Kardex Remstar’ın Türkiye’de kurduğu dikey depolama sistemlerinin yüzde 17’si tekstil ve perakende sektöründe kullanılıyor.
KITA Logistics denilince akla özellikle mühendislik seviyesinde ‘proje lojistiği’, son dönemde daha hızlı irtifa kazandığı ‘hava kargo’ taşımaları ve elbette ‘tekstil lojistiği’ geliyor. KITA Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ataman, tekstil lojistiği için “Adeta şirketimizin DNA’sında var” diye konuşuyor.
10 yılda cirosunu 860 milyon TL’ye, mağaza sayısını da 200’e çıkararak hazır giyim sektöründe 2.’lik koltuğuna oturan DeFacto, küresel marka olma hedefini lojistik yatırımlarıyla destekliyor.
Kuruluşundan bugüne sırasıyla Balkancar, Boss, Samsung, Yale markalarının mümessili olan Boskar, 2008 yılından beri ise alanında bir dünya markası olan CAT Forklift ve Depo Ekipmanları’nın Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor.
ABB, gümrüklemeden depolamaya, antrepodan dağıtıma ve yurtdışı taşımaya kadar tedarik zincirindeki birçok süreci lojistik şirketlerine emanet ediyor.
Lojistik sektörünün öncü firmaları arasında yer alan Alışan; müşterilerine daha hızlı, daha etkin hizmet verebilmek için yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl Gebze Muallimköy’de devreye aldığı 20.000 m2’lik lojistik merkezle depolama alanında önemli bir adım atan Batu International Logistics, bu alanda büyümeye istekli.
Depolamada ihtiyaçlara özel çözümler sunan BD Depolama, Cordstrap ve MaxiMate işbirlikleriyle hizmet yelpazesini genişletmeye devam ediyor.
Reysaş Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “Her lojistikçi 100 bin euro verip bir tır alabilir, ama 70 milyon euro verip donanımlı bir depo kuramaz. Onları bir anlamda büyük yatırımdan da kurtaran bir hizmet sunuyoruz” diyor.
Türkiye’de denizyolu parsiyel taşımacılığının öncülerinden Globelink Ünimar, haftalık düzenli parsiyel servislerine Şangay-Gemlik ve İstanbul-New York noktalarını da ekledi.