Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası ve Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği araçlar ile kamyon ve şehirlerarası otobüs pazarında gelenekselleşen liderliğini 2020’de de korudu. 2020 yılında, Türkiye’de üretilen ve ihraç edilen otobüslerin yarısı, üretilen her 10 kamyondan 6’sı ve ihraç edilen her 10 kamyondan 8’i Mercedes-Benz Türk imzasını taşıdı. Şirket, 2020 yılında yaklaşık 1 milyar Euro’luk ihracat gelirine ulaşarak Türkiye ekonomisine katkısını aralıksız sürdürdü.
Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna’ya ihracatı pandemiye rağmen yüzde 3 artış gösterdi. Mark Multimoda Genel Müdürü Onur Güvenler, “Türkiye bu iki ülkeye yıllık ihracatını çok rahat 3 katına yani 15 milyar dolar düzeyine çıkarabilir. Türkiye firmalarını ‘multimodal’ taşımacılığın avantajlarıyla Rusya ve Ukrayna’ya ulaştırarak ihracatın artışına katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.
Türkiye’de demiryolu tren işletmeciliği yetki belgesine sahip ilk özel tren işletmecisi olan OMSAN Lojistik, Marmaray üzerinden Avrupa’dan Asya’ya ilk otomobil taşımacılığını gerçekleştirerek kendi alanında bir ilke imza attı. OMSAN Lojistik, 60 metre derinliği ile raylı sistemler tarafından kullanılan dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray’dan geçiş yaparak, dünyada denizin altından bu derinlikte otomobil taşıyan ilk şirket unvanının da sahibi oldu.
Tüketicinin en çok tercih ettiği, LPG sektörünün lider markası Aygaz, kurumiçi girişimcilik ve inovasyon faaliyetleri kapsamında çalışanlarının fikir önderliğinde oluşturulan ve yenilikçi bakış açısıyla hayata geçirdiği Aykargo’yla kargo sektöründe güçlü bir adım attı. Aygaz’ın 81 ilde bulunan yaygın dağıtım ağı ve tecrübesiyle hizmet verecek olan Aykargo, teknoloji odaklı yeni nesil altyapısıyla müşteri memnuniyetini ön planda tutacak.
Pandemi sürecinde lojistik sektörünün tüm bileşenleriyle olağanüstü bir başarıya imza attığını belirten DEİK Lojistik Konseyi Başkanı ve FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin, “Bu dönemde sektörümüzün dünyada olduğu gibi, Türkiye için de hayati önemde olduğunu gördük. Önümüzdeki 10 yıl içinde ülkemizin en büyük hizmet ihracatçısı sektörü olacak lojistik sektörüne sahip çıkmalı, gelişmesine, büyümesine, kendisini yenilemesine imkan verecek destek ve piyasa koşullarını yaratmalıyız" diye konuştu. Lojistik sektörünün güncel konularıyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Erkeskin, yaklaşan UTİKAD seçimlerini de değerlendirdi.
DHL Express ve Boeing tarafından bugün yapılan bir açıklamayla sekiz yeni Boeing 777 kargo uçağı sipariş edildiği duyuruldu. DHL Express, bu yatırımla hızla büyüyen uluslararası ekspres kargo pazarlarındaki müşteri talebini karşılamak için kıtalararası uçuş ağını genişletme yönünde bir adım daha atıyor. İlk teslimatın 2022 yılında gerçekleşmesi planlanıyor.
Dijitalleşmenin sektörlerin kaderini belirleyeceğinin her platformda altını çizen Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından yürütülmekte olan çığır açıcı Cargoloop Projesi’nde İTÜ ile iş birliği yapacak.
Devreye aldığı dijital hizmetleriyle sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli lojistik platformlarından birisi haline gelen Tırport, lojistik bilgi servisi Tırport Insights’ı Ocak 2021 tarihi itibariyle yayına aldı. Lojistik sektörünün canlı ve güncel verileri, sektöre ilişkin raporlar, değerlendirmeler, analiz ve öngörüler Tırport Insights’tan yayınlanmaya başladı.
Progroup Başkanı Salim Çam, “Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle zor bir yıl olmasına rağmen, Turquality’ye talep 2’ye katladı ve Türk markaları globalde rekabete hazırlanıyor” dedi.
İnşaat sektörünün birçok alanında hizmet veren, aynı zamanda akaryakıt istasyonları da olan Ayyıldız Grup tercihini; gücü, dayanıklılığı ve verimliliği ile öne çıkan Volvo Trucks markasından yana kullandı. Firma, ilk Volvo Trucks siparişinde 30 adet Volvo FM500 tercih etti.