Gefco, beş temel uzmanlık alanı etrafında yapılanan gelişme planıyla 2012 cirosunu 3.6 milyar avroya ulaştırdı. Bu uzmanlık alanları: Karayolu Taşımacılığı, Deniz ve Havayolu Taşımacılığı, Depo Hizmeti ve Yeniden Kullanılabilir Ambalajlama, Bitmiş Araç Lojistiği, Gümrük ve Vergi Müşavirliği.
Kurdukları altyapı ve esnek kullanım kolaylığı sağlayan yazılımla, e-ticaret sektörünün farklılaşan dinamiklerine, yoğun giriş ve çıkış hareketlerine uyum sağlayıp, ihtiyaçlarına hızla cevap verebildiklerini belirten BD Depolama Genel Müdürü Uğur Evcil, bu alanda müşteriye göre modellenen çözümleriyle örnek uygulamalara imza atacaklarını söylüyor.
Hizmet aldıkları lojistik firmalarını belirlemede en büyük kriterlerinin “CDI-T” ve“SQAS” olduğunu belirten Dow Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Ümit Parlak, “Tedarikçilerimizden global standartlarda hizmet bekliyor, hatta lokal firmalara know how desteği sunarak onların da çıtasını yükseltiyoruz” diyor.
Eğitim, paketleme ve danışmanlık faaliyetleri ile tehlikeli maddelerin lojistik süreçlerinde oluşan her türlü hizmet ihtiyacını karşılayan DGM Türkiye, ADR sürecinde ciddi bir misyon üstlenmeyi hedefliyor. DGM Türkiye Eğitim ve Operasyon Direktörü Göksu Aktuğ Kaya, tehlikeli madde yönetim hizmeti sunmakla kalmayıp, bu alanda bir profesyonelleşme yaratmayı hedeflediklerini söylüyor.
Gebze deposunu hizmete açan Batu Lojistik 12.500 m²’si kapalı olmak üzere toplam 20.000 m²’lik bir alanda hizmet vermeye başladı.
2013’ü büyümeyle kapatan ve önümüzdeki üç yıl içinde cirosal anlamda Türkiye’nin ilk 100 şirketinden biri olmayı hedefleyen CEVA Türkiye, müşteri ihtiyaç ve beklentilerine göre tasarladığı özel lojistik çözümleriyle tekstil lojistiğinde müşteri portföyünü genişletmeye devam ediyor.
2023 yılında Avrupa’nın en başarılı 3 giyim perakendecisinden biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, bunun altyapısını oluşturmak için adeta global bir lojistik firması gibi çalışıyor.