e
Banner


Borusan Lojistik’in odağında dijitalleşme ve sürdürülebilirlik var
Borusan Lojistik, teknolojiyi müşteri memnuniyetinden iş yapış şekillerine kadar tüm süreçlerine entegre ediyor. Geçtiğimiz yıl 14,3 milyon TL Ar-Ge yatırımı gerçekleştiren Borusan Lojistik, bunun yanı sıra sürdürülebilirlik çalışmalarına da hız veriyor.




BorusanLojistik sektöründe en iyi müşteri deneyimini sunma hedefiyle faaliyetlerini yürüten Borusan Lojistik, hizmet verdiği sektörün yanı sıra aynı zamanda bir teknoloji şirketi olarak da müşterileri için özel çözümler sunan dijital platformlar geliştiriyor. Hızlı teknoloji geliştirme ve uzmanlığıyla Türk lojistik sektöründeki güçlü liderliğini sürdüren Borusan Lojistik, sektörün dijital dönüşümünü de yönlendiriyor.
 
eTA İLE KARBON EMİSYONLARI AZALACAK
 
Borusan Lojistik, geçtiğimiz yıllarda hızlandırdığı dijitalleşme atılımını 2021 faaliyet döneminde ana odak noktası haline getirerek kamyonculara çok daha gelişmiş bir mobil uygulama deneyimi sunmayı hedefliyor. 2012 yılında kurulan eTA, Türkiye’de nakliyecileri ve kamyoncuları aracılar olmaksızın dijital ortamda bir araya getiren ilk dijital lojistik platformu olarak öne çıkıyor. Borusan Lojistik Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen eTA aracılığıyla geçtiğimiz sene yapılan sefer sayısı 420 bin olarak kaydedildi. Dijitalleşme aracılığıyla verimlilik ve müşteri memnuniyeti sağlamanın yanı sıra, eTA için bir diğer önemli başarı faktörü de çevresel sürdürülebilirlik. Türkiye’de FTL hizmetleri için boş sefer oranının yüzde 24 civarında olduğu tahmin ediliyor. Kişiselleştirilmiş sefer önerileri sunan ve seferlere en yakın kamyoncuları atayan eTA bu oranı yüzde 18’e indirmeyi ve FTL seferlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltmayı hedefliyor.
 
DEPO ÇATILARINA GÜNEŞ PANELLERİ KURULDU
 
Borusan Holding’in sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında belirlediği odak alanları olan iklim, insan ve inovasyon başlıklarına paralel çalışmalar yürüten Borusan Lojistik, stratejinin “iklim” odağında katkı vererek operasyonları ile ortaya çıkan karbon salımını azaltmak amacıyla güneş enerjisi projesini hayata geçirdi. Yıllık olarak yaklaşık 2.000 MWh elektriğini depo çatılarına yerleştirilen güneş panelleri ile karşılayan Borusan Lojistik, temiz enerji kullanımı ile karbon emisyonlarını önemli ölçüde azaltıyor.
 
Temel olarak iki alanda dijital dönüşüm çalışması yürüten Borusan Lojistik, süratli ve insan hatalarından arınmış iş akışları oluşturmayı ve müşterilere sağlanan hizmet kalitesini artırmayı hedeflerken müşteri ilişki yönetimi alanında dijitalleştirme adımlarını hayata geçiriyor. Geçtiğimiz yıl dijital dönüşüm odaklı 14,3 milyon TL düzeyinde Ar-Ge yatırımı gerçekleştiren Borusan Lojistik ilerleyen dönemlerde de dijitalleşme atılımını hızlandırarak ana odak noktası haline getirmeyi planlıyor.
 
DİJİTALLEŞMEDE ÜST SEVİYELERE ÇIKILACAK
 
Dijitalleşme adımları kapsamında ekibini de güçlendiren Borusan Lojistik, Borusan Lojistik Bilgi Teknolojileri & Arge Genel Müdür Yardımcısı görevine Ahmet Reha Argaç’ı getirerek dijitalleşme süreçlerini daha üst seviyelere çıkarmayı amaçlıyor. Ağustos ayı itibariyle Borusan Lojistik ailesine katılan Argaç, Borusan Lojistik’in Bilgi Teknolojileri & Arge fonksiyonunun stratejilerinin, şirket hedeflerine ve ihtiyacına paralel olarak belirlenmesinden sorumlu olacak.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat