Su ürünleri yetiştiriciliğinde dünyanın önde gelen firmaları arasında bulunan ve 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan Kılıç Deniz, havayolu ihracatında sektörüne öncülük ediyor. 16 yıl önce 10 kg balık ihracatıyla başlattıkları yolculuğun bugün Türkiye su ürünleri sektörü için yılda 20 bin tona ulaştığını vurgulayan Kılıç Deniz Gümrük ve Lojistik Müdürü Ali Sarıman, açılan her yeni destinasyona mutlaka ürün gönderdiklerini ve pazar oluşana kadar sevkiyatların rutin olarak devam ettiğini söylüyor.
2025 yılına kadar Türkiye’de 500, yurt dışında ise 200 mağaza açmayı hedefleyen Kahve Dünyası, tedarik zinciri alanında dijitalleşme, online depo ve elektrikli araç yatırımlarıyla sürdürülebilirlik adına ciddi adımlar atıyor. Birkaç yıl içinde tüm filoyu elektrikli araçlara döndüreceklerini belirten Kahve Dünyası Satın Alma ve Tedarik Zinciri Müdürü Ali Uçur, sevkiyatlarda ise merkezi sistemden bölgesel bazlı modele geçmek için adımlar atacaklarını açıkladı.
Gemlik bölgesinde faaliyet gösteren ve bölgesindeki saha operasyonlarında en yüksek oranda kadın istihdam eden kurum olan Borusan Limanı, lojistik sektöründe kadın istihdamını artırmak amacıyla Gemlik Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile bir protokol imzaladı.
DFDS Akdeniz İş Birimi’nin, KAGİDER iş birliği ile devam ettiği “Kadın İçin Taşıyoruz” projesini Anadolu’daki kadın ihracatçılarla buluşturan dijital paneller serisi ikinci turunda liman kenti Mersin’deki ihracatçılarla yeniden bir araya geldi.
Şirketlerin komple taşımacılık ihtiyaçlarını tek bir panelden yönetmelerini sağlayan dijital lojistik platformu Kamion, girişim ekosisteminin en önemli oyuncuları arasında bulunan Y Combinator'dan 8.5 milyon TL yatırım aldı. Kamion kurucusu ve CEO'su Berkay Adlım, hizmetlerini genişleterek yurt içinde lider olmayı, global pazarda ilk beş platform içine girmeyi hedeflediklerini söyledi.
Bir yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’de 81 şehre, yurt dışında 42 ülkeye ulaşan dijital nakliye ağı TruKKer, yurt içinde ve dışında yeni ofisler açmaya hazırlanıyor. TruKKer Türkiye Genel Müdürü Hakan Arıkan, sundukları güvenilir, yararlı ve ucuz çözümlerle güçlü oldukları Orta Doğu coğrafyasıyla birlikte Çin, Hindistan gibi ülkeleri batı ile bağlayan lojistik ağının en büyük dijital platformu olmayı hedeflediklerini söyledi.
Bulut tabanlı yeni nesil rota optimizasyonu çözümleri sunan Optiyol, teknoloji ihraç eden yerli bir firma olma yolunda ilerliyor. Sunduğu çözümlerle işletmelere yakıt maliyetleri, filo yönetimi, zamanında teslimat konusunda ciddi oranda verimlilik sağlamanın yanı sıra müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sunan şirket, Türkiye, Amerika, Fransa, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ek olarak yakında daha fazla ülkede faaliyet göstermeyi hedefliyor.