e
Banner

Etiketler: demiryolu



AB'den demiryollarında radikal karar


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Demiryolu
Etiketler: ab demiryolu siim callas

Avrupa Komisyonu demiryolu hizmetlerinin entegrasyonuna yönelik son planlarını açıkladı.




Kimya ihracatı lojistikte rekabet gücünü artıracak


Yayın: 20-02-2013
Kategori: Kimya

Son 10 yıllık süreçte ciddi bir gelişme gösteren kimya sektörü, üretim kalitesiyle birlikte lojistikte de rekabet gücünü artırmaya odaklanıyor. Kimya sektörünün ihracatta hedeflerine adım adım ilerlese de, lojistik açıdan çözüm arayan sorunları olduğunu ifade eden İKMİB Başkanı Murat Akyüz, “Demiryolu altyapısının güçlendirilmesinin maliyetlerde ciddi bir düşüş sağlayacağına inanıyoruz. Bu anlamda yapılan çalışmaları destekliyoruz” diyor.




GE Transportation - TÜLOMSAŞ işbirliği 50 lokomotifle güçlenecek



GE Transportation, TÜLOMSAŞ ile olan ortaklığını iki yılda 50 adet lokomotif üreterek büyüteceklerini açıkladı.




Anadolu Dağ Keçisi demiryoluna çıktı



Hisarlar Grup rayda giden arazi aracı geliştirdi. ‘Engel tanımayan Anadolu Dağ Keçisi’ olarak da tanımlanan ve Türkiye’nin ilk yerli 4x4’ü olan TURKAR’ın yeni üst yapılı aracı ‘demiryolu hat bakım onarım aracı’ EMERA lanse edildi.




CEVA, Çin-Hollanda demiryolu servisi başlattı!


Yayın: 20-03-2013
Kategori: Demiryolu

CEVA bugün (20 Mart) Çin-Avrupa demiryolu servisini başlattığını duyurdu. Yükler Çin’de Suzhou ile Avrupa’da Hollanda arasında demiryolu ile 28 günde ulaşabiliyor. CEVA’nın bu yeni hizmeti, maliyet ve transit sürelerde de ciddi avantajlar sunuyor.




10. Ulaştırma Şura hedeflerinin ne kadarı hayata geçirildi?


Yayın: 16-07-2013
Kategori: Karayolu

11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası için geri sayım başladı. “Herkes için Ulaşım, Hızlı Erişim” sloganıyla 5-7 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan şurada, Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında 2035 vizyonu belirlenecek.




BSH yeşil lojistiği demir ağlarla örüyor


Yayın: 18-07-2013
Kategori: Yeşil Lojistik

BSH Ev Aletleri, Türkiye’de demiryolunu tercih eden şirketler arasında yer alıyor. “Biz demiryolu taşımacılığının gücüne inanan firmalardan biriyiz” diyen BSH Ankastre ve Gardırop Tipi Soğutucu Fabrikası Tedarik Zinciri/Tedarikçilerden Sorumlu Alan Yöneticisi A.Özgür Sezer, Almanya’dan tedarik ettikleri malzemelerin taşınması için kullanmaya başladıkları demiryolunu diğer bölgelere de yaymayı hedeflediklerini söylüyor.





Hazar yeniden ticaret koridoru olacak


Yayın: 13-12-2013
Kategori: Demiryolu

Asya ile Avrupa arasındaki enerji ve ulaştırma projelerinin yeni ekseni Hazar bölgesi olarak gösteriliyor. Hazar Transit Koridoru hayata geçirilirse, Avrupa’ya konteyner gemileriyle 36 günde yapılan taşımaların süreleri demiryolu ile 13 güne inecek ve birim başına maliyet ise yaklaşık %30-35 oranında düşecek.




Demiryolu ile geçmişten geleceğe


Yayın: 16-12-2013

Demiryolu Taşımacılığı Derneği Başkanı




2014’E GİRERKEN DÜNDEN BUGÜNE NE DEĞİŞTİ?


Yayın: 18-01-2014
Kategori: Demiryolu

Mete Tırman – Konsped Genel Müdürü