik tedbirlerde gelecek 10 yıl içinde işletme giderleri ve sermaye giderlerine 7 milyar euroluk yatırım yapacak.




EKOL, 10 İstanbul büyüklüğünde yeşil alanı kurtardı



Ekol Lojistik, tüm dünyada kutlanan ‘21 Eylül Dünya Sıfır Emisyon Günü'nde ‘Yaşam İçin, Şimdi’ mottosuyla yeni dönem sürdürülebilirlik stratejisi ‘Proje 21’etkinliklerini başlattı. ‘Proje 21’ kapsamında düzenlenen webinarda Ekol’ün sıfır karbon emisyonu hedefi doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verildi. 




Borusan Lojistik’in odağında dijitalleşme ve sürdürülebilirlik var


Yayın: 24-09-2021
Kategori: Lojistik

Borusan Lojistik, teknolojiyi müşteri memnuniyetinden iş yapış şekillerine kadar tüm süreçlerine entegre ediyor. Geçtiğimiz yıl 14,3 milyon TL Ar-Ge yatırımı gerçekleştiren Borusan Lojistik, bunun yanı sıra sürdürülebilirlik çalışmalarına da hız veriyor.




Borusan Limanı'nda pet şişeler iş kıyafetlerine dönüşüyor



Pet şişe atıklarının döngüsel ekonomiye kazandırılmasını sağlayan Borusan Limanı, pet şişe kumbaraları ile toplanan atıkları iplik geri dönüşüm tesisine ulaştırıyor. Aylık 18 bin atık pet şişe ipliğe dönüştürülürken bu iplikler liman çalışanlarının iş kıyafetlerinde kullanılıyor.