e


Panalpina tekstil lojistiğinde global tecrübesini Türkiye’ye taşıyor
Uluslararası taşımacılık sektörünün global ölçekteki en büyük oyuncudan biri olan Panalpina, 2013 yılında yeniden yapılandığı Türkiye’de hız kesmeden büyümeye devam ediyor. 




ufuk_kacar_panalpina2013 yılını 0 büyümeyle kapattıklarının altını çizen Panalpina World Transport Türkiye Genel Müdürü Ufuk Kaçar, tekstil lojistiği alanında ise taşıma ve depolama hizmetlerinin yanı sundukları kalite kontrol servisiyle fark yarattıklarını söylüyor. 
 
1895’te İsviçre’de kurulan ve merkezi Zürih’te bulunan Panalpina, 189 ülkede 500’e aşkın ofisi ve 15000 çalışanı ile hizmet veriyor. Uluslararası taşımacılık sektörünün global ölçekteki en büyük oyuncudan biri olan Panalpina, 1991 yılında girdiği Türkiye pazarında stratejik adımlarla büyümeye devam ediyor. 
İstanbul ve İzmir’deki ofislerinin yanı sıra Kocaeli Şekerpınar’daki lojistik merkezleriyle uluslararası alanda deniz, hava ve karayolu taşımacılığı, proje ve fuar lojistiği, depolama, yurtiçi dağıtım ve katma değerli servisler de dahil geniş bir yelpazede hizmet sunduklarını belirten Panalpina World Transport Türkiye Genel Müdürü Ufuk Kaçar, Türkiye’nin grup içindeki konumunu şöyle özetliyor: “Panalpina Türkiye, grubun 18 ülkelik MEAC ( Ortadoğu, Afrika ve CIS) bölgesel oluşumu bünyesindeki en stratejik ülkelerden biri olarak Avrupa, Ortadoğu ve CIS ülkeleri arasında önemli operasyonel sorumluluklar yüklenmektedir. 2013 yılı itibari ile Türkiye’de yeniden yapılanan şirketimiz, geçtiğimiz yılı bir önceki yıla oranla 0’ün üzerinde bir büyüme ile kapattı. 2014’ün ilk çeyreğinde de hedeflenen rakamlara ulaşmayı başardı. Yılsonu itibari ile Panalpina Türkiye olarak MEAC bölgesi içerisinde en çok gelişim gösteren ülke olmayı ve şirketimizin global büyüme hedeflerine bu şekilde katkıda bulunmayı planlamaktayız.” 
 
TEKSTİL SEKTÖRÜ İÇİN KALİTE KONTROL SERVİSİ 
Tekstilden otomotive, hızlı tüketim ürünlerinden sağlığa, gıdadan teknoloji ve kimyevi maddeye kadar birçok sektörde geniş bir uluslararası müşteri portföyüne sahip olduklarını belirten Kaçar, global alandaki tecrübelerini Türkiye’de faaliyet gösteren yerli ve yabancı iş ortaklarıyla paylaştıklarının altını çiziyor. 
Uzmanlaştıkları en önemli alanlardan birinin de tekstil lojistiği olduğunu belirten Kaçar, bu alanda sundukları katmadeğerli hizmetleri şöyle özetliyor: “Tekstil lojistiği alanında, kalite kontrol servisi vermekteyiz. Yurtdışında bulunan iş ortaklarımızın Türkiye’deki tedarikçilerinden ürünlerin lojistik merkezimize getirilmesi ile başlayarak, adet sayımı, ürünlerin poşetlerinden çıkarılması, ölçülerinin ve numunelere istinaden kalite kontrolünün yapılması, tekrar paketlenmesi, iadelerin ayrılıp geri yollanması da dahil tüm alanlarda servis hizmetlerimiz bulunuyor. Ayrıca tedarikçiler ve iş ortaklarımız arasındaki yazışmalar, raporlamalar, iç ve dış nakliye organizasyonları da tarafımızdan sağlanmaktadır.” 
Tekstil lojistiği hizmetlerinde Türkiye’nin coğrafik konumu nedeniyle özellikle Avrupa taşımalarında ağılıklı olarak karayolunu, Uzakdoğu ve Amerika için ise denizyolunu tercih ettiklerini belirten Kaçar, ihtiyaçlar doğrultusunda havayolu, multi-modal ve üçüncü ülke taşımacılığı (cross-trade) yüklemeleri de gerçekleştirdiklerini söylüyor. 
 
