Türkiye ihracatının dinamosu haline gelen otomotiv sektörü, rekabet gücünü artırmak için lojistikte maliyetleri azaltmanın yollarını arıyor. Bağlantılı Taşımacılık, Otonom Taşımacılık, Talebe Bağlı Lojistik ve Elektrikli Yük Taşımacılığı olmak üzere temelde dört büyük trendin otomotiv ve lojistik sektöründe kökten değişiklikler yaratmasını beklediklerini ifade eden Otomotiv Sanayii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, sanayinin rekabet gücünü artırmak için lojistiğe ilişkin gündemlerinde olan konuları açıkladı.
E-ticaret alanında faaliyet gösteren yerli kozmetik markası Sinoz, kargo şirketlerinin uyguladığı kotalara kaşı kendi dağıtım ağını kurdu. Dağıtım için 36 ilde cep depo yatırımı yaptıklarını belirten Sinoz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Çörekci, yılsonunda bu sayıyı 70’e çıkaracaklarını, amaçlarının 1 yıl içinde 81 ilde, 3 yıl içinde tüm Türkiye’de aynı gün teslimat yapmak olduğunu söyledi.
Ege’den altı kıtada 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapan İnci Holding, lojistik sektöründe saygınlığıyla bilinen Atlas Lojistik Ödülleri’nde ihracata katkıları nedeniyle “İhracatın Atlası” adı verilen jüri özel ödülünü aldı.
Uluslararası nakliyeciler için önemli bir kolaylığı daha hayata geçiren DKV Euro Service, Afrika kıtasında ücretli yol geçiş hizmeti sunan ilk Avrupa şirketi oldu. Artık DKV müşterileri ön ödemeli kutu ile Fas’taki ücretli yollardan nakitsiz, hızlı ve kolay geçiş yapabilecekler.
1985 yılından bu yana başta Hızlı Tüketim Malları (FMCG) ve Kimyevi Maddeler Lojistiği alanında attığı başarılı adımlarla adından sıkça söz ettiren Alışan Lojistik, yılın son yatırımını Koluman Grup şirketlerinden Hama ile yaptı. İki şirket arasındaki iş birliği kapsamında Mercedes Benz marka Actros 1845 çekiciler Alışan Lojistik filosuna katıldı.
Filosunda 8 adet Volvo Trucks kamyon yer alan uluslararası taşımacılık ve lojistik hizmeti veren CNR Uluslararası Nakliyat, premium paketli 2 adet Volvo FH540 satın aldı.
Pandemi sürecinden diğer taşıma modlarına göre daha az etkilenen denizyolu taşımacılığında, bu dönemde boş konteyner ve gemilerde yer bulamama krizi yaşanıyor. Navlun fiyatlarında iki-üç kata kadar artış yaratan krizin en ağır faturasını ise ithalatçı ve ihracatçı firmalar ödüyor. Krizin birkaç ay daha sürmesi bekleniyor.
IRU, revize ettiği yeni COVID-19 Etki Raporu ile korona virüs nedeniyle karayolu eşya taşımacılığı şirketlerinin 679 milyar dolarlık gelir kaybı yaşayacağını açıklarken, iflasların olabileceği uyarısında bulundu.
Konteyner taşımacılığında Almanya’nın üçüncü büyük limanı olan JadeWeserPort Wilhelmshaven Limanı’nı, 7 büyük gemi operatörü sefer planlarına dahil etti. Uğrak noktaları arasında Mersin Limanı’nın da bulunduğu bu seferlerle JadeWeserPort, Kuzey ve Doğu Avrupa’yı Asya’ya bağlayan önemli bir merkez haline geldi. JadeWeserPort Genel Müdürü M. Andreas Bullwinkel ve JadeWeserPort Satış Müdürü Ingo Meidinger, limanın sunduğu avantajları anlattı.