Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından çalışmaları yürütülen Lojistik Master Planı hazırlanırken otomotiv temsilcilerinin de görüşlerinin alınması gerektiğini belirten Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekteri Osman Sever, “Taşımacılığın kombine modlarla yapılmasını öngören bir Master Planı’nın, sanayimizin ihtiyaçlarına cevap verebileceğini düşünüyoruz” dedi.
Otomatik depolama ve geri alma sistemlerinin dünyadaki lider üreticisi olan Kardex Remstar, sağladığı tasarrufla otomotiv sektörünün can simidi olacak. Yüzde 85 alan tasarrufu ve yüzde 60 işgücü verimi sağlayan Kardex Remstar ile otomotiv sektörü kara geçecek.
OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, "Türk otomotiv sanayisi olarak 2017 hedefimiz 1 milyon 350 bin adet ihracat yaparak 27 milyar dolar ihracat geliri elde etmektir" dedi.
Mars Logistics, 2015 yılında başladığı Milk Run hizmetinin süresini 2 yıl daha uzattı. Bu kapsamda iki dev firmanın operasyonlarını da yürütmeye başlayan Mars Logistics yılda toplam 42 bin sefer gerçekleştiriyor.
Küresel hava kargo taşımacılığı pazarındaki payını her geçen gün artıran Turkish Cargo ile çözüm ortağı Lima Logistics, Tofaş’a özel lojistik hizmetler sunarak milli otomotiv sanayine önemli bir katkıda bulunuyor.
Otomotiv sektöründe tedarik zinciri kurgusunun, oldukça karmaşık ve bir o kadar da kontrol dışı etkenlere bağlı olduğuna dikkat çeken MAN Türkiye Lojistik Grup Müdürü Ufuk Doğrusöz, “Hep çok bilinmeyenli denklem çözmek, hep mümkün olduğu kadar tüm olasılıkları hesap etmek zorundasınızdır. Binlerce parçalık bir puzzle çözmek gibi” diyor.
Her yıl hem üretim de hem de ihracatta rekorlar kıran Oyak Renault, lojistikte de dev bir hacim yaratıyor. 2018 yılı için 1,2 milyon m
3’ün üzerinde bir sevkiyat kapasitesi öngördüklerini belirten Oyak Renault Lojistik Direktörü Sibel Bayat, bu kapsamda yaklaşık olarak 3.500 adet tır ve 8.450 adet konteyner sevkiyatı yapacaklarını söyledi.
12 yıldır ihracat lideri olan otomotiv sanayinin 2023 yılı hedefine ulaşabilmesi için lojistik alanında güçlü bir eylem planına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Osman Sever, bu planında yer alamsı gereken en temel konuları; liman ücretlerinin iyileştirilmesi, karayollarında tonaj sınırlamasının kaldırılması, demiryolu taşımacılığının yaygınlaştırılması, havalimanlarının kargo taşımacılığı için teşvik edilmesi, gümrük uygulamalarının iyileştirilmesi olarak sıraladı.
3 ülkede toplam 8 fabrikasıyla hizmet sunan Pimsa Otomotiv, yeni adımlarla lojistik süreçlerini daha verimli hale getirmeye hazırlanıyor. Pimsa Otomotiv Lojistik ve Planlama Müdürü Zafer Barış Güngör, yapacakları yeni hamleleri; bazı sevkiyatlarda demiryolunun kullanılması, ithalat ve ihracat yüklerinin konsolide edilmesi, yurtdışı yatırımları için devletten teşvik alınması, yetkilendirilmiş yükümlü sertifika belgesi için başvuru yapılması şeklinde sıralıyor.
Türkiye’deki lojistik tedarikçi altyapısının otomotiv sektörünün taleplerine fazlasıyla cevap verdiğini ve ihracatta yakaladığı başarıda önemli pay sahibi olduğunu belirten Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkan Yardımcısı Kemal Yazıcı, sevkiyatlarda en çok denizyolu ve karayolunun tercih edildiğini söylüyor.