e
Banner

Etiketler: denizyolu



Galata Taşımacılık pandemiye rağmen yatırımda hız kesmedi



Pandemi döneminde teknolojik altyapılarının ve hizmet çeşitliliği stratejilerinin kendilerine önemli avantajlar sağladığını vurgulayan Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, krize rağmen intermodal ve ulusal taşımacılık alanında önemli ekipman yatırımı gerçekleştirdiklerini, Bursa’da depo, Ankara ve Mersin’de temsilcilik açtıklarını, karayolunda hizmet verdikleri ülke sayısını 17’ye çıkardıklarını söyledi. 




Borusan Limanı, Borusan Port SafeCard uygulamasını hizmete aldı



Limancılıkta dijital dönüşümün öncülerinden olan Borusan Limanı, hayata geçirdiği “Borusan Port SafeCard” uygulamasıyla çalışma ortamı güvenliğini üst seviyeye taşıyor. “Borusan Port SafeCard” ile çalışanların ve ekipmanların birbirleri ile güvenli mesafede çalışmasını hedefleyen Borusan Limanı, olası acil durumların da müdahale süresini minimuma indiriyor.




KeyLine konteyner krizini demiryoluyla aşıyor


Yayın: 28-07-2021
Kategori: Denizyolu

Çin ithalat taşımalarında önemli oranda artan denizyolu navlunlarının demiryoluna talebi arttırdığını belirten KeyLine Kurucu Ortağı Dr. Kayıhan Ö. Turan, firma olarak son üç yıldır Çin’den Polonya, Çekya, Belçika, Fransa’ya sundukları demiryolu hizmet ağına Temmuz ayında Çin-Slovenya güzergâhını da eklediklerini, 2021 yılı bitmeden Çin-Türkiye hattında da bu hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyledi. 




Denizyolundaki navlun artışı karayoluna talebi arttırdı


Yayın: 29-07-2021
Kategori: Lojistik

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener; denizyolu konteyner taşımacılığında Avrupa yönüne ihracat taşımalarında yaşanan navlun artışı nedeniyle, Avrupa yönlü konteyner taşıma taleplerinin karayoluna yöneldiği ve karayolu taşıma taleplerinin artmakta olduğunu dile getirdi ve konuyla ilgili alınması gereken önlemlerin altını çizdi.




Denizde navlun fırtınası dinmeyecek



Konteyner taşımacılığında yaşanan konsolidasyonlar sonrasında rekabet seçeneklerinin azaldığını, sektörün artık belli başlı firmalar tarafından domine edildiğini vurgulayan Türk Armatörler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Çınar, navlunu artık taşıtanın değil taşıyanın belirleyeceğini, bu durumun da fiyatları yüksek tutmaya devam edeceğini söyledi. Çınar ayrıca IMO’nun sıfır emisyon hedefi doğrultusunda yapılacak yatırımların doğuracağı maliyet ve hurdaya çıkan gemilerle bozulabilecek arz talep dengesinin de navlun fiyatlarını etkileyeceğine belirtti.




DFDS, lojistik operasyonlarını güçlendiriyor


Yayın: 16-12-2021
Kategori: Denizyolu

155. yıl dönümünü kutlayan DFDS, Akdeniz İş Birimi aracılığıyla Türkiye'deki Ro-Ro operasyonlarını gemi ve liman yatırımlarıyla büyütmeye devam ediyor.




Ege ihracatçısı denizyolu taşımacılığında yeni çözümler bekliyor


Yayın: 23-12-2021
Kategori: Denizyolu

2021 yılı Ocak-Şubat döneminde 200’ün üzerinde ülke ve bölgeye 14 milyar 766 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Ege ihracatçılarının lojistik gündeminde denizyolu taşımacılığı ve Kemalpaşa Lojistik Köy projesi var. Lojistik köy projesinin bölgedeki limanların verimli kullanılmasına katkı sunacağını belirten EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ayrıca Alsancak Limanı’ndan Ro Ro seferlerinin artırılmasının ve büyük tonajlı gemilerin girebileceği yatırımlar yapılmasının ihracatın gelişimine katkı sunacağını söyledi. 




Limancılardan yatırım ve işletme sürelerinin uzatılması çağrısı


Yayın: 19-01-2022
Kategori: Denizyolu

2021 yılını yüzde 5 büyümeyle kapatan limancılık sektörü, 2022 yılında 540 milyon tonun üzerinde yük miktarı bekliyor. Ticaret savaşlarında limanların artık her ülkenin ön cephesi haline geldiğini belirten TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erdemir, 2050 hedeflerinin gerçekleşebilmesi için mevcut kapasitesinin 2-3 katına çıkarılması gerektiğini söyledi. Erdemir ayrıca liman işletme sürelerinin acilen uzatılması gerektiğini vurguladı. 




DFDS ile ağır yük nakliyecileri denizden taşıma yapacak


Yayın: 09-02-2022
Kategori: Denizyolu

DFDS ile AND arasında gerçekleştirilen anlaşma ile İstanbul Asya ve Avrupa yakası arasındaki tüm müşterilerin taşımalarını yaptığı Pendik/Kumcular-Ambarlı/Kumport Limanları arasındaki kabotaj seferlerinden bütün dahili nakliyeciler faydalanacak.
 




Arkas Line “Yeşil” ile mutabık


Yayın: 26-04-2022
Kategori: Denizyolu

Arkas Line karbon ayak izini azaltmada önemli adımlar atarken, karbondioksit salınımını hedefinin ötesinde düşürdü. Bir yandan çeşitli projelere imza atan diğer yandan da regülasyonlar çerçevesinde belirlenen; gemilerinde düşük sülfürlü yakıt kullanımını sürdüren şirket, ECOVADIS Kurumsal Sosyal Sorumluluk derecelendirmesinde ise gümüş madalya sahibi.