e
Banner

Etiketler: türkiye



ÇİN’deki yavaşlama lojistikte rekabeti artıracak


Yayın: 15-04-2015
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ekonomi Yazarı Uğur Gürses, 2015’in zorlu bir yıl olacağını söylüyor. Cari açık, enflasyon ve düşük büyümenin önümüzdeki dönemde de sorun olmaya devam edeceğini vurgulayan Gürses, ekonominin büyüme ilacının ise güçlü reformlar olduğunu düşünüyor. 




M&M Orta Asya, Ortadoğu ve Rusya ile “ENERJİSİNİ” artırıyor



Orta Asya, Irak, İran ve Rusya trafiklerinin Batı Avrupa hatlarıyla yarışır hale geldiğini vurgulayan M&M Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ender Atat, bu bölgelerde özellikle enerji lojistiğinde sundukları anahtar teslim ve intermodal çözümlerle önemli atılımlar içinde olduklarını söylüyor. 




300 milyonluk pazara lojistikle ulaşabiliriz


Yayın: 04-06-2015
Kategori: Ekonomi Gündemi

AB ve ABD arasında müzakerelerine başlanan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’nın Türkiye için önemli bir sorun teşkil ettiğine dikkat çeken Şikago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Kerem Coşar, buna karşı Gümrük Birliği’nden(GB) çıkmanın faturasının kalmaktan daha ağır olabileceği uyarısında bulundu. Çoşar, alternatif olarak AB'nin bundan sonra Serbest Ticaret Anlaşması imzalayacağı ülkelerden Türkiye’ye doğrudan gelen malların GB dışında tutulması önerisinde bulundu.




Qualitair&SEA İran pazarında yerini alıyor


Yayın: 18-12-2015
Kategori: Lojistik

Qualitair&SEA (QAS), hizmet ağını genişletmeyi sürdürüyor. 2015’te Türkiye’de kendi ofisiyle hizmet vermeye başlayan şirket, 2016’da ise Tahran’da ofis açmayı planlıyor. Qualitair&SEA Türkiye Genel Müdürü Hakan Dağılkan, “Ambargonun kalkmasıyla İran’ın batılı ülkeleriyle yapacağı tüm ticari anlaşmalarda Türkiye önemli bir rol oynayacak. Bu yüzden biz de QAS olarak bu pazarda yerimizi almak üzere çalışma başlattık” diyor.  




Mustafa Sönmez: FED’in faiz kararı iştah kaybını artıracak


Yayın: 13-01-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

ABD Merkez Bankası FED’in faiz oranını 0,25 puan artırmasının Türkiye’ye yansımalarını değerlendiren Ekonomist Mustafa Sönmez, son 2,5 yılda dolar karşısında %60 değer kaybeden TL’nin değer kaybının süreceğini söyledi. Sönmez, yine bu kararın yabancı sermaye girişini de olumsuz etkileyeceğini vurguladı. 




Rail Cargo Logistics’ten yeni intermodal servis



Haftada 3 gün düzenli ve karşılıklı olarak yapılan intermodal blok tren servisiyle Türkiye’yi hem ekonomik hem de çevre dostu bir yöntemle Avrupa’ya bağladıklarını belirten RCL Türkiye Genel Müdürü Ercüment Gücüyener, şu anda altyapı geliştirme çalışmalarını yürüttükleri Polonya-Türkiye intermodal demiryolu hattını ise Nisan ayında devreye almayı hedeflediklerini söyledi. 




Ekol, yeni Ro-Ro terminaliyle 100 bin treyleri trafikten çekecek



2013’te başlattığı Ro-Ro seferleriyle müşterilerine rekabet gücünü artırmaya yönelik daha verimli, kaliteli ve sürdürülebilir hizmetler sunmayı amaçlayan Ekol Lojistik, yeni yatırımıyla bu alanda önemli bir sıçrama yapacak. Ekol Lojistik Satış & CRM Genel Müdürü Demir Temurboğa, 40 milyon dolarlık yatırımla Yalova’da kuracakları yeni terminal ile 100 bin tırı trafikten çekeceklerini söyledi. 
 




Horoz beyaz eşya lojistiğindeki tecrübesini e-ticarete taşıyor


Yayın: 15-01-2016
Kategori: Lojistik

Horoz Lojistik 2015’te e-ticaret lojistiğine yoğunlaştı. Beyaz eşya sektöründeki uzmanlıklarını bu platforma da aktardıklarının altını çizen Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, “Bu projemiz, uygulamaya geçtiğinden bu yana müşterilerimizden yoğun talep görüyor” dedi.  




Kapıkule'de tır kuyruğu 9 km'ye ulaştı


Yayın: 18-01-2016
Kategori: Karayolu

Bulgaristan Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nın, Svilengrad ilçesinde yaşanan su baskını sonucu kapatılması nedeniyle Kapıkule'de 9 kilometrelik tır kuyruğu oluştu.




Turgut Erkeskin: İntermodal taşımacılığa odaklanmalıyız


Yayın: 19-01-2016

Turgut Erkeskin / UTİKAD Başkanı