e


Avrupa pazarını besliyor ve bu pazardan besleniyoruz
Haziran 2013 itibariyle 13. yılına girecek olan Reibel Taşımacılık, Türk lojistik sektörünün güvenilir ortaklarından biri olarak gerek Avrupa gerekse Orta Doğu, Rusya ve CIS ülkelerine yönelik lojistik hizmetler sunuyor.




arif_badur_reibelKuruluş amacı Almanya ile Türkiye arasında özellikle karayolu parsiyel taşımacılığını geliştirmek, Avrupa’dan taşınan kargoyu İstanbul, Adana, Mersin üzerinden Doğu ülkelerine ve Rusya’ya taşımak olan Reibel, bu hedefe başarıyla ulaştığını kanıtlıyor. Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur, “Avrupa hattı Türkiye’nin hiçbir zaman göz ardı edemeyeceği bir pazardır. Bu pazarı besliyoruz ve bu pazardan besleniyoruz. Bu pazardaki hedefimiz işbirliğini hep yüksek tutmak, teknoloji ve yeniliklere açık olmaktır” diyor. Arif Badur, Avrupa hattında daha çok tedarikçi ve müşteriye ulaşma hedeflerinin de altını çiziyor.
Transit taşımalar konusunda da uzman olan Reibel Avrupa’dan gerçekleştirdiği transit taşımalarla geniş bir coğrafyaya ulaşıyor. Arif Badur Avrupa’dan yapılan transit taşımalara örnek olarak şunları söylüyor:
“Avrupa’dan aldığımız yüklerin Türkiye üzerinden Doğu ülkelerine taşımalarını gerçekleştiriyoruz. Tüm Avrupa’dan topladığımız kargoları Fransa Vatri Havalimanı’ndan ve Çek Cumhuriyeti Bruno’dan Türkmen Havayollarının Kargo uçağı ile Aşkabat’a ve Türkmenbaşı’na taşıyoruz.”
Arif Badur, Reibel’in CIS ülkeleri başta olmak üzere, Rusya, Ukrayna Moldova, Irak, İran ve Ortadoğu ülkelerine taşımalar gerçekleştirdiğini belirtiyor. Badur, “İstanbul’dan Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Afganistan’a haftalık parsiyel ve full araç sevkiyatlarımız vardır ve hizmetimiz artarak devam etmektedir” diyor.
Türkiye – Avrupa hattında forwarding hizmetlerinin ve müşterilerin hizmet taleplerinin zaman içinde değişimler gösterdiğine değinen Badur, “Müşteriler e-devlet, e-gümrük, e-taşıma kolaylıkları nedeniyle door to door taşımacılığı tercih ediyorlar. Yakın gelecekte de, gümrük kapısı, ambar bekleme, antrepo kavramları tarihe karışacak, çünkü kargo yükleme yerinde araca binerken ‘varış gümrük işlemleri’ bitmiş olacak” diyor.
Yılın ilk çeyreğine yönelik değerlendirmelerde de bulunan Badur, “2011ve 2012 hedeflerini yakalayamasa da ikinci ve üçüncü çeyrekte hedef ciro ve bütçeyi tutturabileceğimizi ön görüyoruz” diye konuşuyor.

TÜRK LOJİSTİK FİRMALARININ YAŞADIĞI 9 TEMEL SORUN
Arif Badur,  Türkiye – Avrupa hattında lojistik firmalarının, forwarderların yaşadığı temel sıkıntıları ile şöyle listeliyor:
*Çok miktarda küçük ölçekli firma olması
* Ulusal ve uluslararası mevzuatların tamamlanmamış olması
* Ticarette güven ve beyan sisteminin kurulmamış olması
* Devlet, kamu yararını gözetirken işleyişi kısıtlaması
* Nitelikli eleman bulunamaması
* Çok uluslu şirketlerin finansa rekabet gücünden dolayı yerel firmaların bu rekabete dayanamaması
* Büyük networkleri disiplin edebilecek yerel güçlü firmaların olmaması
* Kar marjının, yapılan işin yanında yeterli olmaması
* Lojistik firmalarının müşterilerine sağladıkları finansal vadeyi, bankalardan alamaması.






SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat