e
Banner

Etiketler: karayolu



Tobb'dan Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Açıklaması


Yayın: 18-09-2012
Kategori: Karayolu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ticaret ve TIR Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, 2012 yılı Ağustos ayında, bir önceki yılın Ağustos ayına göre verilen geçiş belgesi sayısında yüzde 3,98'lik, TIR Karnesi sayısında da yüzde 3,30'luk bir azalma görüldü.





Doğuda navlunlar fırladı, kriz Ro-Ro hatlarıyla aşılacak


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Karayolu

Türkiye ile Suriye arasında son olarak üç sınır kapısının geçici olarak askıya alınmasıyla derinleşen kriz, ihracat ve taşımaları durma noktasına getirdi. Suriye ile ticaret hacmi 2 milyar dolardan 366 milyon dolara gerilerken, bölgeye taşıma yapan lojistik şirketleri alternatif güzergah aramaya yöneldi.




Tehlikeli madde taşımacılığı teknik ve ihtisas işidir!



1970’lerden günümüze dökme kimyasal madde taşımacılığı alanında tamamı paslanmaz çelik ve alüminyum tanktan oluşan ADR belgeli araçları ile ulusal ve uluslararası alanda taşımacılık geçekleştiren İsmet Yılmaz Ltd. yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor.





Karayolunun İhalesi 7 Kasım’da Yapılacak


Yayın: 11-10-2012
Kategori: Karayolu

Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Bahattin Akşit, 400 Karayolu'nun Antalya'nın Alanya ilçesi Yeşilöz ile Gazipaşa ilçesi Güneyköy Köyü arasındaki bölümün toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı işi ihalesinin 7 Kasım'da yapılacağını açıkladı.

 




Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik



04.01.2013 tarihinde yayımlanan Resmi Gazetede Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik uyarınca, L2 yetki belgeli firmaların asgari kapasite hesaplamasından kamyonetler muaf tutulmuş olup yeni düzenleme şu şekildedir:





İzmir yılda 700 milyon TL kazanacak


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir in, Türkiye ekonomisine önemli girdi sağlayan şehirlerden biri olduğunu belirterek, İzmirin her türlü altyapı sorununun giderilmesi gerektiğini söyledi.





U.N. Ro-Ro’ya tazminat davası açmada geri adım atmadık



Düzenlediği basın toplantısıyla UND Yönetimi’ne yönelik son dönemdeki eleştirilere cevap veren UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, U.N. Ro-Ro’ya dava açma haklarını saklı tuttuklarını söyledi. “70 milyon TL’lik tazminat davası açabileceğimizi söyleyenler var” diyen Özmen, davayla ilgili son sözün 19 Ocak’ta düzenlenecek Genel Kurul’da söyleneceğini açıkladı.





Karayolları ve demiryolları kara kışa hazır



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, karayolları ve demiryollarının kara kışa hazır olduğunu belirterek, “Kara ve demiryollarında karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyoruz” dedi.





Karayolunda tehditler fırsatlara çevrilebilir


Yayın: 18-01-2013
Kategori: Karayolu

Ruhi Engin Özmen - UND Yönetim Kurulu Başkanı




Irak navlunlarında yüzde 50 düşüş



Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı görüşmede  siyasi konuların yanısıra enerji, ticaret ve yeni sınır kapılarının açılması gibi ekonomik konuların da masaya geldiği bildirildi.