e
Banner

Etiketler: und



UND, Çetin Nuhoğlu ile yola devam dedi


Yayın: 05-03-2017
Kategori: Karayolu

Bu yıl 43. yılını kutlayan UND'nin Genel Kurul Toplantısı 4-5 Mart tarihleri arasından İstanbul Pullman Otel'de yapıldı. Çetin Nuhoğlu'nun tekrar başkan seçildiği Genel Kurul'a Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de katıldı. Sektörle ilgili müjdelerin verildiği genel kurula çok sayıda nakliyeci katıldı.
zirve_banner





Paranın ve yükün pusulası: 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi



Kamu- reel sektör - lojistik sektörü üçlüsünü bu yıl yeniden bir araya getiren Türkiye'nin en büyük çaplı organizasyonu 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi'nde 600'ün üzerinde sektör profesyoneli; paranın ve yükün yolunu aradığı global ekonomideki rekabetçi ortamda; Türkiye ve şirketler açısından bir adım öne çıkmanın formülleri arandı, çözüm önerileri tartışıldı. Zirve kapsamında düzenlenen "Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri Töreni" ile lojistiği iyi yöneten ve yönlendiren isimler ve şirketler ödüllerine kavuştu. 
 
 




Fatih Şener: “3. Köprü'nün birçok şeyi eksik ancak parası tam”


Yayın: 20-06-2017
Kategori: Karayolu

Saran Holding’in yeni radyosu Radyo Trafik Marmara, özel programlarda sektör temsilcilerini ağırlamaya ve önemli bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, 'Haftanın Konuğu' programında, Radyo Trafik Marmara Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan’ın konuğu oldu.  Şener, canlı yayında karayolu taşımacılığı sektörünün sorunlarına değindi, şoförlerin sorularını yanıtladı.




Uluslararası taşımacılara ÖTV müjdesi


Yayın: 28-06-2017
Kategori: Karayolu

İhraç malı taşıyan araçlara yurtdışına çıkışta verilen 550 litre ÖTV’siz mazot miktarı yapılan tebliğ değişikliği ile 900 Litre’ye yükseltildi. 




Iran and Turkey can grow hand in hand in logistics


Yayın: 21-07-2017
Kategori: Karayolu

Underlining that Turkey and Iran are indispensible partners for the former to reach the Central Asian countries and for the latter to reach the European countries, Fatih Şener, Chair of the Executive Board of International Freight Forwarders Association, says that the application of the  first in first out rule at the customs gates, discontinuation of the fuel price difference receipt from the Turkish vehicles, and doubling the daily number of border crossings at the Gürbulak-Bazargan customs gates will increase  the number of the carriages.




10 SORUDA YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ


Yayın: 19-12-2017
Kategori: 10 Soruda

Erman EREKE / UND İcra Kurulu Üyesi İcra Kurulu Üyesi




Çetin Nuhoğlu: Lojistik hizmet ihracatı 2023 yılında 50 milyar doları aşar



 
Türk EXİMBANK Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a bir teşekkür ziyareti yapan UND Yönetim Kurulu Lojistik Hizmet İhracatının arttırılması amacıyla Eximbank tarafından Lojistik sektörünün bilgilendirilmesi ve desteklenmesi konusunda verdiği desteklerden dolayı Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a teşekkür etti.




UND İcra Kurulu Başkanlığına Recai Şen getirildi


Yayın: 26-04-2018
Kategori: Karayolu
Etiketler: recai şen und

UND’de İcra Kurulu Başkanlığı görevine Recai Şen getirildi. Uzun yıllar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda çeşitli görevlerde bulunan Şen, 25 Nisan’da göreve başladı. 




YENİ KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ


Yayın: 04-06-2018
Kategori: 10 Soruda

Elif Sevim / UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı




Navlun pastasında 'yabancı' payını büyüttü


Yayın: 31-01-2019
Kategori: Karayolu
Etiketler: erman ereke und

Lojistik sektöründeki maliyet artışı ve finansman sıkıntısı taşımalarda yabancı payını artırdı. Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) 2018 Aralık sonu istatistiklerine göre, karayolu ihracat taşımalarında, Türk araçları bir önceki yıla göre yüzde 1 düşüş kaydederken, yabancı araçların payı yüzde 6 arttı. İthalat taşımalarında ise yabancı araçlar pazar payını  yüzde 33’e çıkardı.  Yabancı araçların transit taşımalardaki payı da arttı. Türkiye’nin navlun gelirinden en çok payı alan ülkeler ise Bulgaristan, İran, Romanya ve Gürcistan oldu.