e
Banner

Etiketler: avrupa



Yolda.com DSV ile Avrupa’ya açıldı


Yayın: 17-11-2020
Kategori: Lojistik

Yolda.com, dünyanın önde gelen lojistik şirketlerinden DSV ile yaptığı işbirliğiyle hizmet ağını Avrupa’ya genişletti.




Transorient intermodal gücünü yeni pazarlara taşıyacak


Yayın: 23-11-2020
Kategori: Lojistik

Avrupa’da 12 ayrı ülkeye intermodal ve kısa mesafeli deniz taşımacılığı çözümleri sunan Transorient, bu alandaki gücünü yeni pazarlara taşımaya hazırlanıyor. Avrupa pazarında yeni yatırımlarla daha etkin olacaklarını belirten Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, yeni bağlantılarla Çin pazarında iddialarını arttırırken, bir diğer duraklarının ise Kuzey Afrika olacağını söyledi. 




‘Küçük' araçlar ihracatta 'Büyük' iş çıkardı


Yayın: 17-02-2021
Kategori: Karayolu

Korona virüs önlemleri kapsamında sınır geçişlerinde uygulanan kısıtlamalar ve tır kuyrukları 2020 yılında dış ticaret şirketlerini taşımacılıkta minivan olarak bilinen küçük araçlara yöneltti. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, ihracatçı ve ithalatçıların pandemi nedeniyle ortaya çıkan engelleri aşmak için yoğun ilgi gösterdiği minivan seferlerinin yüzde 80 arttığını belirtti.




Pasifik Eurasia ihracatçıya demiryoluyla 4 ayrı coğrafyanın kapısını açtı



Türkiye’nin demiryolu hamlesine güçlü destek sunan şirketlerden Pasifik Eurasia, Türk ihracatçısını raylarla en uzak coğrafyalara taşıyor. Orta Asya’da Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan’a, Asya’da Çin’e, Avrupa’da özellikle Batı Avrupa ülkelerine ve Rusya’da 30 farklı destinasyona hizmet sunduklarını belirten Pasifik Eurasia Genel Müdürü Fatih Nusret Dur, bu yıl üzerinde çalıştıkları Irak demiryolu projesiyle Orta Doğu taşımalarını arttırmayı, Trans- Hazar güzergahındaki taşıma sürelerini kısaltmayı, Rusya hattına ise yeni rotalar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.




Ares Logistics Avrupa'yı Azerbaycan ve Gürcistan'a taşıyacak


Yayın: 16-04-2021
Kategori: Lojistik

Ares Logistics Kurucu Ortağı Engin Kırcı, bu yıl Avrupa’daki şirketlerinin gücünden faydalanarak, Avrupa ülkeleri ile Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki taşımalara ağırlık vereceklerini açıkladı. 




Ford Trucks Avrupa yolculuğuna Almanya ile devam ediyor


Yayın: 06-10-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Tüm Avrupa’ya yayılma hedefiyle Portekiz, İspanya, İtalya, Belçika ve Lüksemburg’da arka arkaya distribütör atamalarını gerçekleştiren Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, Batı Avrupa’daki stratejik büyümesini şimdi de Avrupa’nın en büyük ağır ticari pazarı olan Almanya’ya adım atarak sürdürüyor.




Mercedes-Benz Türk’ün kamyon ihracatı 89.000 adedi aştı


Yayın: 24-12-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 8’ini üreten Mercedes-Benz Türk, Batı ve Doğu Avrupa’da 10’dan fazla uluslararası pazara kamyon ihraç ederek bu alandaki başarısını sürdürüyor. Mercedes-Benz Türk’ün Kasım ayında en fazla ihracat yaptığı 3 ülke Almanya, Polonya ve İspanya oldu. Markanın yaptığı ihracat rakamı da 2001 yılından bu yana 89 bin adedi aştı.




Greenlog, Halkalı-Duisburg arasında blok tren seferleri başlattı


Yayın: 18-01-2022
Kategori: Denizyolu

Çevre dostu taşımacılık çözümlerinde iddialı olan Greenlog Intermodal, Türkiye-Avrupa hattında adrese teslim demiryolu taşımacılık hizmetleri sunuyor. Ocak ayı itibariyle Halkalı – Duisburg rotasında haftalık karşılıklı 2 blok tren servis hizmetini başlattıklarını ve bu hatta transit sürenin 6-7 gün olacağını açıklayan Greenlog Intermodal Yönetici Ortağı ve Satış Direktörü Devrim Koray, hedeflerinin pazar paylarını iki katına çıkarmak olduğunu söyledi. 




Ford Otosan operasyonlarını yurt dışına genişletiyor


Yayın: 14-03-2022
Kategori: Ticari Araçlar

Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan, Ford’un Romanya’daki Craiova fabrikasını bünyesine katmak üzere Ford ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Ford Otosan, bu anlaşma ile uluslararası bir üretim şirketi haline gelirken, üretim kapasitesini 900 bin aracın üzerine çıkarmayı hedefliyor.




Horoz Lojistik ağır kargoda mikro ihracatın yolunu açtı



Mikro ihracat hizmetlerine yönelik yatırımlarını sürdüren Horoz Lojistik, Avrupa’ya yaptığı hacimli yük taşımalarıyla fark yaratıyor. Şirket, bu alana yönelik çözümlerini, fullfilment ve e-ihracat platform yatırımlarıyla güçlendirirken, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler açılımlarıyla da genişletecek.