e
Banner

Etiketler: lojistik



İlk 10 hedefi için lojistikte 4 koldan ataktayız


Yayın: 18-01-2013
Kategori: Lojistik

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2023 yılında dünyanın en büyük ilk on ekonomisinden biri olma hedefinin, lojistik alanda güçlü adımları zorunlu kıldığını belirtiyor.




LOJİSTİK GLOBAL MARKALAR YARATACAK


Yayın: 19-01-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş,Türkiye’nin bugün 375 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşmasında taşımacılık ve lojistik sektörünün büyük rol oynadığına dikkat çekti.




Türkiye’nin lojistikte en avantajlı ili yatırım için kaynak arayışında



Ekonomi Bakanlığı tarafından Türkiye’de lojistik avantajı en yüksek il olarak açıklanan Kocaeli, yetersiz altyapı ve yatırımlar nedeniyle bu gerçeği sanayiciler açısından fırsata çeviremiyor. Kentin 10 yıl sonra 200 milyar dolarlık dış ticarete imza atacağına dikkat çeken Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sadece ulaşım altyapısının güçlendirilmesi içim kente bütçeden ayrılan kişi başı harcamanın Türkiye ortalamasına çekilmesini istiyor.





Samsun lojistikle katma değer yaratacak



Oluşturdukları Lojistik Master Planı kapsamında kentlerinde bir İhtisas Lojistik Organize Sanayi Bölgesi kurma hazırlığı içinde olduklarını belirten Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kısa süre içinde hayata geçirilecek projenin sadece Samsun için değil, Karadeniz Havzası içinde bir katma değer yaratacağını söylüyor.




Doğu Karadeniz ihracat ve lojistikte hedefi 12’den vuracak



110’dan fazla ülkeye ihracat yapan Doğu Karadeniz, lojistikteki bilgi birikimin ve coğrafi yakınlık potansiyelinin harekete geçirilmesini istiyor. Trabzon’a yapılacak bir lojistik merkez ile kentin Avrupa, Ortadoğu ve Asya’da tedarik ve aktarma merkezi haline geleceğini ifade eden Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Bu bölgelerden çıkış yapan lojistik sektörünün Doğu Karadeniz üzerinden geçişinin sağlanması halinde Türkiye milyarlarca dolarlık döviz girdisi kazanacaktır” diyor.






LİMAN YATIRIMLARI HIZLANIRSA İHRACAT ARTAR



2012 yılında 17 milyar 457 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Ege Bölgesi denizyolu taşımacılığındaki süregelen darboğazı aşabilmiş değil. İzmir Alsancak Limanı’na yapılacak yatırımların gecikmesinin ihracatçıların en önemli sorunu olduğunu açıklayan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Mart 2013’e ertelenen konteyner taşıyan kamyonların yüksekliğine ilişkin yönetmeliğin de iptal edilmesini istiyor.




Sanayi ve lojistikte yeni yatırımlarla ALİAĞA kabuğunu kıracak




Sanayisi ve ekonomisi ile verimli bir yılı geride bırakan Aliağa, lojistikte de stratejik önemini daha fazla günyüzüne çıkarmaya hazırlanıyor. Son dönemde devletin bölgede yapacağı lojistik yatırımların hız kazanmasının Aliağa’yı daha da önemli kılacağını söyleyen ALTO Başkanı Adnan Saka, kentin doğal avantajlarının fırsata çevrilmesi için detaylı bir lojistik planlamaya ihtiyaç olduğunu belirtiyor.




Lojistik sektörü ‘şiddetli depremin’ faturasını ödüyor



Fiyat odaklı keskin rekabetin lojistik sektörünü artık sürdürülemez bir noktaya taşıdığını söyleyen Konsped Genel Müdürü Mete Tırman, tabanı kaynayan sektörde depremin şiddetinin de arttığına dikkat çekiyor. 2012’nin bu açıdan bir önceki yılı arattığını ve kâr marjlarının neredeyse dibe vurduğunu kaydeden Tırman, her yıl ölçeğini büyütmesi beklenen demiryolu taşımalarında da tablonun tersine döndüğünü vurguluyor. Tırman, demiryolunda geciken yapısal dönüşümün de sektöre kan kaybettirdiği görüşünde.




Özel Röportaj: Petkim hangi lojistikçileri, neden tercih ediyor?



2012 yılında denizyolu, karayolu, demiryolu ile 1 milyon 652 bin tonluk sevkiyat gerçekleştiren Petkim, paketlemeden, yurtiçi nakliye ve depolamaya kadar lojistik ihtiyaçlarının tamamını outsource ediyor. Maliyet azaltma hedefi ile 2004 yılında yılından bu yana kademeli olarak dış kaynak kullanımına başlayan şirket Ulusoy Lojistik, Omsan Lojistik, Arkas, İkra Lojistik, SDV Horoz, Elmas Lojistik, Karadeniz Nakliyat, Beta Lojistik, Gökbil, Bosphorus Lojistik, TGL Lojistik gibi 100’e yakın tedarikçiyle iş ortaklığı yapıyor.





Turkish Cargo, Guangzhou'da Kara Taşıma Ağı Kuruyor


Yayın: 28-02-2013
Kategori: Lojistik

Güney Çin’de geniş bir alana kargo teslimatı yapmak amacıyla karayolu taşıma ağı kurmak için yola çıkan Turkish Cargo bu hizmet için Sinotrans ile işbirliği yapıyor.