Crunchbase gibi, global teknoloji endekslerinde dünyadaki en önemli 10 lojistik teknolojisi ve tedarikçisi arasında sıralanan Tırport, yönünü Avrupa, Çin ve Afrika’ya çevirdi. Şirket, sahip olduğu yapay zeka destekli teknolojiler ve dijital platform gücüyle Avrupa-Çin-Afrika arasındaki lojistik hareketin bölgesindeki en önemli dijital HUB’ı haline gelmeyi ve 1,5 milyon kamyoncuya ev sahipliği yapmayı hedefliyor.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, 2022’nin ilk 7 ayında 119 milyar dolara ulaşan ihracat pazarımızın yarısından fazlasını Avrupa oluşturuyor. Yerli lojistik firması Naklico, ihracatçılar ile araç sahiplerini tek bir platformda buluşturarak taşıma sürelerini 48 saate indiriyor.
Karayoluyla Taşınan Yüklerin Denizyoluna Aktarılmasının Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik yürürlüğe girdi. Her 10 deniz mili için, Türk bayraklı gemilerin sahibine, taşıdığı kara yolu römorku, yarı römork ve tanker gibi yük birimi başına 2 dolar ödeme yapılacak. Destek, yeni hatlar için geçerli olacak.
Bulung Logistics’in Türkiye’deki cirosu bu yılın ilk yarısında yüzde 140 büyüdü. Bulung Logistics Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, bu ülkeden kazandıklarını bu ülke için harcayacaklarını, 2024 sonuna kadar 320 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.
Prometeon Tyre Group’un 75 ülkeyi kapsayan “Türkiye-Afrika-Orta Doğu-Rusya-Orta Asya ve Kafkaslar” Bölgesi’nin merkez üssü konumunda yer alan Prometeon Türkiye, Kocaeli’nde istihdama sunduğu katkı ile “İstihdamını en fazla artıran sanayi firmaları” kategorisinde ödül aldı.
Batu International Logistics, Türkiye’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarında onlarca kilometreyi bulan ve 6-7 günde anca aşılabilen tır kuyruklarını minivan araçlarla baypas ediyor. Şirket, acil taşınması gereken 1.300 kiloya kadar yükleri birçok Avrupa ülkesine 48 saat içinde teslim ediyor. Batu International Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, “Gıda, tekstil, otomotiv ve kimya başta olmak birçok sektöre minivan hizmeti veriyoruz. ‘-18/+18 °C’ araçlarla da minivan taşımacılığı yapıyoruz.” dedi.
Türkiye’de de faaliyetlerini sürdüren şirketin satın alınması ile UPS, uçtan uca küresel sağlık hizmeti lojistiği yeteneklerini artıracak, Avrupa ve Latin Amerika'daki operasyon ölçeğini ve uzmanlığını geliştirecek.
Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar sektörlerinin lideri Petrol Ofisi, Genel Müdür Selim Şiper’in 1 Eylül 2022 tarihi itibarı ile icra dışı göreve geçeceğini ve halen CFO olarak görevine devam etmekte olan Mehmet Abbasoğlu’nun, bu tarih itibarı ile yeni Genel Müdür olarak atandığını açıkladı.
Denetim, vergi ve danışmanlık alanında hizmetler sunan KPMG Türkiye ve Türkiye'nin lider satın alma ve tedarik zinciri yönetimi şirketi Zer, stratejik bir iş birliğine imza attı. Anlaşmayla, her iki şirketin oluşturacağı ortak güç ile satın alma ve tedarik zinciri yönetiminin yeniden şekillendirilmesi ve Zer'in sunduğu dijital platformların kullanımının yaygınlaştırılarak, etkin maliyet ve operasyon yönetiminde şirketler için değer yaratılması hedefleniyor.