GEBZE’DE 15 BİN PALETLİK LOJİSTİK MERKEZ 
Panalpina’nın dünya genelinde 1.3 milyon metrekarelik kapalı alana sahip 280 adet deposu bulunduğunu belirten Kaçar, 
Türkiye’de ise Gebze’de 11 bin 500 metrekare kapalı alan üzerinde kurulu bulunan 15 bin palet kapasiteli lojistik merkezleriyle müşterilerinin taleplerine cevap verdiklerini söylüyor. Müşterilerine depolama, paletleme, paketleme, elleçleme, etiketleme, shrinkleme, kalite kontrol ve yurtiçi dağıtım gibi katmadeğerli hizmetler sunduklarının altını çizen Kaçar, “Multi-user bir fonksiyona sahip olan Gebze’deki lojistik merkezimizde yer alan müşterilerimizin tamamına depolama haricinde katma değerli hizmetler de sunmaktayız. Örneğin uzmanlaştığımız alanlardan tekstil sektörüne; kalite kontrol, e-ticarette ürün iade, barkodlama, montaj, gıda sektörüne ise etiketleme, shrinkleme gibi çözümler sunuyoruz” diyor. 
Türkiye’de farklı lokasyonlarda lojistik merkez yatırımı yapmayı hedeflediklerini belirten Kaçar, şunları aktarıyor: “Bu yatırımları planlarken hedefimiz sadece bir depo açmaktan çok daha fazlası olacaktır. Vizyonumuzun gereği gitmek istediğimiz nokta; iş ortaklarımıza tedarik zincirinin her halkasında hizmet kalitemizi yansıtabileceğimiz, fark yaratabileceğimiz çözümler sunabilmektir. Yapmayı planladığımız yatırımlarımızın da çıkış noktası bu hizmet anlayışı olacaktır. Lider bir lojistik şirketi olarak bize gelen taleplerle yetinmek yerine, müşterilerimizin ihtiyaçlarını onlardan önce tespit edip, en optimize çözümleri onlar için üretmeye ve sunmaya devam edeceğiz.”  
 
TEK ELDEN ÇÖZÜMLERİYLE 
HER ALANDA AVANTAJ YARATIYOR 
Panalpina’nın kapıdan kapıya, tüm lojistik ihtiyaçların karşılanabileceği bir “one stop shopping” servis sağlayıcısı olduğunu vurgulayan Kaçar, “Tedarik sürecinde tüm ihtiyaçlar için tek bir sağlayıcıdan hizmet almak, müşterilerimize gerek zaman, gerek maliyet gerekse de iş takibi açısından önemli avantajlar sağlamaktadır. Örneğin biz, iş ortaklarımızın talebi doğrultusunda ürünlerin teslim edilmesinden önce sürece dahil olarak, siparişin takibi, tedarikçi yönetimi, nakliyesi, gümrüklemesi, depolanması ve hatta katma değer servisler ile raflara dağıtımına kadar olan süreci tek elden yönetebilmekteyiz. Bu arada belirtmemiz gerekir ki, mevcut IT altyapımız da iş ortaklarımızın her türlü talebini karşılayabiliyoruz” diyor.  
Panalpina’nın dünya geneline yayılmış ofisleri ile çok geniş bir hizmet ağına sahip olduğuna dikkat çeken Kaçar, “Önceliğimiz ve hedefimiz Panalpina’nın global kalite standartları ile Türkiye marketinin ihtiyaçlarını bir araya getirerek tüm iş ortaklarımızın taleplerini en üst seviyede karşılamak” diyor. Türkiye’de önümüzdeki süreçte de yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Kaçar, bu yatırımları da mevcut ve potansiyel iş ortaklarının ihtiyaçları doğrultusunda belirleyeceklerinin altını çiziyor. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat