e


Globelink Ünimar deneyimlerini yeni pazarlara taşıyacak
Globelink Ünimar, intermodal taşımacılık hizmetlerini yeni pazarlara taşımaya hazırlanıyor. Beş yıldır Avrupa’nın birçok ülkesine intermodal taşımacılık çözümleri sunduklarını belirten Globelink Ünimar Uluslararası Karayolu ve Intermodal Müdürü Pelin Kurtar, demiryolu taşımacılığında Türki Cumhuriyetler’e olan ilgilerini artırdıklarını, yeni projelerle bu ülkelere gerek vagon gerekse konteyner taşımacılığı alanında faaliyet göstermeyi planladıklarını söyledi. 




unimarGlobelink Ünimar’ın hizmet ağı hakkında bilgi verir misiniz? 
 
Ünimar markasıyla 1994 yılında başladığımız ticari hayatımıza, 2011 yılında Singapurlu lojistik devi CWT Globelink Group ile yaptığımız ortaklık ile Globelink Ünimar ismiyle devam etmekteyiz. Globelink Ünimar olarak, CWT Globelink gibi güçlü bir hizmet ağının parçası olarak uluslararası denizyolu, havayolu ve karayolu ana hizmetlerinin yanında yurtiçi taşımacılık, depolama, ETGB, proje ve kombine taşımacılık, e-ticaret lojistiği, bozulabilir (perishable) kargo hizmetleri de dahil olmak üzere entegre lojistik hizmetlerini de kapsayan tedarik zinciri fonksiyonlarının tamamında hizmet sunmaktayız. 
32 ülkede 100’den fazla Globelink ofisi ile birlikte geniş bir acente ağının gücü ile hareket etmeye devam ediyoruz. Bu güçle birlikte, iş ortaklarımıza hammadde tedarik planlama aşamasından itibaren ürünün teslimine kadar olacak tüm tedarik zinciri adımlarında uçtan uca her türlü lojistik hizmeti sağlıyoruz. Türkiye’de ise İstanbul, İzmir, Bursa ve Mersin olmak üzere dört merkezden oluşan bölge yapımız ile 81 ile ulaşarak uçtan uca lojistik faaliyetlerini kesintisiz hayata geçiriyoruz.
 
İntermodal taşımacılıkta hangi bölgelere ulaşıyorsunuz? 
 
Globelink Ünimar olarak, beş yıldır başarıyla sürdürdüğümüz intermodal taşımacılık çözümlerimiz ile tüm taşıma modlarına entegre olarak kesintisiz, hızlı, güvenli ve esnek hizmet sunmaya devam ediyoruz. Müşterilerimizin yüklerini, demiryolu, denizyolu ve karayolu servislerimiz ile entegre ederek başta İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa, İrlanda, İspanya ve İtalya olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesine gönderiyoruz. Diğer yandan demiryolu taşımacılığında Türki Cumhuriyetler’e olan ilgimizi de artırmış bulunmaktayız. İlerleyen dönemde yeni projelerimizle bu ülkelere gerek vagon gerekse konteyner taşımacılığı faaliyetlerimizle faaliyet göstermeyi planlıyoruz.
 
Bu alanı geliştirmeye dönük gündeminizde neler var? 
 
Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle lojistik ve tedarik zinciri sektörü karbon ayak izlerini azaltmanın yeni yollarını değerlendirirken, bu noktada en başarılı seçeneklerden biri olan intermodal taşımacılığın hızlı, esnek ve çevreci özellikleri her geçen gün daha fazla şirketin kendisine yatırım yapmasını sağlıyor. Diğer yandan siyasi otoriteler ve düzenleyici kurumlar da emisyon oranlarını azaltmak için çeşitli düzenlemeleri devreye alıyorlar. Avrupa Yeşil Mutabakatı (Green Deal) da karbon ayak izini sıfırlama çabası ve bu doğrultuda daha yeşil bir ticaret ile taşımacılık yaratma isteği ile bunun en önemli örneklerinden. 
Dijitalize ve minimum insan temaslı ticaretin yoğunluğunu artırması ile intermodal tedarik zincirinin değerini daha da artıracağını düşünüyorum. Biz de dünyada meydana gelen tüm gelişmeleri ve değişimleri yakından takip eden; bu gelişmeleri koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışıyla sürdürülebilir iş kalitesine entegre eden bir firma olarak, uzun yıllardır hizmet verdiğimiz bu alandaki varlığımızı daha da derinleştirmeyi planlıyoruz. İntermodal taşımacılığın dijitalleşmeye endeksli olarak gelişmeye devam edecek olmasının bilinci ile teknolojik altyapımızı geliştirmeye, süreçlerimize aktarmayı sürdüreceğiz. Global ticaret dengesi, konjonktürel değişim, müşteri taleplerinde oluşan farklılıklar, küresel tedbirler gibi başlıkları da göz önünde bulundurarak, intermodal taşımacılıktaki faaliyetlerimizi artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ülkemizin stratejik konumu ve Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu, Kafkasya ve Kuzey Afrika’ya erişim imkanı sağlayan yüksek lojistik potansiyeli nedeniyle önümüzdeki dönemde, yeni ülkeleri servis ağımıza eklerken, sunduğumuz intermodal taşımacılık alternatifleri ile ülkemiz ihracatını destekleyecek, daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir taşımacılık sistemi sağlamayı planlıyoruz.
 
‘DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞININ GELİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR’ 
 
Türkiye’de intermodal taşımacılığın geliştirilmesi için neler yapılması gerekiyor? 
 
Kısa ve orta vadede intermodal taşımacılığın ilerletilmesi noktasında demiryolları önemli bir başlık olarak öne çıkıyor. Demiryolu ağının genişletilmesi, mevcut ağın modernize edilmesi, limanlarla olan bağlantılarının genişletilmesine ek olarak sanayi bölgeleri ve lojistik merkezlerinde modlar arası geçişe olanak sağlayacak altyapıya ihtiyaç duyulduğunu söyleyebilirim. Globelink Ünimar olarak, Avrupa’da deneyimlediğimiz bu hızlı adaptasyonu kendi ülkemizde de gerçekleştirmek en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Kurulduğumuz günden bu yana vizyonumuz, misyonumuz ve değerlerimiz doğrultusunda lojistik ve tedarik zinciri sektöründe en iyi hizmeti sunma amacıyla kendimizi sürekli geliştirmeye devam ediyoruz. Değerlerimizden ödün vermeden sürdürülen bu yapı içinde hem çalışanlarımıza hem partnerlerimize hem de çevreye saygılı bir şekilde sürdürdüğümüz büyümemizi önümüzdeki dönemde de devam ettirme hedefindeyiz.
 
‘PANDEMİDE İNTERMODAL FAALİYETLERİMİZİ ARTIRDIK’ 
 
Pandemi döneminin intermodal taşımacılığa etkilerini de değerlendiren Globelink Ünimar Uluslararası Karayolu ve Intermodal Müdürü Pelin Kurtar, şunları aktardı: “Pandemi, tüm sektörleri etkilediği gibi lojistik sektörünü de olumsuz etkiledi. Özellikle pandeminin ilk döneminde sınır kapılarının kapanması, karayolu taşımacılığının durma noktasına gelmesi, uçuşların iptal edilmesi gibi etmenler farklı taşıma modlarına sahip olmanın riski azaltmadaki önemini bir kez daha ortaya koydu. Bu zorlu dönemde esnek, hızlı ve en az temasla taşıma yapmanın yollarından biri olarak intermodal taşımacılık ön plana çıktı. Pandemi ile beraber temasın en aza indiği taşımacılık modları, tedarik zincirinin devamlılığını sağlamaya yönelik talebin yanı sıra çevreci teknolojilerde yaşanan ivmelenme ile beraber daha da fazla ilgi gördü. Bu özellikleri sayesinde intermodal taşımacılık, yarattığı hız avantajı ve esnekliği sayesinde de kendisine olan ilgiyi artırmaya başladı. Globelink Ünimar olarak bu süreçte bölgesel ve global önlemleri yakından takip ederek hızlı bir şekilde adapte olduk ve intermodal taşımacılık faaliyetlerimize hız verdik. Sunduğumuz hızlı, güvenilir, doğa dostu ve esnek lojistik çözümlerimizle pandeminin yarattığı olumsuzlukları da azaltarak müşterilerimizin yüklerini istedikleri her noktaya güvenle teslim ettik.” 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat