Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile Ticaret Bakanlığımızın yoğun çabaları sonucunda, uluslararası taşımacılık sektörümüze önemli katkılar sağlayan yeni geçiş belgeleri temin edildi. Bu adımlar, ihracatımızın ve tedarik zincirimizin kesintisiz devamına önemli katkı sağladı.
Türkiye ile İtalya arasındaki güçlü ekonomik bağlara dayanarak, iki ülke arasındaki taşımacılıkla ilgili sorunlar, İtalya’da düzenlenen ALIS Genel Kurulu’nda gündeme geldi. Bu çerçevede, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile İtalya Taşımacılar Derneği (ALIS), transit, ikili ve üçüncü ülke taşımalarının sorunsuz gerçekleştirilmesi ve TIR sürücülerine yönelik vize süreçlerinin hızlandırılması amacıyla önemli bir mutabakat zaptı imzaladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz himayesinde TOBB ve UND iş birliğinde yapılan Türkiye Yüzyılında Ulaştırma Koridorları ve Transit Taşımacılık toplantısı; Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti. Toplantıda yeni gelişmelerle birlikte Türkiye'nin uluslararası ticarette öneminin arttığı belirtilerek, lojistiğin katkısı ile Türkiye'nin küresel güç olma yolunda ilerlediği anlatıldı.
İran'ın Türk TIR'larını kendi ülkesinden akaryakıt almaya zorlaması ve yüksek karayolu geçiş ücreti ödetmesinin firmalara büyük bir maliyet getirdiğine dikkat çeken UND, İran Makamlarını ve Taşımacılarını uzlaşmaya çağırdı.
UND, profesyonel kadın profesyonel tır sürücüsü yetiştirmek için oluşturacağı “UND Kadın Tır Sürücü Akademisi” için başvurular toplamaya başladı. Seçilen adaylar, deneyimli eğitmenler eşliğinde kapsamlı bir eğitim programına alınarak uluslararası ve ulusal ağır vasıta sürücüsü olarak yetiştirilecek.
Geçtiğimiz yıl Türkiye sınırlarından 2 milyon 95 bin ihracat seferi yapılmıştır. UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, karayolunun ülke ekonomisinde ve ticaretindeki etkisinin her geçen yıl arttığını belirterek, “Karayolu taşımacılığı, sadece ekonomik büyüme için değil, aynı zamanda Türkiye’nin bölgedeki lojistik üstünlüğünü pekiştiren bir sektöre dönüştü” dedi.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kadın tır sürücüsü yetiştirilmesi ve istihdamı için resmi iş birliği protokolüne imza attı. İş birliği anlaşması UND Kadın Tır Sürücü Akademisi projesi kapsamında gerçekleşti.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), kadınların lojistik sektöründeki yerini güçlendirmek amacıyla 2024 yılı itibarıyla hayata geçirdiği ‘UND Kadın Çalışma Grubu’ ile önemli adımlar atmaya devam ediyor. Kadınların sektördeki görünürlüğünü artırmayı hedefleyen grup, kadın tır şoförlerini sektöre kazandırmaya yönelik projelerle dikkat çekiyor. Sektördeki kadın istihdamını artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek ve kadınların kariyer gelişimini desteklemek için sürdürülen projeler, hızla büyüyen lojistik sektörünün geleceğinde kadınların daha fazla söz sahibi olacağı bir dönemi müjdeliyor. UND Kadın Çalışma Grubu Başkanı Elif Nuhoğlu ve Başkan Yardımcısı Gizem Gündüz Bora ile yürüttükleri çalışmalar, sektörde kadın istihdamının nasıl artırılacağı ve gelecek beklentilerini konuştuk.