e
Banner

Etiketler: türkiye



Türkiye’nin uçuş ağının son üyesi Ekvador



Türkiye ve Ekvador Sivil Havacılık yetkilileri, 25 Eylül 2012 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen müzakerenin ardından iki ülke arasında uçuşların başlamasına imkan veren Hava Ulaştırma Anlaşması'nı imzaladı. 





Irak pazarı ihracatta ilk sıraya yükselecek



Irak'ın, halen Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında 2'nci olduğunu kaydeden, Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Nevaf Kılıç, Irak'ın, ilk sıraya çıkacağını söyledi.

 




Trafikteki araç sayısı 17 milyona yaklaştı


Yayın: 17-10-2012
Kategori: Otomotiv

Trafiğe kaydı yapılan motorlu taşıt sayısı Ağustos ayında, bir önceki aya göre yüzde 18,5 azaldı.

 




Lojistikte Yabancı Yatırımcı Sayısı Artacak



İstanbul Gayrimenkul Değerleme’nin hazırladığı lojistik raporuna göre, 2012 yılında global piyasalarda yaşanan daralmalar lojistik sektöründeki büyüme hızını da olumsuz etkiledi. Bununla birlikte Türkiye’de lojistik sektörü hızla gelişme gösteriyor.





Hellmann otomotiv lojistiğinde montaj dönemini başlattı


Yayın: 19-10-2012
Kategori: Otomotiv

Tedarik zincirinin her halkasında çözümler sunan Hellmann Türkiye, otomotiv lojistiğinde elini üretimi de destekleyen yeni hizmet çözümüyle güçlendirdi. Almanya’nın önde gelen otomotiv yan sanayi üreticilerinden Tedrive Steering Systems GmbH için Beylikdüzü’ndeki merkezlerinde bir montaj hattı kurduklarını belirten Hellmann Türkiye Genel Müdürü Cem Akgül, global yapıları içinde bir ilk olan bu hizmetin işbirlikleri için ciddi bir referans, sektör için ise önemli bir örnek olacağını söyledi.

 




Kamerun ile sivil havacılık anlaşması imzalandı


Yayın: 20-10-2012
Kategori: Havayolu
Etiketler: kamerun thy türkiye uçuş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kamerun ile gelişen ilişkileri taçlandırmak ve yeni bir merhaleye getirmenin doğrudan uçuşların başlamasıyla mümkün olacağını söyledi.

 




Bir ülkeyle daha vizeler kalktı!


Yayın: 20-10-2012

Bakanlar Kurulu, 14 Mayıs 2012 tarihinde Ankara'da imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kolombiya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizelerin Karşılıklı Kaldırılmasına İlişkin Anlaşmayı onayladı.

 




İran-Türkiye arası demiryolu taşımacılığı artacak


Yayın: 20-10-2012
Kategori: Demiryolu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, İran sınırındaki Van Kapıköy’de yapımı süren Türkiye’nin ilk tren x-ray sisteminin yıl sonunda faaliyete geçmesinin planlandığını bildirdi.





GEFCO, Tedarik Zincirinin Halkalarını Tamamladı !



GEFCO tarafından kurulan Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi Eylül ayından  itibaren hizmet vermeye başladı

 




Türkiye-İran gümrük idaresi toplantısı gerçekleşti



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, İran sınırındaki Van Kapıköy’de yapımı süren Türkiye’nin ilk tren x-ray sisteminin yıl sonunda faaliyete geçmesinin planlandığını bildirdi.