Yarattığı yüksek vergi geliriyle Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan akaryakıt piyasasında firmaların büyüme başarısının arkasında güçlü lojistik ve dağıtım ağları yatıyor. Lojistiğin akaryakıt piyasasının can damarı olduğunu belirten sektör temsilcileri, bu sürecin profesyonel eller tarafından yürütülmesinin ölçek ekonomisi yaratıp, birim maliyetlerini düşürdüğünü söylüyor.

Akaryakıt, lojistik ve araç ürecileri ADR’ye kilitlenirken, yayınlanan yeni yönetmelikle taşıma araçları ve üniteleriyle ilgili hükümler 1 Ocak 2014 tarihine ertelendi. Kararı değerlendiren sektör temsilcileri; hizmet verdikleri alanlar kadar can ve mal güvenliği açısından da son derece önemli olan yönetmeliğin bir an önce devreye alınmasını talep ediyor.

Şubat ayı itibariyle APL’de Avrupa Bölge Başkanı koltuğuna oturan Peter Jongepier Türkiye’den de sorumlu olacak.

Proje lojistiği alanında önemli bir satın alma DSV’den geldi. Danimarkalı Seatainers Grubu'nu alan DSV satış rakamını açıklamıyor.
Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur, son yıllarda Türkiye’de en fazla gelişen taşıma modu olan hava kargonun, aynı ilerlemeyi büyük bir potansiyel barındıran transit kargoda gösteremediğine dikkat çekiyor. “Maalesef ülke dinamiklerimiz içinde transit kargoya serbestlik sağlayamıyor ve böylesine bir ekonomik değeri baltalıyoruz” diyen Badur, gerekli önlemler alınmazsa potansiyelin Azerbaycan ve Kazakistan gibi komşu ülkelere kaptırılabileceğini düşünüyor.
Mümin Günler / İGMD Genel Sekreteri

Enerji taşımacılığı alanındaki faaliyetlerini sürdüren Hareket, TÜPRAŞ’ın fuel oil dönüşüm ünitesi işindeki tek parçada 910 tona kadar ağır ekipmanlarını taşımaya başladı.

Fiyat odaklı keskin rekabetin lojistik sektörünü artık sürdürülemez bir noktaya taşıdığını söyleyen Konsped Genel Müdürü Mete Tırman, tabanı kaynayan sektörde depremin şiddetinin de arttığına dikkat çekiyor. 2012’nin bu açıdan bir önceki yılı arattığını ve kâr marjlarının neredeyse dibe vurduğunu kaydeden Tırman, her yıl ölçeğini büyütmesi beklenen demiryolu taşımalarında da tablonun tersine döndüğünü vurguluyor. Tırman, demiryolunda geciken yapısal dönüşümün de sektöre kan kaybettirdiği görüşünde.

Dünyanın en büyük havayolu şirketini kurmak üzere anlaşan ABD’de American Airlines’a bağlı AMR ve US Airways’in ortaklığıyla yeni kurulacak şirketin piyasa değerinin yaklaşık 11 milyar dolar olması bekleniyor.

1978 yılından bu yana entegre lojistik hizmetler sunan OMSAN, 35 yılı geride bıraktı.