e
Banner

Etiketler: türkiye



Türkiye’yi ticaret kadar lojistikte de fırsatlar ülkesi yapacağız



“Dış ticaret kader lojistik alanında da güçlü bir atım içindeyiz” diyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu kapsamda İskenderun-Mısır Ro-Ro projesi, Çin’e doğrudan demiryolu bağlantısı, Tuna Nehri’nin Avrupa’ya yönelik taşımalarda kullanılması, limanlardaki yük hacminin iki katına çıkarılması, yurtiçinde ve dışında oluşturulacak lojistik merkez gibi birçok proje ile Türkiye’nin lojistik alanında da fırsatlar ülkesi haline geleceğini vurguluyor.




CTT yeni işbirlikleriyle büyüyor



Avrupa, Türkiye ve Türki Cumhireyetler’i hattındaki taşımalarda müşteriye özel çözümleriyle önemli bir büyüme yakaladıklarını belirten CTT Genel Müdürü Hilal Ergun, aldıkları R2 belgesi ile operasyonlarını güçlendirirken, yeni partnerlik anlaşmalarıyla Rusya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri taşımalarında kapasitelerini artıracaklarını söylüyor.




Avrupalı yatırımcıların yeni lojistik üssü Türkiye oluyor



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ortadoğu, Kafkaslar, Orta Asya gibi coğrafyalara yakınlığı, lojistikte doğal bir merkez olması, genç ve kalifiye iş gücüyle Türkiye’nin, lojistikte yabancı yatırımcılar açısından önemli fırsatlar sunduğunu ve cazip hale geldiğini söylüyor.




Haksız kotalar Avrupa’ya ihracatı tehdit ediyor!


Yayın: 28-05-2013
Kategori: Karayolu

Avrupa taşımalarında Türk araçlarına uygulanan kota ve vize uygulamalarının ciddi bir haksız rekabet oluşturduğunu vurgulayan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Bu yolla Türkiye’de üretilen sanayi ürünlerinin Avrupa piyasasına erişiminin engellenmeye çalışıldığı açıktır” diyor.




Kimya sektörünün lojistikte sağ kolu: Gökbil



Sıvı dökme kimyasal ürünlerin ithalat ve ihracat taşımalarını kendi tank konteynerleri ile gerçekleştiren Gökbil, Türkiye – Avrupa hattında birçok kimya devinin 13 yıldır iş ortağı. Yakında Hollanda’da kendi personelini istihdam etmeye hazırlanan Gökbil, bu sayede Avrupa kimya endüstrisi ile doğrudan temas içinde olacak…





Türkiye M&M’in kalbi gibi atıyor


Yayın: 30-05-2013
Kategori: Lojistik

M&M Türkiye Genel Müdürü Cem Ulusoy, “M&M’in, Türkiye’nin Orta Asya ile bütünleştirilmesi planı, tamamı ile Militzer & Münch Bölge Direktörü Kosta Sandalcı sorumluluğunda gerçekleştirilecek. Yakın gelecekte M&M Türkiye tüm organizasyonun kalbi durumuna gelecek. M&M Holding, Kosta Sandalcı yönetiminde bu hedefe ulaşılması için yatırımlar dahil, her türlü planları hazırladı” diyor.





Avrupa pazarını besliyor ve bu pazardan besleniyoruz



Haziran 2013 itibariyle 13. yılına girecek olan Reibel Taşımacılık, Türk lojistik sektörünün güvenilir ortaklarından biri olarak gerek Avrupa gerekse Orta Doğu, Rusya ve CIS ülkelerine yönelik lojistik hizmetler sunuyor.




Kombine Taşımacılık geleceğin taşımacılık modeli olacak



Türkiye - Avrupa Birliği mali işbirliği çerçevesinde Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile İspanya Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Türkiye'de İntermodal Taşımacılığının Güçlendirilmesi AB Eşleştirme Projesi" kapanış toplantısı Ankara'da yapıldı.




Cenk Group Karadeniz’de büyümeye demir attı



20 yılı aşkın süredir Karadeniz’de Ro-Ro hatları işleten Cenk Group, Türkiye ile Ukrayna arasında 4 ayrı hatta 4 gemiyle düzenli seferler gerçekleştiriyor. 2013’te 50 binin üzerinde araç, 20 bin tır ve 60 bini aşkın paletli yük hacmine ulaştıklarını belirten Cenk Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Attila Yener, kapıya teslim paket hizmetlerle fark yarattıklarını söylüyor. 




Azerbaycan’dan vize şoku!


Yayın: 01-09-2014
Kategori: Karayolu

Azerbaycan’ın Türkiye’deki dış temsilciliklerinden alınan bilgiye göre, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren 1 Yıllık ve Çok Girişli Azerbaycan vizesi kaldırılarak yerine, tek seferlik vize uygulaması başlatıldı.