e
Banner

Etiketler: tcdd



DTD’den 'Kanun Tasarısı' bildirisi



Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), Türkiye Ulaştırma Sektöründe önemli bir değişimi başlatacak olan “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı” konusunda bir basın bildirisi yayınladı.




Demiryolu kanununu sektör nasıl değerlendiryor?



Demiryolu taşımacılık sektörünün uzun süredir beklediği Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun yürürlüğe girdi. Özel sektörün önünü açacak ve uluslararası rekabette Türkiye’ye ivme kazandıracak olan kanunun yeni bir dönemin kapılarını açacağını belirten sektör temsilcileri, ilk adım atıldı, sıra pratikte diyor.




10 SORUDA: Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Kanunu



Şemsi Ercan Demiryolu Danışmanı




DB Schenker Rail ‘Boğaziçi Servisi’ne hazırlanıyor


Yayın: 20-06-2013
Kategori: Demiryolu

Eylül 2013 itibariyle DB Schenker Rail, Almanya ve Türkiye arasında haftalık üç çift trenle "Boğaz Servisi" olarak bilinen yeni bir hizmet sunacak. Bu sayı daha sonra beş çift trene ulaşacak.




TCDD Taşımacılık A.Ş. yılsonunda kuruluyor



Türkiye Demiryolu Sektörünün Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun’u ile kaynakların daha verimli kullanılması sayesinde taşımacılık maliyetlerinin düşeceğini belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, TCDD ile TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin ayrışması çalışmalarının ise 2014 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını söyledi. 




Demiryolunda yasa tamam yönetmelikler bekleniyor


Yayın: 22-01-2014
Kategori: Demiryolu

Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun’un çıkarılmasının sektör açısından çok önemli bir adım olduğunu belirten Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz, yönetmeliklerin biran önce çıkarılması, ikincil düzenlemelerin hızla sonuçlandırılması ve özel sektörün kendi lokomotif, vagon ve personeli ile tren işletmeciliği yapmasının önü açılması gerektiğinin altını çiziyor.




Demiryoluyla tehlikeli madde taşımacılığı kurallara bağlanıyor



Kara, deniz ve havayolundan sonra demiryoluyla tehlikeli madde taşımacılığı da kurallara bağlanıyor. Tüm paydaşların görüşleri alınarak hazırlanan Tehlikeli Maddelerin Demiryolu ile Taşınması Hakkında Yönetmelik Taslağı’nın yasalaşmasıyla demiryolu taşımaları da uluslararası standartlara kavuşacak. 





Ömer Yıldız: 7 önemli projeyle yük taşımacılığı artırıldı



Son 12 yılda demiryolu sektörüne 67 milyar TL kaynak aktarıldığını belirten TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, 2023’e kadar 13 bin km demiryolu yaparak 25 bin km demiryolu uzunluğuna ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi. “Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ülkemizin her tarafını hızlı demir ağlarla örüyoruz” diyen Yıldız, Kars-Tiflis-Bakü, Marmaray, Van Gölü ve devam eden diğer projelerle birlikte yük taşımacılığında önemli bir artış sağlanacağını vurguladı. 




Süleyman Yavuz: Demiryolları ticaretin lokomotifi olmalı



Süleyman Yavuz / TCDD Eski Hareket Daire Başkanı / Demiryolu Lojistik Genel Müdürü




Tüm yönleriyle demiryolunda serbestleşme planları



2016 yılı içerisinde demiryollarında serbestleşme süreci kapsamında DDGM tarafından hazırlanan ikincil mevzuatların yayınlanması ve TCDD’nin yeniden yapılandırma sürecinin büyük ölçüde tamamlanması hedefleniyor.