Scania Mersin’de teslimatlarına hız kesmeden devam ediyor. En son Mersin bölgesinde faaliyet gösteren Zelal Taşımacılık 10 adet, Budak Nakliyat ise 1 adet R500 çekiciyi filolarına dahil etti. Scania Bölge Satış Yöneticisi Safa Gün, Mersin’de yüzde 40 büyüme yakaladıklarını söyledi.
Ford Otosan ve AVL, kamyonlar için otonom sürüş geliştirme konusundaki işbirliklerine yeni bir proje ile devam ediyor. 2019 sonbaharında ‘platooning – otonom konvoy’ teknolojisinin gösterimini başarılı bir şekilde gerçekleştiren iş ortakları, şimdi de “Seviye 4 Otoyol Pilotu” teknolojisine odaklanıyor. Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirilmekte olan bu teknoloji sayesinde kamyonlar H2H (hub-to-hub) lojistik merkezler arasındaki taşımacılık faaliyetlerini otonom şekilde yapabilecek.
Pandemi sürecinde ihracatçılar uluslararası karayolu taşımalarında yaşanan zorlukları aşmak için intermodal taşımacılığa yöneldi. Bu dönemde iş hacmi ve yeni müşteri oranında 2 kat artış yakaladıklarını belirten Sarp Intermodal Genel Müdürü Şenol Taş, intermodal taşımacılığın, Türkiye’de son 5 yıldaki büyümesini önümüzdeki 1 yılda yakalayabileceğinin altını çizdi.
Alışan Lojistik, intermodal taşımacılığı odağına aldı. Demir ve deniz yolu taşımacılığını geliştirdiklerini, yurt içinde büyümelerini sürdürdüklerini, filoyu gençleştirdiklerini ve katma değerli hizmet operasyonlarında yenilikler yarattıklarını vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, intermodal taşımacılık alanında paylarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Tiflis’te açtığı şubeyle Gürcistan ve Kafkasya pazarının kapılarını açan Hyundai Glovis Türkiye, hızlı ilerlediği bölgede üç ayrı yerde depo ve Poti’de şube açmaya hazırlanıyor. Pazarda çok kısa sürede hedeflerinin üzerinde bir hacme ulaştıklarını vurgulayan Hyundai Glovis Gürcistan Şube Müdürü İrfan Duran, gerçekleştirecekleri yeni yatırımlarla Gürcistan ve bölge ülkelerde ilk akla gelen lojistik ve denizcilik şirketi olmayı hedeflediklerini söyledi.
Türkiye ve Avrupa arasında sunduğu Ro-Ro ve İtalya çıkışlı tren bağlantıları ile güçlü bir intermodal altyapısı sunan DFDS, bu alanda atılıma geçti. Temmuz ayında primeRail Gmbh ile Köln’de Intermodal Yetkinlik Merkezi kuran şirket, bu ay Çobantur Boltas ile iş birliği çerçevesinde açtığı Nürnberg- Trieste demiryolu bağlantısı ile sürdürülebilir tedarik zinciri hizmetlerini güçlendirdi. DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, “Bu yeni hat, Intermodal yetkinlik merkezinin ve primeRail Gmbh ile ortak girişimin ilk net sonucu olarak hizmete girdi” dedi.
Avrupa’da 12 ayrı ülkeye intermodal ve kısa mesafeli deniz taşımacılığı çözümleri sunan Transorient, bu alandaki gücünü yeni pazarlara taşımaya hazırlanıyor. Avrupa pazarında yeni yatırımlarla daha etkin olacaklarını belirten Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, yeni bağlantılarla Çin pazarında iddialarını arttırırken, bir diğer duraklarının ise Kuzey Afrika olacağını söyledi.
DFDS Akdeniz İş Birimi’nin, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile birlikte başlattığı “Kadın için Taşıyoruz” projesine başvurular sonuçlandı. DFDS proje kapsamında, belirlenen 50 kadın girişimcinin ihracat ürünlerine, 1 yıl süreyle ücretsiz taşımacılık desteği verecek. Kadınların yaptıkları ihracata katkıda bulunmayı hedefleyen projede, kadın üreticilerin ürünleri, DFDS’nin Pendik, Yalova ve Mersin kalkışlı taşımacılık ağında Avrupa’ya ulaştırılacak.