Yaptıkları İhracatçı Eğilim Anketi’ne göre ihracatçıların %75,8’inin uygun maliyet ve ihtiyaca uygun taşıma modu konusunda lojistik firmalarının yönlendirici olmalarını, %40.6’sının kurumsal yapılanma ve %35.4’ünün entegre hizmetler beklediğini söyleyen Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Lojistik firmalarının ihracatçıdan gelen benzeri geri dönüşleri dikkate alarak daha kazan-kazan çözümler geliştirmesini bekliyoruz” dedi.
10 yılda cirosunu 860 milyon TL’ye, mağaza sayısını da 200’e çıkararak hazır giyim sektöründe 2.’lik koltuğuna oturan DeFacto, küresel marka olma hedefini lojistik yatırımlarıyla destekliyor.
Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet üstünlüğünü koruması, artırabilmesi ve pazar geliştirebilmesi için lojistik sektörünü önemsediklerini vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat, ancak özellikle ihracat ve ithalat operasyonlarında sevkiyat süreçlerinde karşılaşılan gereksiz masraf ve gecikmelerin kamu ve özel sektör işbirliğiyle asgari seviyeye indirilmesini beklediklerini söylüyor.
Türkiye’nin önemli bir lojistik üstünlüğe sahip olduğunun altını çizen ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce, “Lojistik altyapının sektörümüzün üretimini ve ihracatını destekleyecek, hedeflerine cevap vermeye devam edecek şekilde gelişimini sürdürmesi gerekiyor. Yeni yatırımları da destekleyecek şekilde adımlar atılmalı” diyor.
Ekonomi Bakanlığından, ocak ayında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,44 azalarak 4 milyar 680 milyon dolara gerilediği, AB'ye yapılan ihracatın genel ihracattan aldığı payın yüzde 50,8 seviyesinde gerçekleştiği bildirildi.
Confetti, ürettiği duvardan duvara proje halılarıyla 40’ı aşkın ülkeye ihracat yapıyor.
Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) 2016 yılında sektörün yeni pazarlara yöneleceğini belirtiyor.