Halihazırda 6 kıtada 70 ülkeye ihracat gerçekleştiren Ak-Kim, tüm tedarik zinciri süreçlerini ADR’ye uygun olarak yönetiyor. Yılda 500 bin tondan fazla kimyasal madde sevkiyatı gerçekleştirdiklerini ve bunun %80’i ADR kapsamında tanımlanan kimyasalların oluşturduğunu belirten Ak-Kim Planlama ve Lojistik Bölüm Yöneticisi Öznur İskefiyeli, rekabetçi fiyatlar sunsalar da ADR yönetmeliğine uygun şartları taşımayan lojistik firmalarını değerlendirmeye almadıklarını söylüyor.
Alışan Lojistik, tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığı sektöründe büyümeye ve bu alanı büyütmeye devam ediyor. Türkiye’de kimya sektöründe faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarının uluslararası nakliye konusunda tercih ettiği en önemli lojistik firmalarından biri olduklarının altını çizen Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, mevcut ve gelecekteki yatırım planlarını da tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığının tüm boyutlarını dikkate alarak planladıklarını aktarıyor
Avrupa taşımalarında kimya endüstrisinin en yakın partneri konumunda olan Gökbil, başarısını yeni pazarlara taşımaya hazırlanıyor. Hollanda’da açtığı ofisle Avrupa kimya endüstrisiyle doğrudan temas içine giren şirket, Barcelona ve Dubai’de ofis açmak için çalışma yürütüyor. Gökbil Genel Müdürü Kaan Kulga, güçlenmeye öncelik verdikleri pazarları Ortadoğu ve BDT ülkeleri olarak açıklıyor.
Uzun yıllardır işbirliği içinde olduğu Hoyer’e 2012’de çoğunluk hissesini satan Aktifsped, Türkiye’de kimyevi madde lojistiğinde rekabete yön veren güçlü bir marka haline geldi. Global ve yerel üreticilerden, nihai kullanıcı konumundaki sanayi firmalarına, tehlikeli kimyasalların ticaretini yapan büyük distribütörlere kadar uzanan güçlü bir müşteri portföyü oluşturan şirket, iç piyasada hacmi arttırmaya odaklanırken, yurtdışında da başta İran olmak üzere, Ortadoğu pazarında daha fazla pay almayı hedefliyor.
Türkiye kimya sektörünün ihracatta daha iyi bir noktaya gelmesinde lojistiğin en önemli sektörlerden biri olduğunu vurgulayan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, taşımalarda ise en önemli hususun maddenin yapısal tehlikesi çerçevesinde sınıflandırılması olduğunu söylüyor.