e
Banner

Etiketler: ekol



EKOL, yenilenen küresel işbirliği için CEO Bildirisi’ni imzaladı


Yayın: 23-09-2020
Kategori: Lojistik

Birleşmiş Milletler’in (BM) 75. yıldönümü öncesinde UN Global Compact’ın tüm şirketleri küresel riskler karşısında uluslararası işbirliğine destek olma çağrısına kayıtsız kalmayan Ekol Lojistik,  "Yenilenen Küresel İşbirliği için CEO Bildirisi"ne imza attı. 




Ekol Ro-Ro ile Fas'a taşıma yapacak


Yayın: 29-01-2021
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, Fas’ta yeni yapılanma çalışmalarına hız veriyor. Ekol, İzmir Alsancak Limanı ile İspanya’daki Tarragona Limanı’nı birbirine bağlayan Ro-Ro hattı üzerinden Fas Tangier Limanı’na taşımacılık yapacak. Batı Avrupa’ya daha hızlı ulaşım sağlayacak bu hatla Ekol, Akdeniz’de etkili bir hizmet üçgeni oluşturmayı hedefliyor.
 




Ekol sürdürülebilirlik liderliğini en üst seviyeye taşıdı


Yayın: 25-05-2021
Kategori: Lojistik

FIATA (Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu) 2014 Dünya Kongresi’nde dünyada “Sürdürülebilir Lojistik Tescili”ni alan ilk şirket olan Ekol, 2021’in ilk çeyreğinde gerçekleşen denetimle sürdürülebilir hizmet anlayışı ile yürüttüğü faaliyetlerinin başarısını tekrar tescil ettirdi. Böylece Ekol 8 yıldır üst üste artırdığı, en üst kategori olan ALTIN seviyesindeki puanını bu sene daha da yükseltmiş oldu.




EKOL e-ihracatta havayoluna alternatif yarattı


Yayın: 21-06-2021
Kategori: Lojistik

E- ticareti büyüme stratejilerinin merkezine alan Ekol Lojistik, karayolu taşımacılığında mikro gönderileri kapsayan hızlı servisi e-ihracat hizmetine başladı. Ağırlığı 300 kilogramdan az ve 15 bin Euro limitine kadar Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) ile sevk edilen gönderilerin taşınacağı bu hizmeti ile Ekol, dış ticarette havayolu taşımacılığına alternatif getiriyor.




EKOL, 50 küresel lider belgeseline konuk oldu


Yayın: 05-08-2021
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, Bloomberg International’ın özel projesi ‘’50 Küresel Lider’’ belgesel serisinin çekimleri kapsamında birçok öncü şirket arasından Türkiye’den seçilen şirket oldu. Bu özel seri  dünya çapında değişime öncülük eden uluslararası yöneticiler, girişimciler ve önde gelen liderlerin katılımıyla hayat buluyor. 




EKOL, 10 İstanbul büyüklüğünde yeşil alanı kurtardı



Ekol Lojistik, tüm dünyada kutlanan ‘21 Eylül Dünya Sıfır Emisyon Günü'nde ‘Yaşam İçin, Şimdi’ mottosuyla yeni dönem sürdürülebilirlik stratejisi ‘Proje 21’etkinliklerini başlattı. ‘Proje 21’ kapsamında düzenlenen webinarda Ekol’ün sıfır karbon emisyonu hedefi doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verildi. 




EKOL, Avrupa’daki en uzun intermodal servisini başlattı


Yayın: 01-11-2021
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, İtalya’da toplu taşıma çalışanlarının greve başlamasıyla Trieste Limanı’nda yaşanan darboğazı aşmak için yeni bir intermodal hattını devreye aldı. Ekol, Fransa’daki Sete ve Calais şehirleri arasında ihracatçılar için Avrupa’nın en uzun hattına sahip intermodal servisini başlattı. 




Ekol Lojistik’e 150 adet Mercedes-Benz Actros teslimatı


Yayın: 03-11-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Mercedes-Benz Türk, Türkiye ve Avrupa lojistik sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Ekol Lojistik’e 150 adet Mercedes-Benz Actros 1848 LSnRL araç teslimatı gerçekleştirdi.






Ekol Lojistik enerjisini güneşten alacak


Yayın: 16-05-2022
Kategori: Lojistik

Ekol, lojistik sektöründe tek çatı üzerine kurulu en büyük güneş enerji santrali (GES) yatırımını devreye aldı. Avrupa’nın en büyük depolama alanlı yeşil tesisi Lotus’ta kurulan çatı güneş enerji santralinde ilk yılda 2 bin 400 hanenin yıllık elektrik tüketimine eşdeğer, 6.200 megavat-saat enerji üretilecek. 




EKOL, lojistiği çevre ve yapay zeka ile de buluşturdu


Yayın: 02-09-2022
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, yenilikçi ve girişimci yapısıyla yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Ekol, Avrupa’nın en büyük depolama alanlı yeşil tesisi Lotus’ta, lojistik sektöründe tek çatı üzerine kurulu en büyük güneş enerji santrali ve sağlık operasyonları otomasyon çözümü yatırımlarını faaliyete geçirdi.