Avrupa Komisyonu demiryolu hizmetlerinin entegrasyonuna yönelik son planlarını açıkladı.
Son 10 yıllık süreçte ciddi bir gelişme gösteren kimya sektörü, üretim kalitesiyle birlikte lojistikte de rekabet gücünü artırmaya odaklanıyor. Kimya sektörünün ihracatta hedeflerine adım adım ilerlese de, lojistik açıdan çözüm arayan sorunları olduğunu ifade eden İKMİB Başkanı Murat Akyüz, “Demiryolu altyapısının güçlendirilmesinin maliyetlerde ciddi bir düşüş sağlayacağına inanıyoruz. Bu anlamda yapılan çalışmaları destekliyoruz” diyor.
11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası için geri sayım başladı. “Herkes için Ulaşım, Hızlı Erişim” sloganıyla 5-7 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan şurada, Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında 2035 vizyonu belirlenecek.
BSH Ev Aletleri, Türkiye’de demiryolunu tercih eden şirketler arasında yer alıyor. “Biz demiryolu taşımacılığının gücüne inanan firmalardan biriyiz” diyen BSH Ankastre ve Gardırop Tipi Soğutucu Fabrikası Tedarik Zinciri/Tedarikçilerden Sorumlu Alan Yöneticisi A.Özgür Sezer, Almanya’dan tedarik ettikleri malzemelerin taşınması için kullanmaya başladıkları demiryolunu diğer bölgelere de yaymayı hedeflediklerini söylüyor.
Asya ile Avrupa arasındaki enerji ve ulaştırma projelerinin yeni ekseni Hazar bölgesi olarak gösteriliyor. Hazar Transit Koridoru hayata geçirilirse, Avrupa’ya konteyner gemileriyle 36 günde yapılan taşımaların süreleri demiryolu ile 13 güne inecek ve birim başına maliyet ise yaklaşık %30-35 oranında düşecek.
Demiryolu Taşımacılığı Derneği Başkanı
Mete Tırman – Konsped Genel Müdürü