e
Banner

Etiketler: demiryolu



Raykent Lojistik demiryolunda yeni ufuklara açılacak



Ankara merkezli olarak 1996 yılında kurulan Raykent Lojistik, inşaat alanında gösterdiği faaliyetlerini, 2006 yılında geleceğin sektörü olan demiryolu alanına çevirdi ve tekrar yapılanarak yatırımlarını bu alana yönlendirdi.





Anadolu’nun demiryollarında BALO heyecanı


Yayın: 28-12-2012
Kategori: Demiryolu

“BALO ile taşımacılığımızın %90’ını ekonomik, güvenli, dakik ve çevreci bir model olan demiryolu ile gerçekleştirerek, Anadolu sanayicisini hedeflerine taşırken, demiryollarının Anadolu’da etkin kullanımını sağlayarak demiryolu taşımacılığı sektörüne de katkı sağlayacağımız inancındayız.” 





Türk ihracatçısının kaderi demiryolu koridorlarıyla değişecek



Ülkemizde, özellikle son 10 yılda hızla artan bir şekilde demiryollarına önemli miktarda kaynak aktarımı sağlandı ve birçok proje hayata geçirildi. Ancak Türkiye’yi bypass etmeye çalışan Trans-Sibirya, Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru gibi rakip koridor projelerini yakından izlememiz ve halen TOBB’un desteğiyle yürütülen BALO gibi projelerle ihracatımızı hedef pazarlarına mümkün olan en rekabetçi kanallardan ulaştırmaya gayret etmemiz gerekiyor.





Demiryollarında büyük dönüşümün anahtar kelimesi: Eşgüdüm


Yayın: 31-12-2012
Kategori: Demiryolu

UND olarak karayolu-demiryolu kombine taşımacılık sistemleri ve projelerini destekliyoruz. Bununla birlikte lojistik üs projelerinin de Türkiye Lojisik Master Planı ile ortaya konan veriler ışığında gerçekleştirilmesini istiyoruz. Aksi takdirde, farklı kamu veya özel sektör kuruluşları önderliğinde yürütülecek, ortak standarttan yoksun, hesapsız girişimlerin yapılacak büyük çaplı yatırımların zarara dönüşebileceği unutulmamalıdır.





Samsun demiryolu potansiyelini göstermek istiyor



“Bugün Samsun demiryolu altyapısına ve bununla beraber diğer tüm ulaşım alternatiflerine sahip Türkiye’deki sayılı kentlerden bir tanesi. Ancak güzergah itibariyle oldukça verimsiz bir noktada yer alıyor. Bölgelerle iller arasındaki bağlantı optimal düzeyde gerçekleştirilemiyor. Bölgeler ve iller arası kısa ve direk bağlantı yerine dolambaçlı bağlantılar kurulması ve yolun istenilenden fazla uzaması nedeniyle demiryolu kullanımı da tercih sebebi olamıyor.”





Türkiye’nin geleceği demiryolu taşımacılığından geçiyor



Özellikle demiryolu taşımacılığına uzun yıllarını harcamış biri olarak, gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim tek gerçek, Türkiye’nin geleceğinin demiryolu taşımacılığından geçtiğinin halen değişmediğidir. Bir başka deyişle, harcanan 27 yıla rağmen umudumu yitirmedim. Veya daha doğru bir yaklaşımla umudumuzu yitirmeyelim…”





TÜLOMSAŞ Türk demiryolu sanayisine değer katıyor


Yayın: 08-01-2013
Kategori: Demiryolu

'118 yıllık tecrübe ve bilgi birikimi ile demiryolu çeken-çekilen araç ihtiyacını karşılayan büyük bir sanayi kuruluşu olan TÜLOMSAŞ’ın ülkemiz ekonomisine ve istihdama sağladığı katkılar gurur vericidir. Amacımız 2015-2023 vizyonuna ulaşma yolunda ekonomik parametrelerimizi olumlu yönde katlayarak artıran bir TÜLOMSAŞ’tır.'




Karayolları ve demiryolları kara kışa hazır



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, karayolları ve demiryollarının kara kışa hazır olduğunu belirterek, “Kara ve demiryollarında karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyoruz” dedi.





LOJİSTİK GLOBAL MARKALAR YARATACAK


Yayın: 19-01-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş,Türkiye’nin bugün 375 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşmasında taşımacılık ve lojistik sektörünün büyük rol oynadığına dikkat çekti.




2012’de ihracatı sırtlayan kimya sektörü demiryolunda ısrarcı


Yayın: 26-01-2013
Kategori: Kimya

Yeni pazar stratejisinin meyvelerini toplamaya başlayan ve 2012’de otomotivin ardından Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ikinci sektörü olmayı başaran kimya, lojistikte de yeni arayışlar içinde. İhracat için lojistik imkanların çeşitliliğinin kimya sektörü için önemli bir avantaj olduğunu aktaran İKMİB Başkanı Murat Akyüz, buna karşın demiryolu altyapısındaki yetersizliğin sanayicilerin taşıma maliyetlerini yükselttiğine işaret ediyor.