e
Banner

Etiketler: kimya



Tehlikeli madde yönetiminin uzman markası DGM Türkiye’de


Yayın: 05-10-2012
Kategori: Eğitim

Tehlikeli Maddelerin Yönetimi’ne yönelik, 25 ülkede temsilciliği bulunan bir uzmanlar ağı olan DGM (Dangerous Goods Management) uzman çözümlerini Nisan 2011 tarihinden bu yana Türkiye’ye de taşıyor.




Kimya sektörünün lojistikte sağ kolu: Gökbil



Sıvı dökme kimyasal ürünlerin ithalat ve ihracat taşımalarını kendi tank konteynerleri ile gerçekleştiren Gökbil, Türkiye – Avrupa hattında birçok kimya devinin 13 yıldır iş ortağı. Yakında Hollanda’da kendi personelini istihdam etmeye hazırlanan Gökbil, bu sayede Avrupa kimya endüstrisi ile doğrudan temas içinde olacak…





Dow Türkiye, tedarikçilerine global kimlik kazandırıyor



Hizmet aldıkları lojistik firmalarını belirlemede en büyük kriterlerinin “CDI-T” ve“SQAS” olduğunu belirten Dow Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Ümit Parlak, “Tedarikçilerimizden global standartlarda hizmet bekliyor, hatta lokal firmalara know how desteği sunarak onların da çıtasını yükseltiyoruz” diyor. 




HOYER için doğunun merkezi Türkiye olacak


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

80’den fazla ülkede kimya sektörünün lojistik servis sağlayıcısı olan Hoyer, Türkiye’deki büyüme hedeflerini yüksek tutuyor. Dünyada kimyevi madde üretiminin doğuya doğru kaydığını belirten Aktifsped Uluslararası Nakliyat Satış Müdürü Buğra Saraçoğlu, “Hedefimiz Türkiye’yi Hoyer açısından doğuya yönelik taşımalar için bir merkez haline getirmek” diyor. 





15 binden fazla işletmeye tehlikeli madde faaliyet belgesi verildi



ADR’ye uyum sürecinin hız kesmeden devam ettiğini belirten Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür Vekili İzzet Işık, bugüne kadar 15 bin 182 işletmeye tehlikeli madde faaliyet belgesi verildiğini, 58 adet eğitim kurumunun ise tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimi için yetkilendirildiğini söyledi. Işık, ADR’li olmayan araçların ADR’ye uygun hale getirilmesi kriterlerini belirlemek için bir çalışma başlattıklarını, buradan çıkan sonuçlar ışığında yeni bir düzenleme yapacaklarını açıkladı. 





Yüksek enerjisiyle isminin hakkını veriyor: Karınca Lojistik


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

Tehlikeli madde taşımacılığında “sıfır hata sıfır kaza” prensibiyle hareket eden Karınca Lojistik, ADR’ye uyumlu 150 adetlik tanker filosu, eğitimli sürücüleriyle akaryakıt, LPG, LNG, jet yakıtı ve endüstriyel gaz taşımaları yapıyor. Tehlikeli madde taşımacılığının cirolarının %30’unu oluşturduğunu belirten Karınca Lojistik Yurt İçi Lojistik ve İş Geliştirme Koordinatörü Özgül Ayyıldız, yeni çözümler yaratacak projelerle bu payı daha da yukarı çıkaracaklarını söylüyor. 





ADR’ye geçiş bugünden yarına bir iş değil


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

Uluslararası alanda faaliyet yürüten kimya ve lojistik sektörü firmalarının ADR konusunda önemli bir mesafe kaydettiğini belirten TKSD Genel Sekreteri Mustafa Bağan, “Ancak hala alınacak çok mesafe var. Devletin de uygulayıcıların da tecrübe kazanması gerekiyor. Avrupa’da ADR sözleşmesi yaklaşık 11 yıllık bir geçiş dönemi gerektirmiştir. Türkiye’de bugünden yarına ADR’nin tamamının uygulanmasını beklemek ise biraz hayalciliktir” diyor. 





TLS Lojistik, bölgesel liderlik için yatırımlarına hız verdi



Linde Gaz, Aygaz, Petrol Ofisi gibi şirketlere verdiği hizmetlerle yurtiçinde başarısını kanıtlayan TLS Lojistik, kimyasal tank konteyner taşımacılığında Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerden oluşan bölgede lider olma hedefi doğrultusunda yatırımlarına hız verdi. 





İTT Logistics İran hattındaki kimyasal taşımalara talip



İran’ın mutlaka olmak istedikleri bir pazar olduğunu belirten İTT Logistics Genel Koordinatörü Muhammet Çil,“Kimyasal madde taşımacılığı alanında ciddi bir talep var. Biz de yatımlarımızı buna göre planlıyor ve çeşitli girişimlerde bulunuyoruz.  İranlı firmalar ile partnerlik görüşmelerimiz sürüyor. Orta ve uzun vadede İran’da depolama ve taşımayla ilgili bir hizmet ağı kurmak istiyoruz” dedi.   




Kimya sektörü sevkiyat maliyetlerinin düşürülmesini istiyor


Yayın: 21-07-2017
Kategori: Kimya

Türkiye’nin kimya ihracatında İran ilk 5 ülkeden biri arasında. İran’a ihracatın önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini vurgulayan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, bu pazar için karayolu sevkiyat maliyetlerinin rakip ülkeler ile fiyat açısından rekabet edilebilir seviyelere getirilmesinin yaşanan sıkıntıların giderilmesine katkı sağlayacağını söylüyor.