e
Banner

Etiketler: demiryolu



KeyLine, intermodal demiryolu hizmet ağına Tacikistan’ı da ekledi


Yayın: 24-09-2021
Kategori: Demiryolu

Çin ithalat taşımalarında önemli oranda artan denizyolu navlunlarının demiryoluna talebi arttırdığını belirten KeyLine Kurucu Ortağı Dr. Kayıhan Ö. Turan, son üç yıldır Çin’den Polonya, Çekya, Belçika, Fransa, Slovenya’ya sundukları demiryolu hizmet ağına Ağustos ayında Tacikistan güzergâhını da eklediklerini, 2021 yılı bitmeden Çin-Türkiye hattını devreye alacaklarını açıkladı. 




Globelink Ünimar deneyimlerini yeni pazarlara taşıyacak


Yayın: 26-10-2021
Kategori: Lojistik

Globelink Ünimar, intermodal taşımacılık hizmetlerini yeni pazarlara taşımaya hazırlanıyor. Beş yıldır Avrupa’nın birçok ülkesine intermodal taşımacılık çözümleri sunduklarını belirten Globelink Ünimar Uluslararası Karayolu ve Intermodal Müdürü Pelin Kurtar, demiryolu taşımacılığında Türki Cumhuriyetler’e olan ilgilerini artırdıklarını, yeni projelerle bu ülkelere gerek vagon gerekse konteyner taşımacılığı alanında faaliyet göstermeyi planladıklarını söyledi. 




Reysaş konteyner üretim merkeziyle oyunun kuralını değiştirecek


Yayın: 26-10-2021
Kategori: Lojistik

Demiryolunda uluslararası alanda 8.500 45 pwhc, yurt içinde 600.000 ton dökme yük taşıma kapasitesine ulaşan Reysaş Lojistik, Halkalı Terminali’nden yapılan tren çıkışlarının yüklemesinin %46’sını tek başına gerçekleştiriyor. Macaristan, Slovakya, Çekya, Avusturya ve Polonya’ya 4-5 günlük transit sürelerle hizmet sunan şirket, kuracağı konteyner üretim merkeziyle demiryolunda elini daha da güçlendirecek.




Daha yeşil bir gelecek için Trans Modal


Yayın: 28-10-2021
Kategori: Lojistik

Trans Modal, 2016 yılından bugüne Türkiye’deki uluslararası lojistik firmalarını Avrupa’da demiryolu çözümleriyle buluşturarak, yük taşımacılığında sürdürülebilirliğin sağlanmasına katkı sunuyor.  360 PS Turkey Ülke Müdürü Murat Sezerer, Trans Modal’ın operatörlere yenilikçi ve rekabetçi çözümler sunma konusunda ideal bir ortak olduğunu söyledi. 




Türkiye demiryolunda esen rüzgarı yakaladı


Yayın: 18-01-2022
Kategori: Demiryolu

Talebin her geçen yıl arttığı demiryoluyla 2021’de toplam 38.2 milyon ton yük taşındığını belirten TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) ve Marmaray üzerinden yapılan taşımalarla Türkiye’nin transit demiryolu taşımacılığında merkez ülke konumuna geldiğini söyledi. Pezük, 2022’de BTK hattı ve Orta Koridor’un daha da hareketleneceğini vurguladı. 




Mars’tan 10 milyon euroluk vagon yatırımı


Yayın: 02-03-2022
Kategori: Demiryolu

Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından Mars Logistics, 2022 yılına 10 milyon Euro değerinde vagon yatırımı ile başladı. 90 adet özmal vagonu bünyesine katan Mars Logistics bu yatırımı ile, Türkiye’de üretilmiş ve tescillenmiş sahibine ait vagonlar ile Avrupa’ya ihracat yapan ilk firma olma özelliğini taşıyor.




EKOL, Fransa ile Almanya arasında tren seferlerine başladı


Yayın: 14-03-2022
Kategori: Demiryolu

Ekol Lojistik, Avrupa’daki intermodal hat sayısını artırmaya devam ediyor. Ekol, Fransa’nın Sète' ile Almanya’nın Köln şehirleri arasında yeni bir blok tren hattını devreye aldı.  




DFDS, yeni intermodal çözümüyle Yalova’dan Paris’e 6 günde ulaşacak


Yayın: 14-11-2022

DFDS Akdeniz İş Birimi, Paris’e haftada karşılıklı 3 tren seferi hizmeti başlatacak. Yeni seferler Yalova’dan çıkış yapan yükleri Paris’e 6 günde ulaştırarak zaman avantajı da sağlayacak. 




Pasifik Eurasia, deniz ve havayolu taşımacılığına giriyor


Yayın: 17-11-2022
Kategori: Lojistik

Pasifik Eurasia, demiryolu taşımacılığının ardından denizyolu ve havayolu taşımacılığına da başlıyor.




Medlog Türkiye bir kez daha ‘Yılın Demiryolu Operatörü’ seçildi


Yayın: 20-11-2022
Kategori: Mevzuat

Logitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri’nde MSC Grubu şirketlerinden Medlog Lojistik Gemicilik ve Turizm A.Ş., yılın “Demiryolu Taşıması Firması (Operatörler)” ödülüne layık görüldü.