e
Banner

Etiketler: lojistik



Lojistik devine 'şirket boşaltma' davası !



Yarı hissesini aldıkları milli binici Mustafa Ülkan Delikan’a ait De-Ka Gümrük Müşavirliği’ni, hileli fatura keserek zarara uğrattıkları gerekçesiyle, iş adamı Kamil Barlın’ın sahip olduğu ve Türkiye’nin en büyük lojistik şirketlerinden biri olan Barsan Global A.Ş’nin yönetim kurulu üyeleriyle denetçileri hakkında ”sorumluluk” davası açıldı.





Tütün ve alkollü içkiler ayrı taşınacak



Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin nakliyesi diğer ürünlerden ayrı olarak gerçekleştirilecek.





Samsun demiryolu potansiyelini göstermek istiyor



“Bugün Samsun demiryolu altyapısına ve bununla beraber diğer tüm ulaşım alternatiflerine sahip Türkiye’deki sayılı kentlerden bir tanesi. Ancak güzergah itibariyle oldukça verimsiz bir noktada yer alıyor. Bölgelerle iller arasındaki bağlantı optimal düzeyde gerçekleştirilemiyor. Bölgeler ve iller arası kısa ve direk bağlantı yerine dolambaçlı bağlantılar kurulması ve yolun istenilenden fazla uzaması nedeniyle demiryolu kullanımı da tercih sebebi olamıyor.”





Rekabet için lojistik sorunu halledilmeli



Kayseri'de mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Sanayi Odası Kanepe ve Oturma Gurubu Meslek Komitesi Başkanı Namık Kemal Ulusoy başkanlığında bir araya geldi.





Arfor, tekstil taşımalarında ağırlığını artırıyor


Yayın: 03-01-2013
Kategori: Tekstil

Arkas Holding’in forwarding hizmeti sunan şirketi Arfor’un tekstil sektöründeki yeni müşterisi, önemli Türk markası LC Waikiki oldu.





Arkas Azerbaycan’da iki şirket kurdu


Yayın: 04-01-2013
Kategori: Lojistik

Karadeniz ve Akdeniz coğrafyasında 19 ülkede ofisleri bulunan Arkas, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ilk ofisini açtı. Kurduğu Arkas Azerbaijan şirketi deniz, Arlogic Bakü şirketi ise kara, demiryolu ve havayolu taşıması, depolama gibi tüm lojistik süreçleri kapsayacak şekilde hizmet veriyor.





2013′e girerken lojistik sektörü ve Türk ekonomisi


Yayın: 04-01-2013
Kategori: Lojistik

Türk ekonomisi 2002-2011 yılları arasında toplam %59’luk bir büyüme hızı gerçekleştirdi.





Çetin Nuhoğlu Hatay’da nakliyecilerle bir araya geldi



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Meslek örgütlerinin görevleri sorunları tespit edip, yönetim mekanizmalarına aktarmaktır" dedi.





‘UND, UN Ro-Ro’nun avukatlığını yapıyor’


Yayın: 07-01-2013
Kategori: Lojistik

İnsafsızca zam yaptığı iddiasıyla eleştirilen UN Ro-Ro'nun, eleştiren firmaları cezalandırmaya başladığı iddia edildi.





Borusan Lojistik Capital şirketler listesinde 2. sırada!



Capital Dergisi tarafından her sene gerçekleştirilmekte olan “En Beğenilen Şirketler” araştırmasında Borusan Lojistik bu sene ikinci sıraya yükseldi.