e
Banner

Etiketler: lojistik



ABD’deki ticari ve lojistik eşikleri Eyalet stratejisi ile aşacağız


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Lojistik

“İhracatta 2023 yılı için 500 milyar dolar hedefini koyduk. ABD, bu hedefi yakalayabilmemiz açısından kritik bir pazar. Bu anlamda bu pazarda hem ihracat hem de dağıtım kanallarımızı güçlendirmek için çalışmalar yürütüyoruz. ABD ile eyalet bazlı çalışma stratejimiz kapsamında New York, Kaliforniya, Teksas, Georgia, İllinois ve Florida’yı hedef eyaletler olarak belirledik.  ABD GSYİH’sının %42’sini, nüfusunun %40’ını oluşturan bu eyaletler aynı zamanda önemli dağıtım merkezlerine ev sahipliği yapıyor.” 

 




TGM’den Lojistik ve tedarik zincir eğitimi


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Eğitim

Genel açık ve Kurumsal firmalara yönelik olarak, TGB Eğitim ve Organizasyon Hizmetleri tarafından düzenlenen, Kurumsal eğitim programları; firmaların ihtiyacına göre belirlenmekte ve program içeriği ve süresi oluşturulmaktadır.





Lojistik sektörü İstanbul’da buluşacak


Yayın: 17-09-2012

Dünya ticareti hız ve güvenliği bir arada arıyor. Verimliliği de esas alan iş dünyası, bunun için lojistiğe büyük rol biçiyor. Hız, güvenlik ve verimlilik bir yere kadar temel tercihleri etkiliyor. ‘Fakat, sürdürülebilir bir ticaret için karar alınırken yalnızca ekonomik kaygılarla değil, çevresel kaygılar da gözetilmek zorunda‘ diyen logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü, Altınay Bekar, lojistik karar alıcıları İstanbul’da buluşturuyoruz diyor.

 




Lojistikte “katma değer” zamanı


Yayın: 18-09-2012
Kategori: Lojistik
Etiketler: katmadeğer lojistik zam

Küreselleşme ile birlikte, lojistik dünyasında “tedarik zinciri yönetiminde” “katma değer yöntemi” olgusu ile tanıştık. Tüm dünyadaki tedarikçiler, üreticiler, dağıtıcılar ve müşteriler global üretim ve ticaretten daha fazla pay almak ve pazardaki konumlarını geliştirmek için çalışıyor. Bu da malların, bilginin ve finansal araçların çeşitli firmalar arasında ve işletmelerin kendi içlerinde koordineli ve optimize şekilde transferini gerekli kılıyor.

 




Seramik sektörü için LOJİSTİK = İSTİKRAR


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Lojistik

Avrupa’da hem üretim hem de ihracatta İtalya ve İspanya’nın ardından 3. sırada yer alan, global ligde 6. sıraya yerleşen Türkiye seramik sektörü markalaşmak için dünyadaki 1500 rakibine karşı tüm kozlarını ortaya koydu. Yeni pazarlara açılmada en önemli görevlerden birini de lojistik firmalarına veren seramik sektörü, partnerlerini seçerken tercihini‘bir adım önde ve istikrarlı’ olan şirketlerden yana kullanıyor.




Madonna Türkiye konserinde lojistik operasyonuyla salladı


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Lojistik

Pop müziğin kraliçesi Madonna 19 yıl aradan sonra geldiği İstanbul’u hem görsel şovlarla dolu konseriyle hem de lojistikte yarattığı dev organizasyon ile salladı. Dört adet Boing 747 tipi uçak ve 46 TIR’la İstanbul’a gelen Madonna için Türk Telekom Arena Stadı’na 6 günde dev bir sahne kuruldu. Sadece taşıma operasyonunda 120 kişilik bir ekip çalışırken, malzeme girişleri için Türkiye gümrüklerine ödenen para 100 bin Euro’yu buldu.





CEVA Çin’de yeni fırsatların peşinde


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Lojistik

CEVA Lojistik global ekonomiye yön veren ülkelerden biri olan Çin’de konumunu güçlendirmek için harekete geçti. Çin’de gümrükleme ve antrepo hizmetleri konusunda uzun süredir yeni işbirliği imkanlarını araştıran CEVA, Şangay merkezli Shine-Link International Logistics Co., Ltd. (SLC) ile stratejik işbirliği için el sıkıştı.

 




Kargotur, lojistik sektörünü ağırlayacak



Dünya çapında lojistik firmalarını buluşturan "Five Star Freight Systems"ın her yıl geleneksel olarak düzenlenen toplantısı, bu sene Kargotur ev sahipliğinde İzmir'de yapılacak. 





ATP gıda lojistiğine nefes aldıracak



Türkiye’nin ATP Konvansiyonu’na taraf olmasını değerlendiren gıda ve lojistik sektörü temsilcileri, bu adımla gıda lojistiği sektörünün belli bir standarda kavuşurken, tüketiciye ulaşmadan bozulan yaklaşık 1 milyon ton sebze ve meyve kaybının da önüne geçileceğini söylüyorlar. 





Colin’s lojistik yatırımlarının meyvesini global büyümeyle toplayacak


Yayın: 22-09-2012
Kategori: Tekstil

670 ulaşan mağaza sayısıyla 32 ülke ulaşan Colin’s lojistik ve depolama alanında güçlü yatırımlarla hedeflerini büyütüyor.