e
Banner


Çetin Nuhoğlu Hatay’da nakliyecilerle bir araya geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Meslek örgütlerinin görevleri sorunları tespit edip, yönetim mekanizmalarına aktarmaktır" dedi.





cetin_nuhoglu_antakya.jpg

Nuhoğlu, Antakya Ottoman Otel'de nakliye sektörünün içinde bulunduğu durum, geleceği ve çözümlerin konuşulduğu sektör toplantısında Hatay, Kayseri, Gaziantep, Mersin Konya'dan gelen nakliyecilerle bir araya geldi.

Toplantıda, nakliye sektörünün ülkenin performansını etkileyen bir sektör olduğunu ifade eden Nuhoğlu, nakliye sektörünün sadece kendisine para sağlayan bir sektör olmadığını, diğer sektörlere de katma değer sağladığını belirterek,

"Biz ülkeyle ilgili sorumlulukları üzerimize alıyoruz. Onun için ulaştırma politikaları bütün gelişmiş ülkelerde devlet politikasıdır. Bütün gelişmiş ülkelerde kamunun, sivil toplum örgütlerinin oturup, yan yana gelip on yıl sonrasını planladıkları stratejik toplantılar yapar. Meslek örgütlerinin görevleri sorunları tespit edip, yönetim mekanizmalarına aktarmaktır" diye konuştu.

Nuhoğlu, Uluslararası Nakliyeciler Derneği'ni (UND), sektörün sorunlarının çözümünün en önemli adresi olan iki devletin yaptığı ve üst düzey yöneticilerin katıldığı Karma Ulaştırma Komisyon (KUK) Toplantıları'na katılmaması, Ankara'da lobi yapmaması, bakanlarla ve müsteşarla yanyana gelmemesinden dolayı eleştirdi.

UND Başkanının 2 yılda KUK ve Karma Ekonomik Komisyon'u (KEK) gibi gerçekleştirilen 29 önemli toplantıya katılmadığını iddia eden Nuhoğlu, şöyle devam etti:

"Kapılardaki bekleme süreleri 10 günü geçmektedir. Özbekistan, Türkmenistan ile KUK yapmaz, Ulaştırma Bakanlığı'na baskı yapmazsanız bu sorunlar çözülmez. Bu sorunları kim çözecek- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, KEK Toplantısı için Kazakistan'a gitti ancak yanında ne UND Başkanı ne de yönetim kurulu üyeleri vardı. Bakan Çağlayan'ı iki gün baş başa yakalama, sorunları anlatma fırsatın varken neden gitmiyorsun- Hatay Sureye nedeniyle en kötü dönemlerini yaşarken bu şehrin milletvekili ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir sürü problemimiz olan Romanya'ya gitti ancak yanında yine kimse yoktu. Meslek örgütlerinin görevleri sorunları tespit edip, yönetim mekanizmalarına aktarmaktır."

Toplantı sonunda nakliyeciler Nuhoğlu'na çeşitli sorular yönelttiler.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat