e
Banner

Etiketler: und



UND'den sürücü vize soruna çözüm


Yayın: 12-07-2021
Kategori: Karayolu

UND, Türk TIR Sürücülerinin Schengen vize başvurularında yaşadıkları sorunların çözümü için Dışişleri Bakanlığımızın da anlaşmalı şirketi olan Gateway ile anlaşma imzaladı.




Habur'da TIR geçişi 4 binin üzerine çıktı


Yayın: 03-12-2021
Kategori: Karayolu
Etiketler: habur habur gümrük und

Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan ve Avrupa-Ortadoğu tedarik zincirlerinin en önemli noktalarından biri olan Habur Sınır Kapısı, pandemiye rağmen gerçekleştirdiği işlem hacmiyle, pandemi öncesi dönem performansının da üzerine çıkarak günlük TIR işlem kapasitesini 4 binin üzerine çıkardı.




Türk polisi Macaristan’da Türk Tır’larını kaçak göçmenlerden koruyacak


Yayın: 28-12-2021
Kategori: Karayolu

Türk nakliyecilerini kaçak göçmenlerden korumak için en çok sorun yaşanan ülkelerden biri olan Macaristan’da Türk polisi görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı daha önce de Sırbistan’da Türk polisinin görev yapmasını sağlayarak yaşanan vakaların önüne geçmişti.




UND ve TMTB, Yeşil Kart Sigortası konusunda işbirliği yapacak



UND ve TMTB arasında; yeşil kart sigortası konusunda bilinirliği artırmak, trafik kazalarının önüne geçerek can ve mal güvenliğini sağlamak, yeşil kartta sahteciliğin önüne geçmek, Yeşil Kart Sistemine üyeliği bulunmayan ülkelerin Yeşil Kart Sistemine üyeliği teşvik etmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. İş birliği kapsamında TMTB temsilcileri, UND Bölge Çalışma Grubu Toplantılarına katılarak Yeşil Kart Sigortaları hakkında bilgilendirmeler yapacak.




TOBB, İKV, DEİK, TÜSİAD ve UND ’den Ortak Deklarasyon


Yayın: 24-02-2022
Kategori: Karayolu

TOBB, İKV, DEİK, TÜSİAD’ın temsilcileri, Türkiye’nin Avrupa Birliği nezdindeki Daimi Temsilciliğinin (Büyükelçi Sayın Mehmet Kemal Bozay) ev sahipliğinde 24 Şubat 2022 tarihinde Brüksel’de bir araya gelerek, “AB-Asya Ticareti Darboğazının Çözümü İçin Global Gateway (Küresel Geçit)” adlı ortak bir deklarasyon açıkladılar. Brüksel’de etkili olan STK’lar adına yapılan deklarasyonda, Avrupa Birliği tarafından 2021 Aralık ayında açıklanan Global Gateway (Küresel Geçit) Projesi’nde Türkiye ulaştırma projelerine destek talep edildi.




Lojistik sektörüne yüzde 70'e varan yatırım desteği verilecek


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Karayolu

Lojistik Sektörüne ‘Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağlarının Desteklenmesi Hakkında Karar’ ile kuracakları tesis ve ağlar için 60 milyon TL destek sağlanırken, ‘Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkındaki Karar’ ile kira, istihdam, reklam ve tanıtım ile navlun borsası destekleri de verilecek. Lojistik destekler kapsamında ise firmalar; pazara giriş, birim desteği, tescil ve koruma desteği gibi 11 farklı destekten faydalanacak. 




Üniversiteli sürücü dönemi başlıyor



LODER ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iş birliğinde “Karayolu Yük Taşıtı Sürücülüğü” adı altında üniversiteli şoförler yetiştirilecek. Ön lisans programı 2023-2024 eğitim öğretim yılında başlayacak. İş bulma garantisi olan okulda öğrenciler 15 hafta sektör firmalarında staj yapacaklar.




UND geleneksel lojistik başarı ödülleri sahiplerini buldu


Yayın: 17-11-2022
Kategori: Karayolu

UND’nin geleneksel hale gelen ve sonucu merakla beklenen; IRU-UND Profesyonel Sürücü Onur Nişanı Ödülleri ve IRU Karayolu Nakliye Şirketi Tepe Yöneticisi Ödülleri sahiplerini buldu. 53 sürücüye başarı ödülü verilirken birincilik ödülünün sahibi Trans Birdal Uluslararası Nakliyat’tan Recep Uzungünay oldu.   




Çetin Nuhoğlu, UND Başkanlığını bıraktığını açıkladı


Yayın: 07-10-2023
Kategori: Karayolu

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yaptığı açıklamada başkanlığı bıraktığını açıklayarak, bugüne kadar gösterilen destek için teşekkür etti. 




Nagihan Soylu UND Başkanlığı adaylığını açıkladı!


Yayın: 24-11-2023
Kategori: Karayolu

Nagihan Soylu, UND başkan adaylığını, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılı ve UND’nin ikinci 50 yılında göreve talibim” sözleri ile açıkladı.