
Genç ve dinamik yapısıyla konteyner taşımacılığına yeni bir soluk getiren LogiLine, yeni hat ve ofisleriyle başta Rusya olmak üzere, tüm BDT ülkelerine yönelik taşımalarda ihracatçı ve ithalatçıların çözüm ortağı olmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

8.333 km’yi bulan sahil şeridi Asya ve Avrupa’yı bağlaması, enerji üreten ülkelere yakınlığı, uluslararası ulaşım yolları üzerinde bulunması, yeterli oranda kara ve demiryolu bağlantısı sebebiyle denizyolu taşımacılığında önemli bir potansiyele sahip olan Türkiye,2023 yılında filosunu tonaj bazında 50 milyon DWT'ye ulaştırarak denizyolu ticaretinde dünyada ilk 10 ülkeden biri olmayı hedefliyor.

Proje ve ağır yük lojistiğindeki başarısını global çapta kanıtlayan 2K Denizcilik, enerji sektöründe ses getirecek yeni projelerin peşinde.

OMSAN Denizyolu, özmal gemi filosu ve güçlü acente ağıyla dökme, genel kargo ve konteyner yükleri için forwarding, chartering, brokering ve liman hizmetleri olmak üzere 4 temel alanda OMSAN kalitesiyle hizmet sunuyor.

Türkiye’nin denizyolunda ‘taşıyan’ ülke olması gerekirken ‘taşıtan’ ülke konumunda olduğuna dikkat çeken TOBB Türkiye Denizcilik Meclisi Başkanı Erol Yücel, “Yükümüz var, yükümüzü taşıttırmak için gemiye ihtiyacımız var. Türkiye olarak bu gemileri yapabilecek her türlü imkana sahip tersanelerimiz mevcut. Un var şeker var helva yapmayı beceremiyoruz” dedi.

İskenderun Körfezi'nde modern konteyner gemilerine hizmet veren Assan Port, Mersin’den sonra aynı hinterlanda yönelik bir alternatif haline geldi.

Türkiye’de denizyolu parsiyel taşımacılığının öncülerinden Globelink Ünimar, haftalık düzenli parsiyel servislerine Şangay-Gemlik ve İstanbul-New York noktalarını da ekledi.
2013’te başlattığı Ro-Ro seferleriyle müşterilerine rekabet gücünü artırmaya yönelik daha verimli, kaliteli ve sürdürülebilir hizmetler sunmayı amaçlayan Ekol Lojistik, yeni yatırımıyla bu alanda önemli bir sıçrama yapacak. Ekol Lojistik Satış & CRM Genel Müdürü Demir Temurboğa, 40 milyon dolarlık yatırımla Yalova’da kuracakları yeni terminal ile 100 bin tırı trafikten çekeceklerini söyledi.

Otomotiv lojistiğinde zincirin her halkasında yer alan Borusan Lojistik, özellikle liman hizmetlerinde gerçekleştirdiği yeni yatırımlarla bu alandaki iş hacmini katlayarak büyütmeyi hedefliyor.

2015’te Türkiye’nin en büyük ve ilk transit konteyner limanı olan 2,5 milyon TEU kapasiteli Asyaport’un faaliyete geçtiğini, Türk bayraklı gemileri MED Tekirdağ ile hizmet vermeye başladıklarını, 3 yeni şube yatırımı yaptıklarını belirten Medlog Lojistik Genel Müdürü İsmail Görgün, “2016’da da yeni pazar arayışımız, gidilmeyen limanlara uğrak açma ve konteyner taşıma hedeflerimiz devam edecek” dedi.